Pazar yerinde yaşanan durum

Zabıtaların tutumları beni çok etkiledi diyebilirim. Sonuçta bir hırsızlık olayı olsa polisler bu kadar çaba göstermiyor.Adam orda namusuyla birşeyler satıp evindeki çocuğuna(lar)ına para götürme telaşında ha bozuk bayat falan test de etmiyor sağlık standartlarınada bakmıyor belki tek haklı olduğu konu bu insanları resmen hırsızlığa teşvik ediyor.Adam kazanamadığında napıcak gidicek çalıcak çırpıcak sonra çaldı diye hurra üstüne yüklenelim. Adamın malına el koydular eldeki maldan da oldu kısacası ya niye yazdığımı bilmiyorum gerçekten beni derinden etkilediki sizinle paylaşmak istedim.

Malesef bunlar oluyor altug kardeşim.Devlet kafa yorcak şeylere deil anca Bu tür işlere kafa yoruyor gercekten kötü birolay :S

COQ

Motosiklet Eğitmeni
Zabıtaların tutumları beni çok etkiledi diyebilirim. Sonuçta bir hırsızlık olayı olsa polisler bu kadar çaba göstermiyor.Adam orda namusuyla birşeyler satıp evindeki çocuğuna(lar)ına para götürme telaşında ha bozuk bayat falan test de etmiyor sağlık standartlarınada bakmıyor belki tek haklı olduğu konu bu insanları resmen hırsızlığa teşvik ediyor.Adam kazanamadığında napıcak gidicek çalıcak çırpıcak sonra çaldı diye hurra üstüne yüklenelim. Adamın malına el koydular eldeki maldan da oldu kısacası ya niye yazdığımı bilmiyorum gerçekten beni derinden etkilediki sizinle paylaşmak istedim.

Çok duygusal bakmışsın olaya.
Güzel bişey.
En azından etrafında gelişen olaylara karşı duyarsız değilsin.

Ama bir de başka bir pencereden seyredelim bu olayı.

Birincisi pazaryerinde size bir mal sattırmamaları hırsızlık yapmanız için bir mazeret değildir. Değil mi?:)

İkincisi zabıta tezgahı topladığına göre demekki bu adam bu işi yasadışı yapıyor. Yani izinsiz ve de devlete vergi vermiyor.
Bu hırsızlıkların en şerefsizi değilmidir.
Tüyü bitmedik yetimin hakkını yiyor. :farao:

Bununla da bitmedi.
Denetimsiz ve hangi şartlarda üretildiği belli olmayan malları satarak belki de halkın sağlığıyla oynuyor.
Bu nedenle rahatsızlanıp, yok canıyla bir sürü hastane -doktor parası ödemek zorunda kalan vatandaşın parası da çalınmış olmuyor mu?:wiinkk:

Dahası var.
Vergi ödemediği için düşük fiyata satma avantajına sahip olduğundan, aynı malı dükkanında satmaya çalışan, kira ödeyen, işçi çalıştırıp bir başka ailenin de ekmek yemesini sağlayan, dahası devlete vergi ödeyip yetim hakkı yemeyen esnafın ekmeğiyle oynamış olmuyor mu?

Şu bir gerçek ki burda bişey satmayalım da hırsızlık mı yapalım? mazeretinin arkasına sığınan bir adam zaten potansiyel hırsızdır.
O malı satabileceğinin ne garantisi var?
Demek adam gündüz tezgahı açacak.
Bişey satamazsa eve eli boş gitmemek için bişeyler çalacak.
Böyle bir mantık olabilir mi?

Üzülmüşsün..
O senin kalbinin temizliğinden ileri geliyor.
Fakat bide işin bu yönü var.....:cat:

Çok duygusal bakmışsın olaya.
Güzel bişey.
En azından etrafında gelişen olaylara karşı duyarsız değilsin.

Ama bir de başka bir pencereden seyredelim bu olayı.

Birincisi pazaryerinde size bir mal sattırmamaları hırsızlık yapmanız için bir mazeret değildir. Değil mi?:)

İkincisi zabıta tezgahı topladığına göre demekki bu adam bu işi yasadışı yapıyor. Yani izinsiz ve de devlete vergi vermiyor.
Bu hırsızlıkların en şerefsizi değilmidir.
Tüyü bitmedik yetimin hakkını yiyor. :farao:

Bununla da bitmedi.
Denetimsiz ve hangi şartlarda üretildiği belli olmayan malları satarak belki de halkın sağlığıyla oynuyor.
Bu nedenle rahatsızlanıp, yok canıyla bir sürü hastane -doktor parası ödemek zorunda kalan vatandaşın parası da çalınmış olmuyor mu?:wiinkk:

Dahası var.
Vergi ödemediği için düşük fiyata satma avantajına sahip olduğundan, aynı malı dükkanında satmaya çalışan, kira ödeyen, işçi çalıştırıp bir başka ailenin de ekmek yemesini sağlayan, dahası devlete vergi ödeyip yetim hakkı yemeyen esnafın ekmeğiyle oynamış olmuyor mu?

Şu bir gerçek ki burda bişey satmayalım da hırsızlık mı yapalım? mazeretinin arkasına sığınan bir adam zaten potansiyel hırsızdır.
O malı satabileceğinin ne garantisi var?
Demek adam gündüz tezgahı açacak.
Bişey satamazsa eve eli boş gitmemek için bişeyler çalacak.
Böyle bir mantık olabilir mi?

