Arkadaşlar ; abilerim , kardeşlerim öncelikle @yigitaksoyx iyi dileklerin ve önerilerin için teşekkür ederim
@chaqalqarlos sanırım yazılarımı tam okumadan sonuna geldiniz tabii kide trafikte vesayre böyle şeyleri denemeyeceğim bir önceki sayfada yazdığım gibi gerekirse atlayıp bir piste gidip eğitim vesayre öğreneceğim önerilerin için teşekkür ederim
@mfBulut herkesin kalbine göre bir dünya olur inşallah iyi dileklerin ve güven verici konuşman için teşekkür ederim
@Öz_Musti evet dediğin gibi giresun küçük bir yer buna değmez diyorsun haklısın da lakin burada öğrenciyim ve son senem o yüzden küçüklük geçici bir kavram şuan için yinede önerilerin için çok teşekkür ederim kaskı dün agv k3 aldım tam yüz sanırım bahsettiğiniz sertifikaların çoğu var bütemin büyük bir kısmını ekipmanlara yatırmayı planlıyorum
@myagdi güzel düşüncelerin için çok teşekkür ederim kendime güvenim olmadığıniçin bir işe girmedim cahil cesareti de yok üstelik artık DERSİMİ ALDIM . her şeyi usülüne uygun yapacağım kötü niyetinizden değil tam tersine iyi niyetten doğan aile kavramını katmışsınız bir ailem yok hocam kendimi bir şeye adamak istiyorum o yüzden terazide bir yer eksik kalınca diğer yerin baskını başka meşgaleler ile dolduruyorsunuz bu bütün insanlarda böyledir umarım yazdığınız olumsuz durumlar başıma gelmez sizinde tekeriniz düz bassın hayırlı forumlar .
@Herscel iyi dileklerin ve tavsiyelerin için teşekkür ederim hepinizin yazdıkları altın değerinde hemde kulağıma küpe yakın zamanda aldığım ekipmanlar ve aldığım motorsiklet ile bir konu daha açar yahut buradan devam ederiz herkese çok teşekkür ederim .
Herşeyden önce ilk mesajınızda "tekrar düşmek" ten bahsetmişsiniz. Oysa amacınız asla düşmemek olmalı.
Bunun için ilk iş olarak motosiklet bakıp beğenmenizi ÖNERMİYORUM!
Bunun için ilk iş olarak ekipman bakıp beğenmenizi dahi ÖNERMİYORUM!
Bunun için ilk olarak eğitim almanızı öneriylorum. Anladığım kadarı ile Giresun' da ikamet ediyorsunuz. Giresun veya çevresinde eğitim alabileceğiniz bir kurum veya kuruluş varmıdır malesef bilmiyorum. Bununla ilgili konu açarsanız yardımcı olunabilir. En azından yardımsever bir arkadaşımız belki de daha öncesinde aldığı eğitimleri sizinle tecrübe etmek için birlikte birkaç küçük gezi yapabilir. İnanın ki bu dahi size çok şey katacaktır.
AEA başta olmak üzere bulabileceğiniz tüm kaliteli ve ekndini kanıtlamış kaynakların eğitim ve tanıtım videolarını, gerekirse elinizde kağıt kalem ve tekrarlayarak izlemenizi öneririm. Özellikle AEA' ın size düşünebileceğinizden fazlasını katabileceğine emin olabilirsiniz.
En son olarak sizin çevre yollarınızın kalitesine, bütçenize, çevrenizdeki servis ağına ve tabi ki zevkinize uygun bir motosiklet arayışına girmeye başlayabilirsiniz. Bu esnada unutmayın ki motosikletinize vereceğiniz paranın en az 3/1 hatta 1/2' sini ekipmanınıza yatıracaksınız.
Bütçenizi ve motosikletinizi iyice hesapladıktan sonra ekipmana da ayırabileceğiniz en iyi yatırımı yapın.
Sonuçta; Eğitime ve ekipmana yatıracağınız para = Kendinize yapacağınız yatırımdır.
Ekipman konusunda yakın zamanda açılmış birçok konu var. Yeni konu açmadan önce bunları iyice incelemenizi öneririm. Kaskınızı almışsınız, hayırlı olsun. Mont, bellik, dizlik, pantolon, eldiven ve bot gibi diğer ekipmanları da mutlaka edinin. Edineceğiniz en ucuz ekipman dahi hiç ekipman olmamasından iyidir.
Bütçe ve ekipman tedariği konusunda sorun yaşarsanız ikinci el sitelerini mutlaka deneyin. Yenisinin yarı fiyatından ucuza ve yeni kondisyonunda ürünler bulabileceksiniz.
Alacağınız motosiklet ikinci el olacak ise Mutlaka ama Mutlaka lastikleri değiştirmeniz gerekeceğiniz varsayın. Büyük ihtimalle değiştirmeniz gerekecektir. Lastiklerin diş derinliklerinin iyi oluşu sizi kandırmasın, yeni oluşu sizi kandırmasın! Gerekirse buradan konu açıp sormaktan çekinmeyin. Lastik yüzünden çok kişiler üzülmüş ve üzmüştür malesef. Motosiklette lastiğin, tüm diğer araçlardan farklı bir yeri ve önemi olduğunu unutmayın.
Tekeriniz şimdiden düz bassın :cat: