- Konu Yazar
arkadaşlar selam..bir yerden elime pejo eski kasa bir mobilet geçti.sorunsuz denildi..bikaç ay sonra biraz gezmek istedim köyde yaşıyorum ve çalıştırdıktan sonra rölantesi olmadığı için istop edip durdu ardından ufak bir bayırda gitmedi kaldık..bilgim olmadığı için biri dediki kayışın eski bu gitmez..ilk parçamı
aldımm sıfır kayış..taktım yine aynı hiç çekmiyo..karbiratör denildi..o da alındı yine aynı..balatalarını değiştirdi bi usta tamam dedi yine gitmiyo..öğrendim ki üzerindeki gömlek mobilet gömleğiymiş pejo gömleüği değilmiş..motorun beyni ateşleme bobini gaz kolu değişti sıfır takıldı..üzerindeki eksozda zaten pejo gömleğine göre olduğu için gömleğe telle bağlantılı..çok ses yapıyo..ön arka iki tane balata alındı ama pejoların frenleri düzgün tutmaz deniliyo jikle çekip yavaşlatırsın diyolar..şimdi soracağım sorular :
gömlek değişince bu düzgün gidermi?
frenleri disk gibi olmasada tutar mı?
ışık tesisatı dinamoyla çalışıyo 6 wolt sanırım akü takılır mı ve dinamo aküyü şarj eder mi?
bayırda çekmesi için ne gerekiyor başka?
yapılan masraf kendisini geçti bunu hurdacıya versem daha mı iyi?
gömlek değişince bu düzgün gidermi?
frenleri disk gibi olmasada tutar mı?
ışık tesisatı dinamoyla çalışıyo 6 wolt sanırım akü takılır mı ve dinamo aküyü şarj eder mi?
bayırda çekmesi için ne gerekiyor başka?
yapılan masraf kendisini geçti bunu hurdacıya versem daha mı iyi?