- Motosikleti
- Yok
- Konu Yazar
Fikrim değişmezse bu yaz, haftada kendime 2-3 gün ayırıp her defasında 1,5 saat civarında gezmeyi planlıyorum.
Bu iş için şu iki araçtan birini kullanmayı düşünüyorum:
-2004 model Peugeot 206cc. Cabrio (otomobil)
-2026 model CFmoto Cforce 1000 (ATV)
Benim şartlarımda bu ikisinden hangisi daha güvenlidir, kafamda tartamıyorum, sizlere danışmak için konu açtım.
----------------------------------
Şartlar:
Maximum sürat:
Otomobilde 75 km/s,
ATV'de 61 km/s
Güvenlik araç/gereçleri:
Otomobilde; emniyet kemeri takılı (ve kaza anında eğer açılırlarsa air-bag'ler var), otomobilin üstü (hard-top) açılmış şekilde.
ATV'de; full ekipman (kask, air-bag yelek, mont, pantolon, bellik/sırtlık, harici dizlik, eldiven).
Gezi mıntıkalarım:
(Bursa) Şehir içi ve şehir merkezinden uzaklaşmadan şehir dışı (Bursa-Mudanya, Bursa-Gemlik örneğin) karışık.
Gezi Saatlerim:
Mutlaka gündüz, gün ışığı varken - gece gezmek yok.
Ayrıca ola ki yağmur varsa yine gezmek yok - sadece kuru havalarda.
Merak ettiğim senaryo:
Otomobili ya da ATV'yi kendi hatam yüzünden bir yere çarpıp ya da devirip de kaza yapmıyorum farz ediyoruz:
Olası kaza senaryomuz bir tek bana çarpan hatalı sürücüler tarafından gerçekleşiyor (yine farz ediyoruz).
Araç Ağırlıkları/Güçleri:
Peugeot 206cc. otomobil = 1.140 kg. // 108 HP
CFmoto Cforce 1000 ATV = 490 kg. // 74 HP
-----------------------------------
Bu durumda hangisi daha güvenlidir denebilir? Cevaplarınızı merak ediyorum, şimdiden teşekkürler.

Bu iş için şu iki araçtan birini kullanmayı düşünüyorum:
-2004 model Peugeot 206cc. Cabrio (otomobil)
-2026 model CFmoto Cforce 1000 (ATV)
Benim şartlarımda bu ikisinden hangisi daha güvenlidir, kafamda tartamıyorum, sizlere danışmak için konu açtım.
----------------------------------
Şartlar:
Maximum sürat:
Otomobilde 75 km/s,
ATV'de 61 km/s
Güvenlik araç/gereçleri:
Otomobilde; emniyet kemeri takılı (ve kaza anında eğer açılırlarsa air-bag'ler var), otomobilin üstü (hard-top) açılmış şekilde.
ATV'de; full ekipman (kask, air-bag yelek, mont, pantolon, bellik/sırtlık, harici dizlik, eldiven).
Gezi mıntıkalarım:
(Bursa) Şehir içi ve şehir merkezinden uzaklaşmadan şehir dışı (Bursa-Mudanya, Bursa-Gemlik örneğin) karışık.
Gezi Saatlerim:
Mutlaka gündüz, gün ışığı varken - gece gezmek yok.
Ayrıca ola ki yağmur varsa yine gezmek yok - sadece kuru havalarda.
Merak ettiğim senaryo:
Otomobili ya da ATV'yi kendi hatam yüzünden bir yere çarpıp ya da devirip de kaza yapmıyorum farz ediyoruz:
Olası kaza senaryomuz bir tek bana çarpan hatalı sürücüler tarafından gerçekleşiyor (yine farz ediyoruz).
Araç Ağırlıkları/Güçleri:
Peugeot 206cc. otomobil = 1.140 kg. // 108 HP
CFmoto Cforce 1000 ATV = 490 kg. // 74 HP
-----------------------------------
Bu durumda hangisi daha güvenlidir denebilir? Cevaplarınızı merak ediyorum, şimdiden teşekkürler.