Benim motorumda özel plaka var RM plaka.
Emniyete bir bağış karşılığında bu plakayı motorun şase numarasına ve TC kimlik numaranızı ayırttırıyorsunuz sonra noterde plakanız çıkarken direk bu plaka çıkıyor.
Peki bu emniyete bağış ne kadar tutuyor?
Belli bir tarifesi yok.
Arkadaş Adv 350 aldı, plakayı da Adv istedi. Trafik şubede bir tanıdığı varmış, plakayı ücretsiz aldı.
Ben 3 ay önce bir motosiklet aldım, plaka talebim olmadı. Şansıma rakamları seri (444) geldi.
Trafiğe gidip "şu plaka var mı" dediğiniz anda plakanın rakam veya harf durumuna göre Trafik Vakfı'na yardım yapmanız gerekiyor.
Yukarıda telaffuz edilen rakamlar bizim buralarda (Hatay) yok. Görece daha düşük paralar talep ediliyor. Gördüğüm kadarıyla 2-3 bin TL.ye (boştaysa) seçtiğiniz plakayı alabiliyorsunuz.
O para ne için harcanıyor kimin cebine gidiyor oda muamma
Çok kötü. Ne iş yaptığı belli olmayan şaibeli akıflara zırnık işlemez benden, gerekirse BOK plaka denk gelsin razıyım, en azından bunlara para vermemiş olmak yeter psikolojik açıdan.
Bu kılıfına uydurulmuş rüşvet değil midir?
Peki bu emniyete bağış ne kadar tutuyor?
Aaaaa ne kadar ayıp :mrgreen:
---------- Mesajlar birleştirildi - 12:35 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:25 ----------
Aklıma bir fıkra geldi.
Kurt kuzuyu yemeyi kafaya koyduysa bir bahane bulur diye.
Ya da ayıp versiyonu kadın kocasına küsmüş arkasını dönmüş.
Neyse devlet o parayı senden almak isterse alır hiç kafayı yorma.
Şimdilik oradan bekledikleri para yeterli o yüzden dokunmuyorlar. O para yeterli olmadığı zaman başka bir şey icat ederler hiç merak etme.
Eyaletten eyalete değişiyor mu bilmiyorum ama Almanya'da ya bedavaya rastgele plaka alıyorsun ya da fix fiyat €50 verip varsa sistemde boş olan bir plaka kombinasyonunu istiyorsun. Pegasus'ta koltuk seçer gibi. Bunu Türkiye'ye getirirler mi? Tabii ki hayır =)
işte bunu devlete değil de kurum çalışanlarının vakfına bağış gibi bahşiş usulu haldeymiş bizde.