Kardeş kısmetse pazartesi işten çıkmış olacağım.Hayırlısıyla sizin işe ben de gireceğim

Yalnız cafede benimle beraber çalışan bir arkadaşım daha işten çıkışını alıyor,benimle beraber motorla paket servisi işine girmek istiyor.Fakat hayatında ilk kez bugün benim scootera bindi:mrgreen:Hiç scooter deneyimi olmadan bu işi yapabilir mi?Ben 1 günde scooter'a binmeyi öğrenmiştim.Adamın hiç motor deneyimi yok,heba etmeyelim.İşin şakası tabi,arkadaş benden heves etti,hiç scooter deneyimi olmadan bu işi kavrayabiliri mi?Cevap için teşekkürler

---------- Mesaj ekleme zamanı: 23:06 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 22:48 ----------
Bu arada kaza geçiren arkadaşınıza büyük geçmiş olsun.Durumu nasıl?
---------- Mesaj ekleme zamanı: 23:33 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 23:06 ----------
Mutlu daha önce hiç scooter kullanmamış biri bu işi yapabilir mi?Ya da işe girse 1-2 günde işi kavrayıp motorda ustalaşabilir mi?(Bu arkadaş içindi) Pizza hut nasıl memnun musun?Kuryelik dışında ekstra ne işler yapıyorsun?(temizlik vs. yaptırıyorlar mı?(Bu kendim için)
Arkadaşlar biz 4 kişi aktif yeri geliyor mesela 11:00 - 16:00 a kadar öğle arası baya yoğun olduğu halde eleman olmadığı için 2 kişi çalışıyoruz. Eleman olsa süper! Mesela öğle vaktinden önce ve sonra iş olmadığında ise çayımızı alıp atıştırıyoruz. Müdür istediğinizi yiyin, bizde sınırlama yok demişti, bizde uyuyoruz. :mrgreen: Arkadaşın dediği gibi pizza kutuları düz kağıt gibi şeklinde geliyor biz yapboz misali katlayarak pizza kutusu haline getiriyoruz. Tek işimiz bu, bir de soslara acı sos, latin sos, haydari sos diye etiket yapıştırıyoruz. Bunlar fazla gitmiyor. Mesela 1 saat soslar ile oyalansa 4 kişi 1 ay çok net yetiyor o sos yapışkanları.

Kutuları da yaptıktan sonra köşelere koyuyoruz 4 gündür kutu yapmıyorduk mesela..

Burger King, Mc Donald's gibi yerlerde siparişinizi alır çıkar gidersiniz, hiç bir işe karışmazsınız. Ama burada kutu var sadece, oda problem olmuyor her zaman yapmadığımız için.. Eleman alınacaktı İnşallah başlar da.. Bir de yıllık izinden biri dönüyor. 8 Saate indirmesini ve beni sabahçı yapmasını söyleyeceğim müdüre, sınavlara çalışamıyorum.
Şunu da hatırlatmak isterim; Çoğu kurye hatta bizimkiler bile arabaların arasından geçiyor. Ben de yaparım bunu ama adam resmen ortalığı birbirine katıyor öyle yani.. Sonrasında kırmızı ışıkta geçti. Bizzat kendim gördüm. Böyle dikkatsiz bir kişi için kaza kaçınılmazdır. Ben dikkatli biçimde gidiyorum, istemesem de ters yöne giriyorum. Ters yön dediğim ana yol değil, sokak ve sokak aralarındaki yerler. :cat: Onda da dikkatli gidiyorum zaten. Çocukların oyun oynadığı alanlarda çok yavaşlıyorum çünkü gerçekten uzaktan gelirken ve yaklaşırken korna çaldığım halde farkına varmıyorlar. Dikkat etmek lazım. :cat:
Bu arada forumdan metehan abim aradı sağolsun. :cat: Kendisiyle muhabbet ettik işi dolayısıyla uğrayamadı ama İnşallah çayımızı içmeye de gelecek kendisi.

Kendisi tavsiyeler ve öğütlerde bulundu sağolsun. Aklımda bile olmayan ihmali aklıma getirdi.

Dizlik almayı unuttum! Ben kışlık pantolon giyerim diyordum ama onu da kışın veriyorlarmış. Dizlikte uzun bir şey bulamadım, sadece diz kapağını koruyan var. Araştırıyorum..

Sağolsun kendisi halimi, hatrımı sordu.

Çok zor iş, dikkat etmek lazım arkadaşlar. Sıcak diye mont giymezlik yapıyorum bu aralar ama düşersem çok kötü olacağı da aklımdan çıkmıyor. Daima giyeceğim yarından itibaren. Aslında sıcak sorun değil ama terliyoruz ya hani, tam o sırada diğer siparişe çıkınca soğuk hava vücuda giriyor ve omzum tutuluyor resmen.. :cat:
---------- Mesaj ekleme zamanı: 18:32 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 18:28 ----------
Bir de dediğiniz gibi trafik ışıklarında en öne geçtiğimde aralarda kalmamak için hemen gaza basar ve aracın önüne geçerim ki gittiğim şerit belli olsun.. Bazen dediğiniz gibi gaza gelenler oluyor arkadaşlar. Veya araç yavaş gidiyorsa ve yol uygunsa kendisini sollarken kornaya kısa şekilde dıt, dıt diye 2 kere basarım.

Veya aralardan geçerken tekrarlarım bu durumu. Trafik baya sıkışıksa hiç kornaya basmadığım halde beklerken aracını sağa çekenler de oluyor sağolsunlar halimizi görüpte..