Çok geç cevap verdiğim için özür dilerim. Siteye bildirdiğim mail adresim bir dönem çalışmadığı için, forum mesajının bildirimi de elime geçmeyince, anca bugün farkedebildim gelen cevapları.
Eski arka amortisörlerle daha fazla dayanamadığım için ve de rebel amortisörü avlayamadığım için başka bir çare bulmak zorunda kaldım. Gittim, yumuşacık iki adet yan sanayi amortisör taktım motora. Gerçi bunlar da fazla yumuşak oldu, amerikan arabası gibi yaylana yaylana gidiyoruz
Bu arada, bir markette bulduğum alüminyum çantaları motora takmaya karar verdim. Bunun için mct veya ramzey için üretilen yan çanta demirlerini alıp, bir egzoz'cuyla 3 mesai yaparak çantaları taşıyabilecek şekle getirttim. Yan demirleri söküp takarken yalama olan amortisör üst saplamalarını kestirip, daha uzun saplamalar yaptırmam gerekti. Neyse ki gazaltı kaynağı vardı da eskisi kadar sağlam oldu saplamalar.
Çantaları motora bağlayıp test sürüşüne çıkınca gördük ki, çantaların yüksekliği sebebiyle artçının ayakları arka peglere zor basıyor. Ufak bir operasyonla pegleri de 10 cm kadar yukarı kaldırdık.
Tüm bu işlemler yapılırken arka fren sistemi Jinlun'dan aşırma telli sisteme döndürüldü. Pegler ve pedallarıyla birlikte ön ve arka komple değiştirildi. Konforuna diyecek yok.
Ön amortisörleri değiştirmedik, yağını tazeleyip yaylarını sevdik. Çalışıyorlar.
Ayrıca yine ramzey'de bulduğum yan sanayi ön koruma demirlerini de monte ettirince, motorda pek bir eksik kalmadı.
Tabi tüm bunları yaparken standart bakımlarını, yağ değişimlerini ve eskiyen her parçayı yenileme işini de unutmadık. Kilometre saatinin bozulmasına çok üzüldüm, zira şu anda 32.000 km de olduğunu kanıtlayabilmek için evdeki eski kilometre saati ile yenisini yanyana getirmek zorunda kalıyorum.
Özetle, şimdilerde gören herkes markasını soruyor.
Not: Daha iyisi sizlerin olsun. Kazasız, belasız günlerde kullanın.