piaggio vespa hakkında soru ??

ya arkadaşlar kusura bakmayında bi sorum olacak :)

ben daha önceden piaagio ile vespa yı ayrı markalar sanıyodum :silent:

bu gün sahibinden.com a vespanın modellerine bakarken piaggi x9 modelini falan görünce farkettim ayrıca vespadada piaggionun amblömünü gördüm

fakat markalar kategorisinde iki side ayrı ayrı olarak seçiliyo buna kafam takıldı

vespa piaggionun alt modeli falan mı yoksa ikiside aynı firmalarda yapılan farklı markalar mı? bi açıklarsanız sevinirim

teşekkürler...

piaggio ana marka bir model üretiyor adını vespa koyuyor vespa ismi çok seviliyo tutuluyor.Böylece piaggionun serisi oluyor.Ben böyle biliyorum.

Vespa piaggio'nun bir "markasıdır" ana ve asıl üretici Piaggio'dur ve tüm vespalar piaggio fabrikalarinda uretilir :cat:

Vespa Piaggio'nun motor mekanizmasının görünen bölgelerini ve kirlerini koruyan boyalı bir saçla kapatılmış, düz bir ayak koyma yeri olan ve dizleri koruyan bir rüzgarlığı olan scooter tipi motoru yaratmasıyla oluşan serinin ismidir aslında. Sonrasında 1952 yılında Audrey Hepburn ve Gregory Peck'in Vespa ile Roma'yı bir uçtan bir uca dolaştıkları "Roma Tatili" filmi ile büyük popülerite kazanmış ve VESPA olarak piyasaya kazınmıştır!

Motosikleti
ϸεџꬶεѻҭ ӽϸ ꜯꝏ ꬶҭ
asıl marka vespadır tarıhcesını dıkkatlıce okuyunuz bence......!!!!

Ben okudum. Enrico ve Armando Piaggio ortaklığı ile kurulan Piaggio & Co şirketinin fabrikasında üretimi yapılıyor. Vespa bir efsane olduğu ve herkes tarafından bu isimle benimsenip sevilmiş olduğu için sanki ayrı bir markaymış gibi satışa sunuluyor. İsminin anlamı da İtalyanca'da "eşekarısı". Tüm vespalar piaggio fabrikasında üretiliyor. Yani ana marka Piaggio. Zaten Enrico Piaggio üretmiş ilk vespaları. Adamın soyadı da Piaggio. Bakınız, Piaggio markasının sol altındaki Vespa amblemleri, tıpkı Honda Accord vb. gibi.

Standard_Vespa_150_Cc_Years_60s_As_Like_Vbb.jpg

Son düzenleme:
kardeş Googleye vespanın tarihçesi yaz cıkar mutlaka ben vespanın servısınde okumustum

atlantiç; Te belırtmiş ayrıca =)

Son düzenleme:
kardeş Googleye vespanın tarihçesi yaz cıkar mutlaka ben vespanın servısınde okumustum

atlantiç; Te belırtmiş ayrıca =)

Atlantic seninle aynı fikirde değil ki. Senden başka herkes Piaggio marka Vespa onun çok ünlü bir modeli diyor... Ben mi yanlış anlıyorum acaba? Sen mi yanlış anlattın anlayamadım...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar