ÖTV İndiriminden Sonra Motosiklet Fiyatları

Motosikleti
Suzuki GSX S1000 & Sym Joyride 300
Bu suzuki motorlarını nimetten sanıyor galiba, şu fiyatlara bak ya alay ediyor müsterisiyle resmen :)

Burgman 400 ; 21.100 YTL, yuh !(benim nazarımda 10.00 liralık motor)

Büyük bir hevesle girdim sayfaya ama hala yüksek fiyatlar benim için.Hayal kurmaya ve loto oynamaya devam :)

honda cbf 18800 tl ydi şimdi azalmamış artmış
shadow 750 14250 tl 14170 olmuş
honda ne yapmış anlamadım

Yanlış anlaşılma olmasın,oranlar düştüğü için 500 cc ve altı motorlarda indirim yok gibi birşey.Suzuki için elint in yansıtmamışlar demiş,bence hiç düşürmeyecekler.Biraz da firmaların kekoluğu var yani.

jr.

Mesela kanuni direk 15 dakkada fiyatları yeniledi koydu siteye. Bu honda falan baya bi geciktirdi. İşte bunnarın hesaplarını yaptılar bi süre. "Neyi indirsek neyi kaldırsak da sonuçta hep müsteriye bindirsek" diye. Biğtimi aldığımda hayran olduğum hondadan ve yamahadan artık tamamiyle gıcık kapar oldum. Hele yamaha halk tipi motorları tamamen terketti. İnsan oraya bir iki sukutır serpiştirmez mi ucuzundan ya. Şu anda sukutırla başlayacak herkes agility alır, kesinlikle almalı da bence. Bense bundan sonrası için sanırım kanunici olarak görünüyorum...bir cüzdanıma, bir internete bakarken.

indirimden önce bile bazı bayiler beat, activa ve today'i bu fiatlardan daha aşağıya veriyordu.

Hükümetin seçim öncesi göz boyama taktiği
Hem araçlarda hem motosiklette en düşük klasmanda olanlara indirim yapıldı.İndirimde denilirse:farao:
Satılmayan satılamayan motosikletler ve arabalarsa yine satılmamaya devam edecek.:pale:

Yamaha YBR 250'de acayip indirim yapmış (!). eski fiyat 7224TL + ÖTV(%22=1589TL) + KDV (%18=1586TL) = 10,400TL

yeni fiyat= 7444TL + ÖTV(%11=819) + KDV(%18=1487) = 9750

özetle, eski fiyat 7224 + Vergiler, yeni fiyat 7444 + vergiler, yani özetle Yamaha fiyatına 220 TL zam yapmış, birde başlıkta, Yamaha ÖTV haricinde ekstra fedakarlık yapmış diyordu....

benmi yanlış hesaplıyorum ? ...

Bugün fuara gittim ve Motoguzzi'de Norge'yi gördüm.Her fuarda üzerine oturup hayal kurardım.Bide baktım fiyatını (gerçekten 22.000 euro civarındaydı) 25.000 liraya çekmişler.Hatta 1100'lük makinayıda 19.900 liradan satışa koymuşlar.Ağzım bir karış açık kaldı.İş durumlarımın sakatlığı sebebiyle kafamı ilk bulduğum mermee geçiricem,zira Norge'yi alınabilecek bir fiyata düşürmüşlerken nereden çıktı bu kriz?Vede TanImsIz'ın dediği gibi,Kim alır burgman400'ü 21.500'e?

Suzukı GSX R 1000 çok ucuz şimdi herkes ondan kalır kapış kapış satılır valla iyi fiyat 37.900 lira bedavaaaaa :)

Bugün fuara gittim ve Motoguzzi'de Norge'yi gördüm.Her fuarda üzerine oturup hayal kurardım.Bide baktım fiyatını (gerçekten 22.000 euro civarındaydı) 25.000 liraya çekmişler.Hatta 1100'lük makinayıda 19.900 liradan satışa koymuşlar.Ağzım bir karış açık kaldı.İş durumlarımın sakatlığı sebebiyle kafamı ilk bulduğum mermee geçiricem,zira Norge'yi alınabilecek bir fiyata düşürmüşlerken nereden çıktı bu kriz?Vede TanImsIz'ın dediği gibi,Kim alır burgman400'ü 21.500'e?

Harika bi makinedir ben de hastasıyım o makinenin kriz böyle devam ederse bir alana bir bedava yapmasınlar eee uçuyorlardı ya şimdi biraz yerde dolaşsınlarda ayakları açılsın :)Burgmanda 21 bin liramı bu suzukı iyice şaşırmış yaw anlaşıldı motor satmak istemiyor en iyisi kaldırıp rafa koysunlar motorları.:queen:

Son düzenleme:
herkes TL cinsi bakıp "eskiden ucuzdu" diyor. bu motorları üreten adamlar TL ile geçinmiyor; euro-dolar-yen ile ticaret yapıyorlar. 1.5 yıl önce 10 bin euroya satmak istedikleri motora 17 bin TL diyorlardı; euro 1.7 TL idi.

şimdi euro olmuş 2.25, adam hala 10 bin euroya satıyor zam yok ama TL karşılıgı 22.500 TL. ha ucuz mu değil, ama adam bizim hatrımıza Avrupadan, ABD'den daha ucuza satamaz ki? hala koskoca ÖTV ve KDV var fiyatların içinde. tam tersine, bir ülkenin motor pazarı ne kadar ufaksa marjlar ve fiyatlar o kadar yüksek olur. 100 tane satacagı motor için adam "anca %x kadar kazanacaksam gelirim" diyor. başka ülkede 5 bin tane satıyorsa orada x/2 kar marjına razı çoktan.

bizde 2009 CBR600RR 25bin küsür lira en son açıklanana göre. kıyaslayalım:

başka yüksek vergili ülke örneği:
CBR 600RR 2009 Almanya'da 10890 euro = 25.000 TL
http://www.honda.de/content/motorraeder/modelle_cbr600rr_daten.php

vergisi sıfıra yakın ülke örneği:
CBR 600RR 2009 ABD'de 9799 dolar = 17.000 TL
http://powersports.honda.com/2009/cbr600rr/options.aspx

Japonya'da ne kadar bilemiyorum ama 17 bin TL'den bile ucuzdur heralde: adamların fabrikası orada ve "yerli malı yurdun malı herkes cıbır kullanmalı" mantıgıyla :)

kısacası motosiklet markaları "dur şu Türkleri kazıklayalım" demiyor (Suzuki hariç:)). o işi yapan yüksek vergileriyle devlet.

Son düzenleme:
ama adam Avrupadan, ABD'den daha ucuza satamaz ki?

3-4 sene önce Avrupa'dan ve ABD'den ucuzdu Türkiye'de motosiklet fiyatları. Türk insanın, (bizim, benim) alım gücümle orantılıydı. Artık sadece "bazı" kesimlerin alım gücüyle orantılı.

böyle giderse sıfır cbf alabileceğim galiba ya!!! kafamda kocaman bir ünlem vardı artık her geçen gün biraz daha büyümeye başladı

3-4 sene önce Avrupa'dan ve ABD'den ucuzdu Türkiye'de motosiklet fiyatları. Türk insanın, (bizim, benim) alım gücümle orantılıydı. Artık sadece "bazı" kesimlerin alım gücüyle orantılı.

Avrupadan ucuz olabilir o sıralar bizde ÖTV yoktu. ama ABD'den ucuz olma ihtimalı SIFIR. kur 2 yılda %50 artmışsa adamlar ne diyecek, "alım güçleri düştü yazık zararına satalım" mı diyecekler... sorun vergide. motosiklet firmalarında değil. motosiklet fiyatları alım güçlerine göre fiyatlanmıyor; para kazanmak için fiyatlanıyor. öyle olmasaydı Kongo'dakiler de "100 dolar olsun CBR600RR bizim paramız ona yetiyor" derdi biz de katılırdık.

motor fiyatlarından vergiler ve ülkelerarası nakliye parasını düşün. hepsini ilgili döviz kurlarından dolara çevirin. ülkeleri bu son rakama göre kıyaslayın. o zaman markalar hangi ülkeyi kazıklıyor anlarız. alım gücünün anlamı yok. tek amacı para kazanmak olan bir firma alım gücü olmayan ülkeye girmez, zararına kim mal satıyor bu dünyada.

ha yanlış anlaşılmasın ben motor satıcısı degilim, kullanıcısıyım. yüksek motor fiyatlarına herkes kadar sinir oluyorum. keşke her motor 5 bin liraya alınsa, bana da baya yarar. ama ekonomik ve sayısal gerçekler buna izin vermiyor.

Son düzenleme:
507rr

2004 - 2005'de hem Honda ABD sitesinden hem TR sitesinden fiyatlara baktığımı hatırlıyorum. O zamanlar genç ve naifmişim:) Keşke o fiyat sayfalarının ekran görüntülerini alsaydım. Nerden bilebilirdim ki...

Hafızam beni yanıltmıyorsa bir 600RR'ın fiyatı bile kafayaydı. Ben motosiklet satıcılarına kızamıyorum, adamlar ne yapsın. Asıl yük tabii ki vergiler.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar