- Konu Yazar
Dün CBR 250 ile İstanbul'dan Çınarcık'a gittim. Yeğenim ve bir abim ile merkezde buluşup kum plaj tarafına gittik. Yeğenimde motor, diğer abimde ise araba vardı. Cemos Beach ve Arena Beach arasında yolun hemen yanında toprak zemin üzerinde bir otopark var. Yol ile otopark arasına araba ve motorları park edip nerede takılacağımıza karar verelim dedik. Motorlardan inip 10 adım attık ve arkamızda gürültülü bir ses meydana geldi. Bir baktık ki otoparkta arabayı öndeki boş alana çekmek isteyen bir arkadaş (otomatik Mercedes E320) fren yerine gaza yüklenmiş. Hem benim motoruma hem de diğer aracımıza çarptı. Diğer motor 1000RR, o 1-2 metre kadar önde durduğundan çok şükür ona bir şey olmadı. Araba sanırım 3000 motor civarı olduğu için çok yüksek süratle kalktı.
Arabanın aksı kırıldı ve sol lastik sağa döndü. (Mecbur kurtarıcı ile çektirdik.)
Motoru 11 temmuz tarihinde satın almıştım. İlk motorumdu ve düne kadar hiçbir çiziği bile yoktu.
Motora sağ taraftan çarpıldı ve sol tarafa yattı.
Ayna üzerindeki kask çarpmanın etkisiyle havalanmış ve iki arabanın arasına sıkışmış. Hiç çiziği bile yok.
Sağ grenaj çizildi.
Arka fren yamuldu.
Sol ayaklık kırıldı. (Vites değiştirince topuğun değdiği kısım.)
Yan sehpa yamuk. (Normal yerinden daha önde duruyor ve motoru park edince sola yatırmıyor.)
Sol elcik çizildi.
Debriyaj sallanıyor, hafif yamuldu.
Sol ayna dışı çizildi.
Ön çamurluğun öndeki 5 cm kadarlık bölümü kırıldı.
Gidonu sola çevirince sol elcik depoya kadar değiyor.
Motor aksamında hiçbir problem yok.
Allah'a şükür 10 saniye ile yırttık. Verilecek sadakamız varmış. Yeğenimle yanyanaydım o esnada. Eğer 10 saniye önce halen motorun üzerinde veya yanında duruyor olsaydık arabaların arasında kalabilirdik. Muhtemelen bacaklarımız kırılırdı veya daha kötü şeyler olabilirdi.
Tabiiki tutanak tutuldu ve yanlışlıkla fren yerine gaza bastığını arkadaşa itiraf ettirdik. Bu arada jandarma trafiğe olay yerine gelmeleri için resmen yalvardık. Yaralanma veya ölüm yoksa gelmiyorlarmış normalde. Motoru bugün ağır ağır Yalova - Pendik feribotu ile İstanbul'a getirebildim. Devrilme ihtimali olduğu için (dik durduğundan) feribotta yanından ayrılamadım. Servisim de sağolsun pazar kapalı olmasına rağmen Pendik'e varınca kapılarını bana açtı ve motoru teslim aldı. 3000 TL üzeri masraf çıkabileceğini söylediler.
Şimdi... Bu motorun hasar kaydı oluşacak ve satarken haliyle değer kaybedecek. Bununla ilgili sizce bir şeyler yapılabilir mi? Servis bana telefon açıp bilgi verecek ama belki aramızdan birilerinin başına gelmiş olabilir. Motor değer kaybedeceği için ilerde satmak istediğimde sanırım aradaki farkı sigorta ödeyebiliyormuş.
Bu arada araç sürücüsü direkle ağaca sürterek çarptığı için sağ aynasını kırdı ve ön arka kapılarında göçükler meydana geldi.
Allah hepimizi her türlü kazadan beladan korusun arkadaşlar.

Arabanın aksı kırıldı ve sol lastik sağa döndü. (Mecbur kurtarıcı ile çektirdik.)
Motoru 11 temmuz tarihinde satın almıştım. İlk motorumdu ve düne kadar hiçbir çiziği bile yoktu.
Motora sağ taraftan çarpıldı ve sol tarafa yattı.
Ayna üzerindeki kask çarpmanın etkisiyle havalanmış ve iki arabanın arasına sıkışmış. Hiç çiziği bile yok.
Sağ grenaj çizildi.
Arka fren yamuldu.
Sol ayaklık kırıldı. (Vites değiştirince topuğun değdiği kısım.)
Yan sehpa yamuk. (Normal yerinden daha önde duruyor ve motoru park edince sola yatırmıyor.)
Sol elcik çizildi.
Debriyaj sallanıyor, hafif yamuldu.
Sol ayna dışı çizildi.
Ön çamurluğun öndeki 5 cm kadarlık bölümü kırıldı.
Gidonu sola çevirince sol elcik depoya kadar değiyor.
Motor aksamında hiçbir problem yok.
Allah'a şükür 10 saniye ile yırttık. Verilecek sadakamız varmış. Yeğenimle yanyanaydım o esnada. Eğer 10 saniye önce halen motorun üzerinde veya yanında duruyor olsaydık arabaların arasında kalabilirdik. Muhtemelen bacaklarımız kırılırdı veya daha kötü şeyler olabilirdi.
Tabiiki tutanak tutuldu ve yanlışlıkla fren yerine gaza bastığını arkadaşa itiraf ettirdik. Bu arada jandarma trafiğe olay yerine gelmeleri için resmen yalvardık. Yaralanma veya ölüm yoksa gelmiyorlarmış normalde. Motoru bugün ağır ağır Yalova - Pendik feribotu ile İstanbul'a getirebildim. Devrilme ihtimali olduğu için (dik durduğundan) feribotta yanından ayrılamadım. Servisim de sağolsun pazar kapalı olmasına rağmen Pendik'e varınca kapılarını bana açtı ve motoru teslim aldı. 3000 TL üzeri masraf çıkabileceğini söylediler.
Şimdi... Bu motorun hasar kaydı oluşacak ve satarken haliyle değer kaybedecek. Bununla ilgili sizce bir şeyler yapılabilir mi? Servis bana telefon açıp bilgi verecek ama belki aramızdan birilerinin başına gelmiş olabilir. Motor değer kaybedeceği için ilerde satmak istediğimde sanırım aradaki farkı sigorta ödeyebiliyormuş.
Bu arada araç sürücüsü direkle ağaca sürterek çarptığı için sağ aynasını kırdı ve ön arka kapılarında göçükler meydana geldi.
Allah hepimizi her türlü kazadan beladan korusun arkadaşlar.