Performans egzoz Trafik Cezası

Arkadaşlar motoruma uyumu headers ve egzoz tüpü almak istiyorum ama çevirmelerde ceza yememek için tüpün susturucusu ve + olarak tüpün içine bulaşık teli şıkıştırsam polisler tarafından sıkıntı yaşarmıyım -Büyükşehirde yaşıyorum-
Derdim milleti rahatsız etmek değil daha düzgün bir egzoz görünümü ve hafif daha tok bi ses

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Ses hiç çıkmasa bile uğraşırsın, ceza yersin. Polisin elinde desibelmetre yok, farklı bir egzoz gördüğü an yapıştırıyor cezayı.

Millet orjinal egzozdan bile ceza yiyor. İstediği kadar uyumlu olsun sonuç ceza garantili :)

Motosikleti
Garajda yatan bir Ninja 650
Bu tarz konularda fikrim net "satışı legal olan bir şeyin kullanımı illegal olamaz" ama burası Türkiye :p

Motosikleti
2014 Hero Thriller 150
Şu egzoz fetişimini anlamış değilim.
Hoparlör müzik dinlemek gibi düşün. Şarkının sesi kutudan çıkan kulaklıkta boğuk gelince hoşuna gitmez, sende gider kaliteli bir hoparlör dinlersin ve şarkıyı seversin ya? Onun gibi bir şey. Akaryakıtlı orkestrayı daha iyi bir hoparlörden dinlemek yani.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Bu tarz konularda fikrim net "satışı legal olan bir şeyin kullanımı illegal olamaz" ama burası Türkiye :p
Aslında amaca bağlı olmalı, mutfak bıçağı olayına dönüyor iş. Yemekte yaparsın adamm da öldürürsün aynı bıçakla ama mutfak bıçağı adam öldürdü diye yasaklanmaz. Bizim ülkede ardı ardına haberleri gelirse yasaklanır veya satışına ek vergi gelebilir gerçi.

Motosikleti
Hoparlör müzik dinlemek gibi düşün. Şarkının sesi kutudan çıkan kulaklıkta boğuk gelince hoşuna gitmez, sende gider kaliteli bir hoparlör dinlersin ve şarkıyı seversin ya? Onun gibi bir şey. Akaryakıtlı orkestrayı daha iyi bir hoparlörden dinlemek yani.

Aslında amaca bağlı olmalı, mutfak bıçağı olayına dönüyor iş. Yemekte yaparsın adamm da öldürürsün aynı bıçakla ama mutfak bıçağı adam öldürdü diye yasaklanmaz. Bizim ülkede ardı ardına haberleri gelirse yasaklanır veya satışına ek vergi gelebilir gerçi.

Senin demek istediğin amacı dışında kullanıma giriyor. Egzoz için şöyle diyebiliriz, susturucusunu çıkartırsan illegal, ama full sistem hiç bir şeyine dokunmazsan legal olabilir fikrim.

Motosikleti
2014 Hero Thriller 150
Senin demek istediğin amacı dışında kullanıma giriyor. Egzoz için şöyle diyebiliriz, susturucusunu çıkartırsan illegal, ama full sistem hiç bir şeyine dokunmazsan legal olabilir fikrim.
İşin erbabıyla denetlenip üretilmiş egzozlar emisyon kurallarını karşılarken aynı zamanda sesi de değiştiriyor. Orijinal egzoz çok boğuyorsa performans arttırdıkları bile oluyor. Eğer susturucuyu çıkarttığında emisyon ve desibel kurallarını karşılıyorsa hala yasal olmalı. Polis amcaların kulaklarının ölçüm standartlarını bilmiyorum ama emisyon ve desibel ölçüm standartları açıkça belirtilen şeyler.

Motosikleti
İşin erbabıyla denetlenip üretilmiş egzozlar emisyon kurallarını karşılarken aynı zamanda sesi de değiştiriyor. Orijinal egzoz çok boğuyorsa performans arttırdıkları bile oluyor. Eğer susturucuyu çıkarttığında emisyon ve desibel kurallarını karşılıyorsa hala yasal olmalı. Polis amcaların kulaklarının ölçüm standartlarını bilmiyorum ama emisyon ve desibel ölçüm standartları açıkça belirtilen şeyler.

Açıkca belirtilen şeyler de, gel görki polislere itiraz edemiyorsun... desibel ölçüm aleti yerine kulağına güveniyor, belirli bir mesafeden ölçmesi gerekirken kulağını egzoza kabartıyor fazla ses çıkıyor diyor. Yukarıda bazı arkadaşların dediği gibi, sesine bakmadna "aaa bu orjinal değil" diyip ceza kesiyor.

Eğitim şart, daha çok gidecek yolumuz var.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Bulaşık teli olmaz, espiri yapardım ama olmaz diyip geçiyorum
Anlaşılmıştır :D

Genele: Avukatınız yoksa TÜV onaylı homologe edilmiş orijinal aksesuar egzoz bile takmayın. Boğazdan egzozlar genelde katalizör iptalli olduğu için trafiğe çıkmaları zaten uygun değil diye biliyorum.

Mondial Drift'li orijinal soru sahibine (@WanSe): Egzozu değil motosikletinizi değiştirin bence. :ROFLMAO: 💦 Mondial Drift'e egzoz masrafı yapmak aşırı gereksiz bir faaliyet olur.

Son düzenleme:
Anlaşılmıştır :D

Genele: Avukatınız yoksa TÜV onaylı homologe edilmiş orijinal aksesuar egzoz bile takmayın. Boğazdan egzozlar genelde katalizör iptalli olduğu için trafiğe çıkmaları zaten uygun değil diye biliyorum.

Mondial Drift'li orijinal soru sahibine (@WanSe): Egzozu değil motosikletinizi değiştirin bence. :ROFLMAO: 💦 Mondial Drift'e egzoz masrafı yapmak aşırı gereksiz bir faaliyet olur.
1. Olarak ilk motosikletim ehliyetim buna yetiyor ve başka motorsiklet alabilecek durumda değil bütçem zar zor buna yetti ve aldım insanları motorsikletiyle yargılamanız hiç etik değil 2. egzoz konusuna gelecek olursak bir arkadaşımın dükkanı var bana hediye olarak vermek istedi bende aklıma takılan soruyu burdan tartışmak istedim
Sorduğum sorudan farklı cevaplar verecekseniz forumda dolaşmayın veya mümkünse yazmayın

Motosikleti
1. Olarak ilk motosikletim ehliyetim buna yetiyor ve başka motorsiklet alabilecek durumda değil bütçem zar zor buna yetti ve aldım insanları motorsikletiyle yargılamanız hiç etik değil 2. egzoz konusuna gelecek olursak bir arkadaşımın dükkanı var bana hediye olarak vermek istedi bende aklıma takılan soruyu burdan tartışmak istedim
Sorduğum sorudan farklı cevaplar verecekseniz forumda dolaşmayın veya mümkünse yazmayın
Yazılanları beğenmeyecekseniz asıl siz forumda yazmayın. Sizin cevaplardan hoşlanmadığınız gibi ben de Mondial Drift'e boğazdan egzoz takmak gibi saçma sapan fikri olabilecek biriyle muhatap olmak zorunda kalmaktan hoşlanmıyorum mesela? Umarım egzozu takarsınız da trafik polisleri de size motosiklete taktığınız egzoz münasebetinde bir ceza monte ederler. :)

Yazılanları beğenmeyecekseniz asıl siz forumda yazmayın. Sizin cevaplardan hoşlanmadığınız gibi ben de Mondial Drif'te boğazdan egzoz takmak gibi saçma sapan fikri olabilecek biriyle muhatap olmak zorunda kalmaktan hoşlanmıyorum mesela. Umarım egzozu takarsınız da trafik polisleri de size taktığınız egzoz münasebetinde bir ceza ... yazarlar. :)
Forumda üyesin diye cevap vermek zorunda değilsin arkadaşımın hediye olarak vereceği birşeyi üstelik insanlara rahatsızlık vermeden kullanmak istediğimi forumun başında belirtti hediye olarak alacağım ve daha güzel bi görüntü için alıyorum forumda muhattap olacağın kişilerden hoşlanmıyorsan başkasının fikirlerinden hoşlanmıyorsan muhattap olma sus yerinde otur insanlarıda motorlarıyla yargılama aynı durumda olup seni aynı şekilde yargılasak hoşuna gidermi acaba parayı havadan kazanıyorsun herhalde

Yazılanları beğenmeyecekseniz asıl siz forumda yazmayın. Sizin cevaplardan hoşlanmadığınız gibi ben de Mondial Drift'e boğazdan egzoz takmak gibi saçma sapan fikri olabilecek biriyle muhatap olmak zorunda kalmaktan hoşlanmıyorum mesela? Umarım egzozu takarsınız da trafik polisleri de size motosiklete taktığınız egzoz münasebetinde bir ceza monte ederler. :)
İnsanların motoruyla dalga geçeceksen fikirlerini kendine sakla

Motosikleti
...
İnsanların motoruyla dalga geçeceksen fikirlerini kendine sakla
Anlayışın da kıt senin; dalga geçtiğim konu motorun değil, o motoruna boğazdan egzoz takma düşüncen. Gerçi zaten bunu anlayabilecek kapasitede birisi olsaydın zaten böyle bir şey düşünmezdin. Boğazdan egzoz insanlara rahatsızlık vermeden kullanılabilecek bir şey değil.

Şuraya da peşinen yazıyorum: Öyle küçük cc motorlara saçma sapan tüp egzoz takan ve milleti rahatsız eden her kim varsa belasını bulsun. Muhitimden bu şekilde her motor geçtiğinde, içimden binicinin sülalesinin hatırını ta Nuh Peygamber'e kadar soruyorum.

(Dayanamadın geri döndün değil mi, seni gidi seni? :ROFLMAO: 💦 - Arkadaşlar durumu anladınız siz...)

Anlayışın da kıt senin; dalga geçtiğim konu motorun değil, o motoruna boğazdan egzoz takma düşüncen. Gerçi zaten bunu anlayabilecek kapasitede birisi olsaydın zaten böyle bir şey düşünmezdin. Boğazdan egzoz insanlara rahatsızlık vermeden kullanılabilecek bir şey değil.

Şuraya da peşinen yazıyorum: Öyle küçük cc motorlara saçma sapan tüp egzoz takan ve milleti rahatsız eden her kim varsa belasını bulsun. Muhitimden bu şekilde her motor geçtiğinde binicinin sülalesinin hatırını ta Nuh Peygamber'e kadar soruyorum içimden.

(Dayanamadın geri döndün değil mi, seni gidi seni? :ROFLMAO: 💦 - Arkadaşlar durumu anladınız siz...)
Umarım okuduğun bela misliyle çıkar senden konuyla ilgili bu kadar basit insanlarla uğraşamicam en doğru motorcu sensin insancıl varlık biz ne söylüyoruz sen ne konuşuyon önce motorunu değiştir diyip gülüyorsun bide dalga geçmiyorum diyorsun gereksiz muhabbeti bırakacam seninle Allahından bul knk

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar