Otoyolda sol şeritteki otomobile son hızla arkadan çarptı

arkadan-carpma-kazasi.jpg

İstanbul’da hızla gelen bir motosikletli, önünde seyir halinde olan araca arkadan çarptı. Kaza anı, yan yolda ilerleyen bir aracın kamerasına yansıdı. Görüntüler, yolcuları ve sürücüyü şoke etti. Olayın ardından büyük bir şaşkınlık yaşayan sürücü, “Ben bir şey yapmadım, ben bir şey yapmadım!” diyerek kendini savundu.

Haberin devamı için tıklayın.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Motosikleti
Yamaha XSR700
Trafikte bu kadar hızlı giderken hiçbir şey olmamasını beklemek çok zor. Trafikte ani harelek eden yok, sinyalsiz şerit değiştiren yok. Herşey stabil giderken öndeki arkadaşı aradan geçti, kendisi geçemedi. Zaten geçmeye çalışmamalıydı da. Umarım kötü bir şey olmamıştır, sağlığına kavuşur.

Geçmiş olsun arkadaşa. Motosiklet hatayı affetmez maalesef...

Dönüşüm muhteşem olacak repliğinin, çarpmam mükemmel olacak versiyonu.

Şakası bir yana insanların kafası dalgın, bin bir türlü dert sıkıntı.

Arkadaşa geçmiş olsun ama trafikte herkes düzgün bir şekilde hız sınırlarında ve kurallara uyarak ilerlerken hem başkalarının canını hem kendi canını tehlikeye atan bir insanın psikolojisi yüzünden ehliyeti alınmalı bence. Manisa'da oturuyorum burada kafeler sokağı var , insanların oraya 2 geliş amacı oluyor arkadaşlarıyla muhabbet edip eğlenmek veya kendini sergileyerek "ben piyasa yapıyorum ya" demek. Bende oradan geçerken 2. amaçla gelen kızları kesiyorum nasıl bişeymiş bu diye ama orada bile bakışım dikkatim vs. direkt kaçıyor (herhangi bir laf atma vs. gibi rahatsızlık vermeden) . Arkadaşta büyük ihtimalle farklı bir şeye odaklanmış ve kontrayı ayarlıyamamış.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
arkadan-carpma-kazasi.jpg

İstanbul’da hızla gelen bir motosikletli, önünde seyir halinde olan araca arkadan çarptı. Kaza anı, yan yolda ilerleyen bir aracın kamerasına yansıdı. Görüntüler, yolcuları ve sürücüyü şoke etti. Olayın ardından büyük bir şaşkınlık yaşayan sürücü, “Ben bir şey yapmadım, ben bir şey yapmadım!” diyerek kendini savundu.

Haberin devamı için tıklayın.
Detaylı dijital ekranlar, cep telefonları bunların birinci sebebi. Sürekli sürücüler meşgul. Arabalarda, kamyonlarda hele orta konsolda büyük ekranda sürücüler dizi, film izliyor. Motorcu sanki çarpma anına kadar hiçbir reaksiyon vermiyor.

Araba sol şeride göre çok yavaş gidiyor ama kendisini sağa atmıyor, videonun çekildiği araç da soldaki yavaş aracı sağdan geçiyor, bu haliyle trafik kuralları zaten ihlal edilirken gelen motor da fazla hızlı olunca kaza kaçınılmaz oluyor.

Motosikleti
D400
Temel olarak sol şeriti işgal etmek yanlış olsa da "ama soldan da yavaş gidilmez" diyerek kazaya kılıf uydurmanın mantığı yok.

Sol şeritte arac bozulabilir, lastik patlayabilir hepsini geçtim orta şeritten 50 ile giden bir manyak yüzünden adam 70 ile sol şerite sollamaya cıkmış olabilir.

Kullanmasını bilmiyorsan, önünü göremiyorsan sürmeyeceksin. bu kadar basit.

Motosikleti
cbf 150
Motorcunun hatası, o hızlara çıkma tecrübe ister ve kontrollü ortam. Trafikde yapılmaz

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Geçmiş olsun. Forumda eskiden bir üye vardı, videosunda yardırcanlık yaparken "şu anda sağda boşluk buldum" , "kaçacağım yeri hesap ettim" , "bakışı çevirdim" falan diyerek Merter E5 taraflarında trafikte sağda park etmiş Doblo'ya arkadan girmişti. Mt25 kullanıyordu galiba. Sonra 2. videosunda da sahil yolunda kaza yapmıştı. Allah affetsin, aklıma o eski üye geldi.

Rahmetli Turgut' un kazasına benziyor, onunki Temde olmuştu. Körfez dönüşü daha hızlı ve daha ciddiydi.
Trafikte 3-4 motor araçlara bu kadar yakın ve hızlı geçiş yaparken araba sürücüsü egzoz vb. ürküp fren yada sağ sol yapabiliyor.
Sonra yapışıyorsun böyle.
İnşallah ciddi bir durum yoktur diyeceğim ama görüntüler iç açıcı değil.

İnşallah durumu iyidir motorcuyu savunma açısından değil de trafikte sol şeritte böyle yavaş olan yavşaklar resmen işleyişi bozuyor.
Git sağdan ne giriyorsun sol şeride ?
Bu konudan bağımsız olarak söylüyorum yeterli sürat olmayınca sol şeridi gereksiz kullananlar araba motor fark etmez kazaya davetiye çıkarıyorlar resmen.
Adam sağından seni geçecek . Sol tıkalı , sağ tıkalı motorcu dikkatsiz sonuç kaza..
Umarım sağlığı yerin de ve yaşıyordur.

İnşallah durumu iyidir motorcuyu savunma açısından değil de trafikte sol şeritte böyle yavaş olan yavşaklar resmen işleyişi bozuyor.
Bu konudan bağımsız olarak söylüyorum yeterli sürat olmayınca sol şeridi gereksiz kullananlar araba motor fark etmez kazaya davetiye çıkarıyorlar resmen.
Adam sağından seni geçecek . Sol tıkalı , sağ tıkalı motorcu dikkatsiz sonuç kaza..
Şimdi sol şeritte yavaş giden herkesi bit yavrusu mu ilan ediyoruz?
Buna hakkımız var mı?
Araç sürücüsünün kaç km hızla gittiğini biliyor muyuz? Bilmiyorsak neden yorum yapıyoruz?
Yol üç şeritli olsa da oradaki hız limitini biliyor muyuz? Bilmiyorsak neden yorum yapıyoruz?

Hırsızın hiç mi suçu yok?

Şimdi sol şeritte yavaş giden herkesi bit yavrusu mu ilan ediyoruz?
Buna hakkımız var mı?
Araç sürücüsünün kaç km hızla gittiğini biliyor muyuz? Bilmiyorsak neden yorum yapıyoruz?
Yol üç şeritli olsa da oradaki hız limitini biliyor muyuz? Bilmiyorsak neden yorum yapıyoruz?

Hırsızın hiç mi suçu yok?
Konudan ve videodan bağımsız söylediğimi belirttim.
Otoyollar da sol şeridi düşük hızlarla işgal etmek mantıklı mı ?
Şehir içinden bahsetmedim.
Otoyolda düşük süratle sol şerit kullanılmaz.

Konudan ve videodan bağımsız söylediğimi belirttim.
Otoyollar da sol şeridi düşük hızlarla işgal etmek mantıklı mı ?
Şehir içinden bahsetmedim.
Otoyolda düşük süratle sol şerit kullanılmaz.
Düşük ve yüksek göreceli kavramlardır. Otoyollarda sol şerit kullanımı için kanun ne diyor?

Sollamak için kullanılıyorsa bu arkadaştan örnek vereceksek sağındaki daha hızlı .
Düşük hızla sol şerit kullanmak sağlıklı mı ?
Ya sağındaki hızlanmaya devam ediyorsa ve soldakinin geçmesine izin vermiyorsa. Birde kaza bundan olduysa.

Birkan kardeşim otoyollarda asgari hız 40 km dir. Bu hızın altında seyahat yasaktır. Otoyol girişlerinde bir tabela vardır. En sol şerit sadece geçiş için kullanılır bu durumda tabelayla otoyol kenarlarında gösterilir. Kendi şeridinde hızlanmak yada yavaşlamak serbesttir. Sollama için sol şerit kullanılır. Kanuna dayanarak istersem orta şeritte 50 km ile giden bir aracı 51 km hızla en sol şeritten sollayabilirim. Arkadan gelenler ise paşa paşa beklerler. Yani bu işler bana göre , sana göre , ona göre olsaydı kaos olurdu.

Ayrıca araç takip mesafesi diye bir şey var. Önündeki araca hızının yarısından fazla yaklaşamazsın. Yani kısaca düşünerek ve araştırarak konuşmamız lazım.

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Sol şeritt yavaş gidilmezmiş falan işlerini geçin..
Arkadaş bildiğin kamikaze gibi dalmış..
Belki araba 130 la giderken arıza yaptı yavaşladı , sağa geçmeye çalışıyordur..Fırsat arıyordur ..
motorcu bellkiki çok masum değil videoda gözüktüğü gibi..Arkadaşıyla yardırmış , video falan da çekiyor olabilir..
Adam patlamış arabaya resmen.. Arabayı ve diğer sürücüleri de tehlikeye atmış..
Acımasızca olacak ama kaza falan değil bu....

Motosikleti
MT-09 // LTR 125
Biz yoldan geçerken motorcunun durumunu sormak maksatlı elim ile 👍🏻 bu işareti yaptım. Aynı şekilde karşılık vermişlerdi. Motosiklet inanılmaz biçimde 2 ye katlanmıştı zaten ben ilk gördüğümde aha dedim biri daha gitti. Umarım iyidir.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar