Gelmiş geçmiş en iyi Lucas Arts ve adventure türündeki oyun olarak Grim Fandango bende en çok etki bırakan ve her anından büyük keyif aldığım bir oyundu. Şimdi yeni sistemler için optimize edilmiş remake'i Steam'de var. Hiç oynamamış olanlara şiddetle tavsiye ederim. Özellikle de bu türü seviyorsanız.
Bunun dışında yine geçmişteki oyunlardan Turn based strategy temelli fantastik temalı Heroes of Might and Magic III bana kalırsa serinin en iyi oyunuydu. Aynı bilgisayarda 8 kişiye kadar oynayabiliyor olmak da müthiş bir eğlenceydi.
Futbol hastası olduğum dönemlerde herkes Fifa, PES, WE oynarken de ben daha gerçekçi yönetime dayalı Championship Manager Season 2001-02 'yi oynardım. Sonraki serileri hiç aynı tadı veremedi. Hala güncel update'leri fanmade olarak yayınlanıyor.
Daha yakın zamandaki ve eski oyunlardan da Elder Scrolls'un her serisi, Fallout serisi, Baldur's Gate serisi, Dungeon Siege serisi, Witcher serisi, Grand Theft Auto serisi, Half Life 1-2 ve ek paketleri, Age of Empires serisi, Trine serisi, Resident Evil serisi, Splinter Cell serisi, Assassin's Creed serisi, Quake serisi, Deus Ex serisi, Dead Space serisi ve Mortal Kombat'ın her serisi, bilgisayar oyunlarının benim nazarımda en üst düzey keyif veren örnekleri.
Tabii post-apocalypse temalı I am Alive, Afterfall: Insanity ve Dead Island gibi underrated oyunlar da bu temadan hazzedenler için bire bir.
Çoğu zaman bilgisayar oyunlarının senaryolarının filmlerden daha iyi olduğunu düşünmüşümdür. Zaten eskiden filmlerin oyunları yapılırken artık oyunların filmleri yapıldığından bu hipotezimin destek gördüğünü düşünüyorum. İyi bir oyun senaryosu ve oynanabilirlik, oyunu yeterince sürükleyici yapıyor zaten.