parmak koparan kuruma demiri!!!

merhaba arkadaşlar, 1 ay kadar önce Adana da yamaha ybr125'e yandan çarpan bir araba ve sonraki manzarayı aktarıyorum; Motorda iki kişiler, ortalıkta bir tane kask vardı ve yerde yatan bir kişi vardı, ambulans bekleniyordu, diğeride kalabalığın içindekilerden biriydi sanırım. yandan çarpılınca koruma demiri bükülmüş ve adamın ayak parmaklarını koparmış!! Bilemiyorum, belkide koruma demiri olmasa bacağı parçalanacaktı!?, benim merak ettiğim bu koruma demirlerinin de bir kalitesi olup olmadığı, en azından ikiye katlanmayacak kadar sağlamı varmıdır?

arkadaşım benimde amcamın oğlunun suzikiyle 3 parmağını kopardı el çok kötü bişi allah kimsenin başına vermesin...

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
belkide ayagı koruma demirinin üzerindeydi :silent:

hayır ayağı kotuma demirini üzerinde olamaz, çünkü ayakkabısı motorla koruma demirini arasında kalmıştı!! yani ayak olması gereken yerdeydi.

cok siddetli bi çarpısma o halde

cünkü bizim kuryeci arkadaslar kullanıyor zaten ayagını v grenadı korusun diye takılan bir sey ayaga neden zarar versin

buna benzer bir olay duyan varmı? Bu koruma demirleri yandan çarpmalarda ikiye katlanıp ayak , parmak gibi organları koparırmı her zaman? Benim kafama takıldı bu koruma demiri meselesi yahu!! koruma demiri ismindeki "koruma" işlevini nereye kadar yerine getirebiliyor. Discovery chanel'da bir program var; şehir efsanelerini filan test ediyorlar. bu meseleyi de oraya göndersekmi diyorum??

Ben o olayı hatırlıyorum,cidden çok tatsızdı..hatta olay sonrası vidyolarda vardı...kazaya neden olan bir kadın sürücüydü,ve yüzde yüz hatalıydı..yanlış hatırlamıyosam hatalı sollama..arkadaşımızın ayağında spor ayakkabı olması,parmaklarının kopmasına neden olmuştu..bot olsaydı belki kırıkla atlatabilirdi..parmakları yerine dikilemedi..:pale: şu anki durumunuda cidden merak ediyorum,haberi olan varmıdır acaba siteden?

Forumdan Uzaklaştırıldı
sonuçta demir de olsa çelik de olsa her metalin bir dayanıklılık katsayısı vardır.
herhalde çok şiddetli bir çarpışmaydı. geçmiş olsun kardeşlerimize.
fakat; herşeyin olduğu gibi, bu tür gereçlerin de bir kalite farkı vardır muhakkak

Off cok kotu bısı ya o zaman granaj korucaz dıye parmaklar hatta ayaklar sıkısıp gıdecekse granajlar gıtsın abı yerım ogle koruma demırını !!!!

Dostlar motor guvenlik ekipmanlari her turlu darbeyi minimuma indirmek icin vardir.Ama unutmayinki kaza esnasinda aracin kaportasi sizin narin vucudunuzdur. Kaza aninin sidetine bir yere kadar dayanir bu vucut.Koruma ekipmanlarini guclendirir iseniz bu tip olasi olaylari engellersiniz.

bi deşöyle düşünün korumademiri olmasa belki arkadaşımız ayağını kaybede bilirdi o demiri bükmek kolay bişi değil korumademiri o ilk darbeyi aldıkdan sonra bükülür direk olarak aynı basınc ayağına gelse ayak motosikletle tampon arasında ne olacaktı allah bilir.
koruma demirinin koruması gereken bi carpışma değil zaten bu olay motosiklet yan yatarsa yotoru koruyacak şekilde zaten en sağlamının et kalınlığı 2.5 veya 3 mm boru.

