Ben bu olaya göre yorum yapmadım zaten.Ya sağındaki hızlanmaya devam ediyorsa ve soldakinin geçmesine izin vermiyorsa. Birde kaza bundan olduysa.
Birkan kardeşim otoyollarda asgari hız 40 km dir. Bu hızın altında seyahat yasaktır. Otoyol girişlerinde bir tabela vardır. En sol şerit sadece geçiş için kullanılır bu durumda tabelayla otoyol kenarlarında gösterilir. Kendi şeridinde hızlanmak yada yavaşlamak serbesttir. Sollama için sol şerit kullanılır. Kanuna dayanarak istersem orta şeritte 50 km ile giden bir aracı 51 km hızla en sol şeritten sollayabilirim. Arkadan gelenler ise paşa paşa beklerler. Yani bu işler bana göre , sana göre , ona göre olsaydı kaos olurdu.
Ayrıca araç takip mesafesi diye bir şey var. Önündeki araca hızının yarısından fazla yaklaşamazsın. Yani kısaca düşünerek ve araştırarak konuşmamız lazım.
Demek istediğim sol şerit keyfi olarak yavaş kullanılmamalı ki trafiği aksatmasın.
Kaza yapan arkadaşı savunmuşum gibi yorum yapmadım genel olarak bahsettim sadece bu olay üzerinden değil.
Adam bodoslama girmiş arabaya haklı demedim yani.