Üzülmüşsün..
O senin kalbinin temizliğinden ileri geliyor.
Fakat bide işin bu yönü var.....:cat:

aslında doğru diyorsunda, pazarda işlerin rüşvetle yürüdüğünü herkes bilir. muhtemelen o adam zabıtalara ve ya pazardaki mafyaya rüşvet vermek istemedi. arada sırada dikkat edersiniz gazetelerde falan çıkıyor, pazar yeri kavgası yüzünden bilmem kaç kişi yaralandı, bilmem kaç kişi öldü... bunlar normal şeyler değil, pazar yeri kavgası da neymiş ki! bildiğin rüşvet-mafya olayları bunlar..

keşke türkiyede herşey düzgün, kanunlara göre işleseydide, bende sana kesinlikle haklısın diyebilseydim..

HRC

18 yaşından büyükler için Asgari Ücret NET: 457 YTL
4 kişilik bir aile en az 2 öğünde kişi başı 1 ekmek yese 1YTL den, günde 8, 30 günde 240 YTL, (zaten gerisi hiç problem değil canım kalan para neyinize yetmiyor 457-240=217 YTL; kira,elektrik,aidat,su,telefon,çocukların okul masrafı,sağlık masrafı, hee bide öğün olarak kuru ekmek, yanında hiç birşey olmadan bilmiyorum dikkatinizi çektimi...Anamıda alıp gitsem mi, bu memleketten :pr:

bizde aynı şartlarda çalışıyoruz ama hırsızlık yapmadık ha ne oldu yapanı hakladık bu sefer de adalet mağdur etti etmeyede devam etmektedir.
çok şey söylemek isterdim keza her ne kadar konu dışı olsada tr nin içindeyiz adamı ipte sallandırırlar :farao:

18 yaşından büyükler için Asgari Ücret NET: 457 YTL
4 kişilik bir aile en az 2 öğünde kişi başı 1 ekmek yese 1YTL den, günde 8, 30 günde 240 YTL, (zaten gerisi hiç problem değil canım kalan para neyinize yetmiyor 457-240=217 YTL; kira,elektrik,aidat,su,telefon,çocukların okul masrafı,sağlık masrafı, hee bide öğün olarak kuru ekmek, yanında hiç birşey olmadan bilmiyorum dikkatinizi çektimi...Anamıda alıp gitsem mi, bu memleketten :pr:

Asgari maaş daha düşük olsaydı emin ol işsizlik ve sigortasız çalışma azalırdı. 300 ytl'ye, hatta daha azına çalışmak isteyip de iş bulamayan çok insan var memlekette. İstanbul için 457 YTL para bile değil, ama diğer bölgelerde gayet iyi bir ücret. Ayrıca aklı olan da asgari maaşına güvenip 2 çocuk yapmasın bir zahmet!

HRC

Asgari maaş daha düşük olsaydı emin ol işsizlik ve sigortasız çalışma azalırdı. 300 ytl'ye, hatta daha azına çalışmak isteyip de iş bulamayan çok insan var memlekette. İstanbul için 457 YTL para bile değil, ama diğer bölgelerde gayet iyi bir ücret. Ayrıca aklı olan da asgari maaşına güvenip 2 çocuk yapmasın bir zahmet!

hatta yaşamasın abi bi zahmet katılıyorum,nse polimk gibi bşy olmasın ben fikrimi belirtim sadece karamsar bir yönle hepsi o.

COQ

Motosiklet Eğitmeni
Pazaryeri denilen olay, köylünün malını aracısız olarak halka sattığı yerlerdir.
Yani eskiden böyleydi şimdi pazarlara köylü giremiyor.
Dediklerinizde haklısınız aslında.
Bir rant kapısı olmuş, milyonlar dönen tezgah yeri satışları, pazaryerlerini Borsaya çevirmiş.

Pazarın asıl sahibi köylüler ise ancak müşteri olarak içeri girebiliyor.

Türkiye'den uzağım ama sorunlara uzak değilim.
Ben kısaca bakış açımızın ne olması gerektiğini anlatmaya çalıştım.
Ama rüşvet dönüyorsa, onu alan da hırsız veren de...
Benim için değişmiyor.
Bunlara göz yumduğunuz sürece niye bizde doğru düzgün asfalt yok?
Niye biz de sağlık sistemi boktan?
Niye üç kuruş paraya köleler gibi çalışıyoruz?
der durursunuz.

Vergi ödemeyen esnaftan ucuza aldığınız mal, size kırk bir amortisör, düşülen bir çukur, ya da kaybedilen bir can olarak geri dönüyor.
Malı alırken kazanıyorsunuz.
Ama sonra bedelini daha pahalı ödüyorsunuz.

Ha tabii vergi veriyoruz da ne oluyor?
sorusu var.
Vatandaş yıllardır iktidarlardan sadece yandaşlarının zengin edildiğini görmüş.
Dolayısıyla devlete güvenmiyor.
Haksız da değil.

Ama geçinememenin,sıkıntı çekmenin çözüm yolu da hırsızlık değil.

Ufff bu uzun bir konu.:)
Nereden baksan elinde kalıyor.
Boş verelim asıl konuya odaklanalım.:)

Demek istediğimi anlatabilmişimdir umarım.:wiinkk:

vergisini ödemeyip,ruhsatsız iş yapan,kaçak göçek yaşamaya çalışan herkes hırsızın önde gidenidir,zabıtalar iyi yapmış,vatandaş vatandaşlık görevini yapacak,polise zabıtaya görevini yapma fırsatı vermeyecek:)

İki tarafın da kendine göre haklı sebepleri war u durumda ! Yakalanana kadar kazandığıyla yetinsin artık :farao:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar