Peugeot Mobilet Sorunu

merhabalar.
burda bir peugeot moblet gaz vermeyince duruyor. daha doğrusu hepsi duruyor. ama yamaha scooterlar durmkuyor. kendi halinede çalışıyor. neden acaba??

»»»»»» Bu Mesaj Moderator tarafindan düzenlenmiştir.»»»»»»
Mesajlarınızın daha çok dikkate alınıp, sonuca daha çabuk ulaşabilmeniz için, lütfen KONU satırını anlamlı olarak kullanınız. Aynı mesajın birden fazla foruma atılması durumunda, yada bir mesajın forumun konusu ile ilgili olmadığı halde popüler bir foruma atılması durumunda forum yöneticileri ilgili mesajları silebilir yada uygun forumlara taşıyabilir. . Forumda açılan başlığa atılan mesajlarda başlık konusunun dışına çıkılmamalıdır. Konunun Devamında Yine Konu Dışına Çıkılıyorsa Konunun Akibeti Doğrultusunda : Konunun Kilitleniş Nedeni Açıklanarak Kilitlenecek yada Silinecek! Forum ortamına kişisel problemler, anlaşmazlıklar taşınamaz. Konu dışı yazışmalarınızı forumun özel mesaj özelliğni kullanarak yapabilirsiniz.

icon2.gif
Forum admin ve yöneticileri kurallara uymayan mesajlari degistirme ve silme hakkina sahiplerdir.

icon2.gif
Foruma üye olan herkes Forum Kurallarını kabul etmiş sayılır.

icon2.gif
Şikâyetler için...
[email protected]
************** Site Yöneticisi: Makine **************

Moderatör tarafında düzenlendi:
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
rolanti ayarıdır

Re: bu acana neden duruyor?

hondacbr1100xx' Alıntı:
merhabalar.
burda bir peugeot moblet gaz vermeyince duruyor. daha doğrusu hepsi duruyor. ama yamaha scooterlar durmkuyor. kendi halinede çalışıyor. neden acaba??

[Konu bu başlığa uymadığı için Teknik Bilgiler ve Sorunlar başlığına taşınmıştır. Konuya buradan devam edebilirsiniz]
[invent]

rolantiyle ilgili tabiki
yamahalarda duruyor ama motoru ilk defa çalıştırıdığında gaz vermezsen duruyo motor ısınınca benzin bitene kadar çalışır wallaha :cherry:

hondacbr1100xx, hayırdırr??ben peugeot mobiLetLrtden ii anLARIM.. bana detayLı bi msj atarsan yardımcı oLam sana ..kitabını yazdım onLarın:) :cherry: :cherry:

bi de scooterların çoğunda otomatik jikle var ondan stop etmez scooterlar

Bütün motorlarda rolanti denilen minimum gaz sabitleme olayı vardır. Motorun normal şartlarda çalışır durumda kalması için ince ayarla sadece motoru çalıştıracak kadar gazın sabitlenmesi işine yarar. Küçük bir vidadan ibarettir. Fabrika çıkışında ayarlanır ve bir boya ile ayar yeri işaretlenir.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
abi peugeot deme şuna yaa ben peugeot hayranı olarak üzülüyorum bizim buralarda o motora (kötü peco) diolar :salut: yani bence sadece isim kullanmışlar

eğer elektronik ateşleme değilse nedense rölanti tutmuyor.kendi mobiletimden biliyorum.bunlarda da pejoya benzer belki de aynı karbüratörden var.ayrlıyorsun ısınınça veya durduk yere yinestop edebiliyor.rölanti karbüratörün hava girişine yakın olan genellikle sarı renkli yaylı vida ile yapılıyor.

bendede bir pejo war ve durunca istop edio walla ayağım ağrıyo bisiklet bile bu kdr yormuyor özellikle ışıklarda büyük sorun

agam senın rollentın bozuk ılk bastan motoru askıya al sonra arka teker havada kalsın sonra karbırotorde bı tane yaylı cıvata var onu bıraz sık bıraz gaz ver yarım gaz bekle eeger az sa bıraz daha sık ole ole yap bendede var pejo 105 110 gıdıyo hemde orjınal cok yawas kalkıyor ve yawas acılıyor ama duzyolda ciiiiiiiiiiiiiceceec ceiiiiii kalkısta ıhıhıhıhıhıhı yapıo ama sorna ceceeeciiiiiiiii

MkD

agam senın rollentın bozuk ılk bastan motoru askıya al sonra arka teker havada kalsın sonra karbırotorde bı tane yaylı cıvata var onu bıraz sık bıraz gaz ver yarım gaz bekle eeger az sa bıraz daha sık ole ole yap bendede var pejo 105 110 gıdıyo hemde orjınal cok yawas kalkıyor ve yawas acılıyor ama duzyolda ciiiiiiiiiiiiiceceec ceiiiiii kalkısta ıhıhıhıhıhıhı yapıo ama sorna ceceeeciiiiiiiii

güzel anlatmışsınız fakat artık pejo kullanmıyor olabilir

bu ne ya!! 6,5 senelik konu hortlamis. yoksa ben mi yanlis görüyorum, uykum mu geldi ne :cyclopsan

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar