tabiki arkadaşım.haklısın ama ehliyette güven açısından çokta birşey arz etmemekte öyle değil mi?? ehliyet bir kural..benim ilgi çekmek istediğim şeyde ehliyetin çok basit veriliyor olması.yaa motorun üstüne bile bindirmiyorlar.icraat yokki! kuralları bilip ve iyi sürdükten sonra güven sağlanır.
Bir gece 4 arkadaş bardan cıktık motorla yaklaşık 800 metre ilerledik ve her zaman oturduğumuz bir süpermarket önü var buraya gelirken 100 km yi kesinlikle ama kesinlikle aşmadık.yol bom boş ve biz 4 motor arka arkaya süpermarkete girdik arkadaşlar dışarda cafeye oturdu bense markete girdim. bir süre sonra cıktığımda elinde telsizli bir adam iyice baktım adamın sivil bir polis olduunu arabasından anladım.Caktırmadan gidicem derken adam bana dedi gel bakalım.efendim dedim bu motor senin mi dedi hayır dedim tamam dedi polis bana ama arabanın içindeki adam cıktı ben giderken arkamdan gel bakayım motoru almadan nereye gidiyorsun sen dedi.Polis beni tanıyormuş.
daha sonrasında tama motor benim dedim.Diğer arkadaşların ruhsatlarını almışlar.benden de istedi ben dedim size ruhsat falan vermem.bana cıkıştı bağırdı bende inatlaştım o muamelye karşılık.birazdaha dirensem transitle adam çağırcaklar rezil olcaz sustum dedim trafik cağrın bende vereyim ruhsatımı. bir süre sonra geldi trafik polisleri ve kimlikler ehliyetler ve ruhsatlar aldılar ve biz cafede otururken bir dünya ceza yedik. Siviller cafenin karşısın bir otelin balkonunda oturuyorlarmış saat gecenin 3'ü ve biz cezayı yedik...
YENİLEN CEZALAR
1. Ben Honda Repsol
Ehliyet yok 3. ceza Birci kaza İkici Jandarma'dan
Vize Bitmiş
ceza ise 1400 YTL ehliyet 52 YTL Vize ve 225 Ytl Motor Sahibine
2. Okan Diye Arkadaşım Kawazaki ZXR6
Ehliyet Yok
Cezası 1.400 Ytl Onunda 3 Olmuş
3. Burç Diye Arkadaşım Honda VFR800
Ehliyetsiz ( 20 Gün Önce Kazasında Alkollü Olduğunda El Kondu)
Ceza İse 1700 Ytl
4. Burc Yamaha YZF R6
Rusat Yanında Değil
Plaka Görünmüyor ( Koltuk Altında )
120 ytl falan toplam onunda
şimdi bu cezayı yerken biz kesinlikle motor üstünde değil hatta öotorlardan bile uzaktayız şimdi bu ceza normalmi motoru sürmüyorken ehliyetsiz olduğumuzdan nasıl ceza yeriz bilgisi olan bize bir yardımcı olurmu.......
Zaten 3 sene içersinde yediğim cezalarla kız arkadaşımın motorunun parasını geçti
Adamım Yalan olanı anlat bakalım aklın okadar çalışıyorsa ne yalanmış olduğunu söylersin boşa laf sarfetmezsin kanıtlancak bişi yok ortada yedik cezamızı zaten biz.... Sen inansanda inanmasanda ve asla sen sen ol kaskını kafandan cıkarma sen yenisin galiba altında CBR 125 cc olduğuna göre benim kız arkadaşımın da Cbr 125'i var onla istersen her türlü kalkalımmm....
cezamız az bile içki yok başka bişi yok sadece ehliyet almamak sorun oldu. Zaten 3 sene içersinde yediğim cezalarla kız arkadaşımın motorunun parasını geçti (Honda CBR 125 )
![]()
Geçen gün işden eve dönüyorum bir an ruhsatı işyerinde unuttuğumu farkettim. Yaşadığım stresi anlatamam. Arkadaşların kayıtlı hiçbir şeyi yok ,polisler nasıl çalıntı muamelesi yapmamışlar hayret. Bence yaptıkları az bile ...
Bir de kaskımı neden çıkarmayacağım onu anlamadım, yani motor üsütünde zaten çıkarmıyorum, öneri için teşekkürler. Yoksa, demek istediğin sürekli çıkarmamam yönünde mi? Yani seni döverim kafan kırılmasın mı diyorsun. Kısaca beni tehdit mi ediyorsun, bunu bir açıklığa kavuşturursan sevinirim.
DjEnginkoç, lütfen ikili tartışmaya girmeyelim, dediğim gibi, sadece şu cümleni açıkla, istersen ö.m. at... Bir de rica diyorum yok seni tokatlarım, yok seni geçerim diyerek kendini biraz daha küçük düşürme...
kankama katılıyorumAz bile yapmışlarr:
vallahi üzüldüm...motorcu arkadaşlarımızın canı yanmış oh olsun canıma değsin diyemem kusura bakmasın kimse...
geçmiş olsun...
Cünkü Yapamazlar. Sen bu işten anlasaydın böyle yazmazdın plada adıma kayıtlı ruhsat benim daha ne calıntı muamelesi yapacak. Okadarde değil ama sen korktuğuna göre motor ruhsatı başkasının üzerine kayıtlı sanırım...
ya kaskını cıkarmaman konusunda kötü bişi demiyorum sadece kafanda bulunsun ne olursa olsun anlıyormusun ben bir keresinde kaza yaptım ve kafamın üstünde 14 dikiş vardı gerisini anlatmayım epey haşattı ama yinede ehliyet alana kadar motor üstünde olucam... sadece bu yazılan lar gerçek bu olaylar oldu... Yoksa Kavga Sadece Medeni Olmayan İnsanların İşi... Trafikte Sıkıştıranları döveceksin ama Kask Birde Orda Çok İşe Yatıyor...
İki Adım Dahi Gidecek Olsam Kesinlikle Kaskım Kafamdan Cıkmaz Benim...
1. Ben Honda Repsol
Ehliyet yok 3. ceza Birci kaza İkici Jandarma'dan
Vize Bitmiş
ceza ise 1400 YTL ehliyet 52 YTL Vize ve 225 Ytl Motor Sahibine
bende şu çelişkiye düştüm şimdi =)
başta motor sahibine ceza kesilmemiş miydi![]()