Son düzenleme:
haksızlık etmek istemem ama bir koruma demiri yaklaşık 1 tonluk kütleyi savuşturamaz elbette... hem koruma demirinin en zayıf yeri tam orta kısmıdır ve yanlış hatırlamıyorsam arkadaşımızın ayakkabısı da tam ortada sıkışıp kalmıştı... ayağında korumalı bir bot olsaydı daha az zararla atlatacağı su götürmez bir gerçek fakat ne yazık ki tam korumalı motosiklet botları da oldukça pahalı... haberi ben de görmüştüm ve akabinde direk babamla konuşarak alınacaklar listesine bir çift sidi vertigo tam korumalı bot eklemesini istedim... kesinlikle günlük ayakkabılarımla motosiklete binmem söz konusu değil artık...

kaza yapan arkadaşlara geçmiş olsun diyorum kötü bir sonuç ama konu önemli koruma demirlerini motorumuza taktırırken ne kadar sağlam oldugunu bende dahil hiçbirimiz önemsemiyoruz ama sonuç felaket ben en kısa zamanda sağlam koruma demiri taktırmak istiyorum bu olay hepimize ders olsun

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Koruma demiri yan yatmalarda ki kısa ve zayıf korumaları atlatmak içindir...Küçük yatmalarda motora ve sürücüye zarar vermesini engeller...

Kaza anındaki koruması tamamen şansa ve kazanın durumuna bağlı...Koruma demirinden fayda beklemek yanlış düşüncedir....

Genede adı üstünde koruma demiri...Yapılan kazaların kaçta kaçında kopma olayı yaşanıyor ki?....

Bu oran hava yastığı açılan otolardaki ölüm oranlarından çok daha azdır.....

bence koruma demiri görevini yapmış. burda asıl sorulması gereken soru o koruma demiri olmasa sürücünün ayagına ne olurdu:silent:

koruma demiri ne kadar sağlam olursa olsun ayağınızı cepheden tam olarak örtmüyor ya da ayağınızın hem önünde hem de arkasında yok ise sizin ayağınızı yandan çarpmalara karşı tam olarak koruyamaz. ilk anda çok sağlam koruma demirine temas olsa da motosikletin ağırlık merkezi koruma demirinin arka tekerlek tarafında, yani sürücünün altına dogru olduğu icin motosiklet aldığı darbe sonucu sizin ayağınızı gayet ciddi biçimde temasa sürükleyecek bir pozisyona kayacaktır. bu konuda da kaportalı araçlar kadar güvende olmadığımızı hatırlayarak daha dikkatli sürüşlere odaklanalım....

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Arkadaşlar koruma demiri yandan çarpmalarda koruması amacıyla yapılmış bir alet değildir..Sakın koruma demirim var bana bişey olmaz mantığıyla gitmeyin...

Koruma demiri küçük çaplı yatmalarda ve küçük çaplı sürüklenmelerde ayak altta kalmasın aynı zamanda motor zarar görmesin diye yapılmıştır....Yüksek süratli çarpışmalarda koruma beklemek mantıksızlık olur....

peki aranızda benim koruma demirim çok sağlam diyecek biri varmı. işlevlerininden bahsetmeden sadece sağlamlık acısından soruyorum piyasada satılanların hepside ince profillerden bükülme. adi bide kaynak sonra bi güzel nikelaj al sana korumama demiri.

alp_tunay' ın belirttiği gibi koruma demiri motoru yana devrilmelerde korumak amaçlıdır. hiçbir zaman kazalarda iyi bir darbe emici olarak işlev yapamaz. ne kadar sağlam olursa olsun illa ki ayağınız yandan çarpmalarda zarar görür. bu koruma demirlerinin görevi racing motosikletlerde grenajın yanlarına takılan 8-9 cm çaplı sert kauçuk silindirlerle aynıdır, çizilme ve küçük çaplı deformasyonları önlemek amacındadır. bunu otomobillerin tamponlarına benzetebiliriz, sizi kesinlikle darbe emici yüksek mukavemetli çelik borulardan oluşan kafes gibi korumaz tampon... ama yüksek bir kaldırıma hafifçe çarptığınızda bütün darbeyi tampon emeceği için asıl kaporta parçalarını koruyacaktır... koruma demiri hayat kurtarmaz belki ama küçük çaptaki kazalarda bacağınızın motosikletin altında kalmasını, gövdenin çizilmesini engeller.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar