Otoyolda sol şeritteki otomobile son hızla arkadan çarptı

Ya sağındaki hızlanmaya devam ediyorsa ve soldakinin geçmesine izin vermiyorsa. Birde kaza bundan olduysa.

Birkan kardeşim otoyollarda asgari hız 40 km dir. Bu hızın altında seyahat yasaktır. Otoyol girişlerinde bir tabela vardır. En sol şerit sadece geçiş için kullanılır bu durumda tabelayla otoyol kenarlarında gösterilir. Kendi şeridinde hızlanmak yada yavaşlamak serbesttir. Sollama için sol şerit kullanılır. Kanuna dayanarak istersem orta şeritte 50 km ile giden bir aracı 51 km hızla en sol şeritten sollayabilirim. Arkadan gelenler ise paşa paşa beklerler. Yani bu işler bana göre , sana göre , ona göre olsaydı kaos olurdu.

Ayrıca araç takip mesafesi diye bir şey var. Önündeki araca hızının yarısından fazla yaklaşamazsın. Yani kısaca düşünerek ve araştırarak konuşmamız lazım.
Ben bu olaya göre yorum yapmadım zaten.
Demek istediğim sol şerit keyfi olarak yavaş kullanılmamalı ki trafiği aksatmasın.
Kaza yapan arkadaşı savunmuşum gibi yorum yapmadım genel olarak bahsettim sadece bu olay üzerinden değil.
Adam bodoslama girmiş arabaya haklı demedim yani.

Ben bu olaya göre yorum yapmadım zaten.
Demek istediğim sol şerit keyfi olarak yavaş kullanılmamalı ki trafiği aksatmasın.
Kaza yapan arkadaşı savunmuşum gibi yorum yapmadım genel olarak bahsettim sadece bu olay üzerinden değil.
Adam bodoslama girmiş arabaya haklı demedim yani.
Öyle demek istemediğinizi biliyorum zaten. Benim anlatmak istediğim şu. Otoyol denince insanın aklına son sürat yol gitmek, sol şerit demekte son arabanın yada motorun canını çıkarana kadar basmak olarak algılanıyor. Böyle değil. Otoyol kesintisiz ulaşım demek. Sol şeritte araç sollamak için.

Öyle demek istemediğinizi biliyorum zaten. Benim anlatmak istediğim şu. Otoyol denince insanın aklına son sürat yol gitmek, sol şerit demekte son arabanın yada motorun canını çıkarana kadar basmak olarak algılanıyor. Böyle değil. Otoyol kesintisiz ulaşım demek. Sol şeritte araç sollamak için.
Onu anladım zaten aynı şeyi savunuyoruz belki ben yanlış ifade ettim.
Sol şeride hız düşükken durduk yere girmek o an her taşıtı tehlikeye sokar.
Yoksa yüksek hızla gelen sol şeritte haklıdır savunmasını yapmıyorum.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Biz yoldan geçerken motorcunun durumunu sormak maksatlı elim ile 👍🏻 bu işareti yaptım. Aynı şekilde karşılık vermişlerdi. Motosiklet inanılmaz biçimde 2 ye katlanmıştı zaten ben ilk gördüğümde aha dedim biri daha gitti. Umarım iyidir.
İnşallah iyidir durumu.

trafikte sol şeritte böyle yavaş olan yavşaklar
Hiiiiç olmadı.

Hangi yolda kaçla gittiğini bilmiyoruz. O yolda ki hız limitini bilmiyoruz.

Ekrana bakarak bu yavaş gidiyor y............. demenin alemi yok.

Bana göre de gayet hızlı gidiyor. Tabi ekrana bakarak, hızından ve hız limitlerinden bi haber olarak söylüyorum.

Valla sol şeritte birisini geçmiyorken bulunan herkese benzer hatta daha ağır şeyler söylüyorum.

Sürat felakettir masalıyla cahil insanları daha da cahil bıraktılar. Üç şeritli otoyolda hiç kimse yokken 90kmh ile sol şeritte giden adam kendisini hiç bir hata yapmayan tatlı pıtırcık sanıyor.

Trafik akması gereken bir şeydir. Kimsenin kimseyi süratli araba kullanmaya zorlama hakkı olmadığı gibi, kimsenin trafiği gereksiz yere yavaşlatmaya hakkı da yok. Kültür denen bir şey var, bu canına yandığımın Yunanistan'ında sol şerit kullanımıyla ilgili kanun farklı mı da işi biten çekiliyor? Kanun da kanun. Hız limiti diye bir şeyden haberimiz var da şeridin limitli kullanım şeridi olduğunu niye almıyor kafamız?

Bu kazayla alakası yok söylediğim şeyin. İki saniyelik görüntüden herhangi bir anlam çıkartmak mümkün değil.
Ancak sol şeritte "kendi hızında" gitmek de öyle masum bir hareket değil. Fanusun içinden bakmıyorsak konuya, Türkiye'deki trafik problemlerinden biri de sol şerit kullanım fetişi.

Hiiiiç olmadı.

Hangi yolda kaçla gittiğini bilmiyoruz. O yolda ki hız limitini bilmiyoruz.

Ekrana bakarak bu yavaş gidiyor y............. demenin alemi yok.

Bana göre de gayet hızlı gidiyor. Tabi ekrana bakarak, hızından ve hız limitlerinden bi haber olarak söylüyorum.
Kendimi ifade edemedim abi bu konudan bağımsız bir yorumdu aslında.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Valla sol şeritte birisini geçmiyorken bulunan herkese benzer hatta daha ağır şeyler söylüyorum.

Sürat felakettir masalıyla cahil insanları daha da cahil bıraktılar. Üç şeritli otoyolda hiç kimse yokken 90kmh ile sol şeritte giden adam kendisini hiç bir hata yapmayan tatlı pıtırcık sanıyor.

Trafik akması gereken bir şeydir. Kimsenin kimseyi süratli araba kullanmaya zorlama hakkı olmadığı gibi, kimsenin trafiği gereksiz yere yavaşlatmaya hakkı da yok. Kültür denen bir şey var, bu canına yandığımın Yunanistan'ında sol şerit kullanımıyla ilgili kanun farklı mı da işi biten çekiliyor? Kanun da kanun. Hız limiti diye bir şeyden haberimiz var da şeridin limitli kullanım şeridi olduğunu niye almıyor kafamız?

Bu kazayla alakası yok söylediğim şeyin. İki saniyelik görüntüden herhangi bir anlam çıkartmak mümkün değil.
Ancak sol şeritte "kendi hızında" gitmek de öyle masum bir hareket değil. Fanusun içinden bakmıyorsak konuya, Türkiye'deki trafik problemlerinden biri de sol şerit kullanım fetişi.
Söylemek istediklerim buydu.

Motosikleti
Çükü Olanın Dükü Olur.
Düşük ve yüksek göreceli kavramlardır. Otoyollarda sol şerit kullanımı için kanun ne diyor?
Böyle diyor.
========================================
2918 SAYILI KARAYOLLARI TRAFİK KANUNU
..
Karayollarında trafiğin akışı:
Madde 46 – Karayollarında trafik sağdan akar.
Aksine bir işaret bulunmadıkça sürücüler:
a) Araçlarını, gidiş yönüne göre yolun sağından, çok şeritli yollarda ise yol ve trafik durumuna göre hızının gerektirdiği şeritten sürmek,
b) Şerit değiştirmeden önce gireceği şeritte sürülen araçların emniyetle geçişini beklemek,
c) Trafiği aksatacak veya tehlikeye sokacak şekilde şerit değiştirmemek,
d) Gidişe ayrılan en soldaki şeridi sürekli olarak işgal etmemek,
e) İki veya daha fazla şeritli yollarda motosiklet, otomobil, kamyonet, panelvan, minibüs ve otobüs dışındaki araçları kullanırken geçme ve dönme dışında en sağ şeridi izlemek,
f) Trafik kazası, arıza hâlleri, acil yardım, kurtarma, kar mücadelesi, kaza incelemesi, genel güvenlik ve asayişin sağlanması gibi durumlar dışında emniyet şeritlerini ve banketleri kullanmamak,
g) Trafiği aksatacak veya tehlikeye sokacak şekilde ardı ardına birden fazla şerit değiştirmemek,
h) Tekyönlü karayollarında araçlarını ters istikamette sürmemek
Zorundadırlar.
Karayollarının belirli kesimlerinde, bu yollardan faydalanma zorunda olan hayvan sürücüleri, hayvanlarını veya hayvan sürülerini gidiş yönünde yolun en sağından ve en az genişlik işgal ederek ve imkan olduğunda taşıt yolu dışından götürmek zorundadırlar.
======================================
hız.jpg

Böyle diyor.
========================================
2918 SAYILI KARAYOLLARI TRAFİK KANUNU
..
Karayollarında trafiğin akışı:
Madde 46 – Karayollarında trafik sağdan akar.
a) Araçlarını, gidiş yönüne göre yolun sağından, çok şeritli yollarda ise yol ve trafik durumuna göre hızının gerektirdiği şeritten sürmek,
b) Şerit değiştirmeden önce gireceği şeritte sürülen araçların emniyetle geçişini beklemek,
c) Trafiği aksatacak veya tehlikeye sokacak şekilde şerit değiştirmemek,
e) İki veya daha fazla şeritli yollarda motosiklet, otomobil, kamyonet, panelvan, minibüs ve otobüs dışındaki araçları kullanırken geçme ve dönme dışında en sağ şeridi izlemek,
f) Trafik kazası, arıza hâlleri, acil yardım, kurtarma, kar mücadelesi, kaza incelemesi, genel güvenlik ve asayişin sağlanması gibi durumlar dışında emniyet şeritlerini ve banketleri kullanmamak,
g) Trafiği aksatacak veya tehlikeye sokacak şekilde ardı ardına birden fazla şerit değiştirmemek,
h) Tekyönlü karayollarında araçlarını ters istikamette sürmemek
Zorundadırlar.
Karayollarının belirli kesimlerinde, bu yollardan faydalanma zorunda olan hayvan sürücüleri, hayvanlarını veya hayvan sürülerini gidiş yönünde yolun en sağından ve en az genişlik işgal ederek ve imkan olduğunda taşıt yolu dışından götürmek zorundadırlar.
==================================
Motosiklet hız limitleri mutlaka arttırılmalı.

Bir kaç çocukluk arkadaşım var, 20' li , 30' lu yaşlarda kaldılar büyümüyorlar artık.
Düzgün binin şu motora, daha uzun süre binin.
Önündeki herkesi, ne kadar salak olursa olsun bir şekilde geçmek zorunda değilsin. Sonu yok.

Motosikleti
Honda Vfr800xCrossrunner
Konuyu uzatmaya gerek yok. Hızlı sürmek çok tecrübe ister. Tasvip etmiyoruz hızlı sürmeyi ama hızlı sürerken yapılacak reaksiyonlar tecrübe gerektirir. Motorunuzun da kabiliyetli olması gerekir.

Arkadaş arkadan çarpmış, bakışını kaçırdığını düşüyorum arabaya kilitletmiş ve arabaya vurmuş. Panik var muhtemelen o anki kararda. Kendisine sorsan xxxxx bahaneler çıkar.

Kaza olduktan sonra sebebi çok önemli değildir. Suçlu araba olsa ne olacak sen canından olduktan sonra. O yüzden dikkat dikkat dikkat.

Burası Şile, Çekmeköy arasıymış bu yol motosikletçiler arasında çok popüler bir yer.

Motosikletli çok olduğu için burasını af edersiniz sidik yarıştırma yerine çevirmişler.

Nasıl olsa sidik yarıştıracak eleman çok biri gazlıyor, bunu görenlerde öyle olmaz, böyle olur deyip onlarda gazlıyor.

Geçen pazar ailecek bizde kullandık bu yolu otomobil ile, motosikletler bir sağımızdan bir solumuzdan silme geçiyorlardı. Rahatsız olduk. Birinin ileride başına bir şey gelmişti millet başına toplanmıştı.

Bu arkadaşta büyük bir ihtimal yarışıyordu. O heyecan ile önünde ki araca çarptı. Zaten önünden başka bir motosiklet gidiyor.

Motosikleti
cf 650mt
basit bir şeyi (sonuçları elbette acı) yorumlarken bile birbirimizden bu kadar uzak kalıyorsak şu açık ki net bir motosiklet kültürü gelişmemiş henüz.

1. soldaki araç gereğinden yavaş ancak hava açık yerler kuru ve ani fren vs. yapmıyor, hızı/yönü stabil.

2. motosiklet gereğinden fazla hızlı (100 km nin çok üzerinde olduğu aşikâr) ve önünde giden araca arkadan çarpıyor.

soldaki araç kurallara uymasa da (solu gereksiz yere işgal etse de) motosikletlerin de sol şeridi kullanması (100 km hız sınırı sebebiyle) şu olayda mümkün değil. ecnebilerin "red mist" dedikleri mevzu (gözünü karartıp gazı açıp gereken önlemleri almaması, öngörünün bırakılması durumu) ile öndenin peşinden gidiyor. aracın arkası görünmüyor, önüne çıkan bir engel sebebiyle o araya girememiş olabilir.

motosiklete 2 sene evvel başladım. deneyimsizken yaptığım grup sürüşünde öndekine yetişeceğim derken ciddi bir kaza yapıyordum. iki şerit yolda kamyonu solladıktan sonra benim şeridim köprü sonunda karşıdan gelen şeride hizalanıp sağa doğru daralıyordu. normalde sağ şerit daralır sola katılır. kamyonu geçerken hızım +110 civarındaydı ama ciddi rüzgar vardı. kamyonu geçince sağdan gelen rüzgar beni diğer (karşıdan gelenlerin) şeride doğru yönlendirdi! o gün bugün kim nereye giderse gitsin, hiç kasmıyorum. ilk görev eve sağ salim dönmek!

Motosikleti
Tiger1200, Tvs Apache
Şimdi sol şeritte yavaş giden herkesi bit yavrusu mu ilan ediyoruz?
Buna hakkımız var mı?
Araç sürücüsünün kaç km hızla gittiğini biliyor muyuz? Bilmiyorsak neden yorum yapıyoruz?
Yol üç şeritli olsa da oradaki hız limitini biliyor muyuz? Bilmiyorsak neden yorum yapıyoruz?

Hırsızın hiç mi suçu yok?
ben 160 ile giderken sağa geçip yol verdiğimi hatırlıyorum, yani eğer arkadan hızlı bir araç geliyorsa onu niye engelleyeyim ki? sol şeride sadece sollamak için çıkarım yada en hızlı giden ben isem sol şeridi işgal ederim.. eğer arkadan biri geliyorsa yol verip öyle devam ederim sol şeride.

trafikte iken tüm dikkatimiz yolda olduğu sürece sol şeritte gitmeye hakkımız vardır, eğer uzun yoldan geliyorsan ve artık yorgunsan o zaman orta yada sağ şeritten sadece önüne bakarak gidebilirsin ama bunu sol şeritte yapamazsın.

yanlış anlaşılmasın ben videodaki motorcuyu kesinlikle savunmuyorum, hatta benim için kötü şeyler düşünebilirsiniz ama onun durumu pek umurumda değil. etrafına maddi manevi zarar veren tipler ve başlarına gelen şeyler için üzülmüyorum.

Motosikleti
Çükü Olanın Dükü Olur.
trafikte iken tüm dikkatimiz yolda olduğu sürece sol şeritte gitmeye hakkımız vardır
Bu Hakkı'mız hangi Hakkı? Soldaki mi sağdaki mi?
evrwqpl.jpg

Kanun diyor ki:

Zorundadırlar.

Motosikleti
Tiger1200, Tvs Apache
Bu Hakkı'mız hangi Hakkı? Soldaki mi sağdaki mi?
evrwqpl.jpg

Kanun diyor ki:

Zorundadırlar.
vaay, kanun süpermiş ama bilen yok, ben de bilmiyordum, yani benim dediğim yine kibar kalmış bu kanunun yanında o zaman.

ama ne yapabiliriz ki, milleti adam edecek halimiz yok ki, bazı tipler var ki gerçekten adamı öldürsen yine adam olmaz, öyle insanlar tanıdım ben. resmen bazı tipler iflah olacak gibi değil.

şöyle bir arazi aracın olacak, bayılıyorum böyle araçlara, çıkacan abi sol şeriden şak şak gelene geçene sağlı sollu GTA oynar gibi

0ba2b77b-b8d8-404b-b3c4-bda2603cc66b.webp

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar