- Konu Yazar
Türkiye'ye ileri sürüş eğitimini IAM eğitmeni Jon Taylor ile getirmiş olan OMM derneği kurucusu Paolo Volpara dinlemeye doyum olmayan bir motosiklet sürücüsü, eğitmeni ve düşünürü. Ülkemizde verilen gelenekselleşmiş örneklerin temel kaynağı aylık olarak yazdığı OMM bültenleri. OMM, bültenleri Türkçe'ye çevirmeye başlayıncaya kadar sadece İngilizce yayınlanmış ama şimdiki sayılar hem Türkçe hem İngilizce olarak yayınlanıyor. Tüm arşiv burada yayınlanmış. Arşivde Türkçe olan bölümler de var. PDF dosyaları olarak indirip okumak mümkün. Ben 38. sayıdayım şimdilik. İçinde ekipman ve gezi üzerine yazılar olsa da ben sürüş, kazalar, eğitime bakış, mentalite, egolarımız, cahilliklerimiz, varsayımlarımız üzerine olanları ufuk açıcı buldum.
Hani bazıları diyor ya "OMM ve Yol Sanatı eğitimleri, trafiği düzgün yolları düzgün ülkelere uygundur." veya "Sistem, büyük BMW R1200GS motorları olanlara uygundur." İşte bunların ne kadar yanlış olduğunu görmeye de yarıyor. Bugün hayli yaygınlaşmış motosiklet eğitmenlerinin ağzına pelesenk olmuş örneklerin, argümanların orjinal kaynağını okumak gayet zevkli.
Bu adam Youtube'da burada yazdıklarını anlatsa şu an örnek alınan motorcu geçinenlerin neredeyse hiç birini ciddiye alan olmaz.
Hani bazıları diyor ya "OMM ve Yol Sanatı eğitimleri, trafiği düzgün yolları düzgün ülkelere uygundur." veya "Sistem, büyük BMW R1200GS motorları olanlara uygundur." İşte bunların ne kadar yanlış olduğunu görmeye de yarıyor. Bugün hayli yaygınlaşmış motosiklet eğitmenlerinin ağzına pelesenk olmuş örneklerin, argümanların orjinal kaynağını okumak gayet zevkli.
Bu adam Youtube'da burada yazdıklarını anlatsa şu an örnek alınan motorcu geçinenlerin neredeyse hiç birini ciddiye alan olmaz.