Peugeot 103

Geçenlerde motor bozulmuştu. Dün tamirciden geldi adam ateşlemenin kablolarında temassızlık olduğunu söyledi. Motor çok güzel çalıştı bea yarım pedalla çalıştırdım ilk kez. Videosunu inşallah eve gidip bilgisayara oturunca atarım. Lütfen topiğimizi canlı tutalım, yazıktır ağlar sonra :D

Tek başlıkta yap, canlı tutalım. :)

Eskiden toplama mobiletleri elle çalıştırırlardı.

eskiden bide 2 t 4 t bilmezdim 4 t iyi diye 4 t katardım motora mavi dumanla gezerdik :))

Eskiden onu bilen yoktu ki zaten. Her hangi bi yağ çekilirdi işte. Ölçüde yok göz kararı. :mrgreen: Sonrada vay efendim buji yağlandı.

Eski motorcularla konuşurken bujinin yağlanmasıyla uğraşmaktan bahsederler. Düzgün yakıt ayarı ve düzgün ölçülü yağ koyunca hiç olmuyor. Hatta kiremit rengi tertemiz çıkıyor buji.

Eskiden onu bilen yoktu ki zaten. Her hangi bi yağ çekilirdi işte. Ölçüde yok göz kararı. :mrgreen: Sonrada vay efendim buji yağlandı.

Eski motorcularla konuşurken bujinin yağlanmasıyla uğraşmaktan bahsederler. Düzgün yakıt ayarı ve düzgün ölçülü yağ koyunca hiç olmuyor. Hatta kiremit rengi tertemiz çıkıyor buji.

aynen öyle :) en son ateşleme olduğu halde çalışmıyordu bende attım bi kenara kaldı öyle 2 ay öncede piston silindir debriyaj atmıştım ona üzüldüm :)

Dün yani konuyu açtığım gün hafif çamurlu ve yokuşlu bir yere gittim. Tam kros yapmış olmasam bile zevkliydi yokuş yukarı çıkarken birkaç defa patiye sardı. Sonra oraya benzer yerlere gidip tın tın etrafı inceledim. Kros tam olarak nasıl yapılır bilmiyorum ama ben gayet eğlendim. Aslında biraz gezi turu oldu, hızlı gitmedim zaten arka fren balatası bitmişti. Motorum bir depo ile ( 4.5 5 litre ) yaklaşık 150 km gitti . Ama ben bü süreçte bayağı sündürdüm. Şuanda 100 km'de 3 küsür litre yakıyor. Ben isteseydim o tüketimi yarısına kadar düşürürdüm. Bugün öğleden sonra Gebze'de kar yağdı , fakat tutmadı. Birde bugün takmadığım parçaların çoğunu taktım yan kapaklar, manyeto kapağı, varyatör kapağı, pedalın tekini takamamıştım onuda taktım. Zincirlerinide yağladım. Hala birkaç eksiği var. Onlarıda halledeceğim inşallah. Sorunuz olursa söyleyin çünkü bugünlerde hep motorumun başındayım. İyi günler..

---------- Mesajlar birleştirildi - 13:11 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:28 ----------

Bugün benim motora parça sipariş verdim. Yakıt musluğu, fren balatası, arka teker mili, yan kapak demiri, arka teker çektirmesi ve birkaç adet vida. Cumaya gelir inşallah.

Evet yeni gelen parçaları taktım fakat masrafın başı sonu belli olmuyor. Benim motorun önceki sahibi fren tellerini ucundan kesmiş ve benzin musluğuna kat kat bez sarmıştı. Demek o yüzden benzin iyi gelmiyormuş. Her neyse bir tane siyah grenaj, ön arka komple fren telleri, depo kapağı ve sıktırmalar. İyi bu sefer gerçekten de ucuz tutmuştu 36 tl. İyi günler ve iyi forumlar

---------- Mesajlar birleştirildi - 08:53 ---------- bir önceki mesaj zamanı 08:51 ----------

Dün yine cross tarzı bişeyler yaptım ama aksilikler çıktı. Yerler o kadar çamurdu ki ön çamurluk çamurla dolup ön lastiği kitledi .20 dakika boyunca onla uğraştım. Biraz zor oldu ama yine keyifliydi. Tavsiye ederim.

Son düzenleme:
Aldığım parçalar geldi ama şimdide ben motora gidemiyorum. Motorum dükkanda kalıyor ve hafta sonları iş olmadığından gidemiyorum. Bu arada fuardan ne haber kimler geliyor bakalım. Ben inşallah cumartesi günü fuardayım. İlk kez motosiklet fuarına gideceğim. İlk isteğim Cemre Duru ile görüşmek. (pek olacağını sanmıyorum ama) benle gezmek isteyen olursa telefon ile cumartesi günü bana ulaşsın. Yazın merakla bekliyorum.. Birde lütfen topiğimizi canlı tutalım.

resimag.com/p1/07ebc12e32.jpeg

motorun tüm grenajlarını söküp yaklaşık 300 400 km gittikten sonra takmaya karar verdim ve taktım şakasına egzoz tasarımı düşünürken egzozun arkasına bir parça uydurdum. sesi çok güzelleşmesine rağmen hem zırıltı yapıyordu hemde dönerken sürtüyordu bende çıkarmaya karar verdim.yeni ön takım aldım, yol tutuşu hem iyileşti hemde sürekli tak tuk sesler gelmediğinden kafam rahatladı. pedalları da hiç kullanmıyordum pedalları söküp kendi imkanlarımla bir peg yaptım fena da olmadı, fakat kasnağın etrafında boşluk kaldığından acayip bir titreşim geldi. karbüratörüm eskidiğinden dellorto 15.15 sha karbüratör aldım ve çekiş inanılmaz şekilde arttı. çinden kombine fren kütüğü aldım açıkçası çok işe yarıyor 30 lira gibi bişeydi aldığımda öneriyorum. arka dişlilerim diken gibi sivrildiğinden komple zincir dişli takımı değiştirdim. dekömpresör subapını da değiştirdim elimde varken. domino gaz kütüğü almıştım onuda taktım önceden yine çinden aldığım turuncu bir gaz kolu vardı ve bazen takılabiliyordu. gidonumu bajaj avenger street modelinden aldım çok iyi oldu bence. kafa grenajını ve farını da değiştirdim.

resimag.com/p1/1016255f3f.jpeg
resimag.com/p1/0011bf7d16.jpeg

elimde cg çamurluğu vardı uydurmaya çalıştım ve çok güzel oldu. pedalı söktükten sonra pedal zincirinin de bir işe yaramadığını düşünerek söktüm. kalın kayış aldım, motorun sürüşünü çok yumuşattı elciklerimi değiştirdim çünkü kalitesizdi çok yumuşaktı. buji başlığımı da değiştirdim o da iyi oldu. yıkadım sildim parlattım sonnunda böyle bir hal aldı. bu süre zarfında olumsuz şeylerde tabi oldu, göstergem bozuldu -ama cg göstergesi takmayı düşünüyorum- üst kapak ve silindir contası yandı -neyse ki elimde var- vesaire. son halinden fotoğraflar:

resimag.com/p1/a03637c2e6.jpeg

resimag.com/p1/fabc8acfb6.jpeg

resimag.com/p1/526ac43240.jpeg

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar