OTOYOL 300CC SINIRI HK.

Arkadaşlar merhaba,

Avrupada uygulandığı söylenen otoyollardaki 300cc sınırı hakkında ülkemiz için herhangi bir gelişme mevcut mudur?Uygulamaya geçecek mi geçmeyecek mi? Ayrıca 300cc altı motoruyla avrupa otoyollarına çıkan ve problemle karşılaşan oldu mu? Otoyol giriş/çıkışlarında herhangi bir uyarıyla karşılaşan var mıdır?

250cc motor alma arefesindeyim. O nedenle konu açtım, kusura bakmayın.

DKN

125 lik bi euro 4 uyumlu motor gelirse daha uzak bi tarihte olacagini dusunebiliriz

Mahmutbey giselerden gecen araclarin top speedi 20 km. Neyin siniri bu trafikle 50 cclik motorla gezersin Istanbul otobanlarinda :)

Mahmutbey giselerden gecen araclarin top speedi 20 km. Neyin siniri bu trafikle 50 cclik motorla gezersin Istanbul otobanlarinda

Anladığım kadarı ile konu hız ile ilgili değil, çevre kirliliği vs gibi bir nedeni var sanırım.
Ama tabi neden 300 sorusu hala havada duruyor.

Motosikleti
NC750X '22
Bizim kanunlarımızda cc bazlı bir ayrım yapma geleneği yok. Motosiklet girebilir/giremez şeklinde karar verilir ki girebilir diye karar verilmiştir zaten. Bizdeki uygulama hız sınırlamaları üzerinden olabilir, otoyolda bulunan minimum 40 km/s hız sınırını karşılamakta zorlanacak belki 50cc altı motosikletler bir denetlemede sıkıntı yaşayabilir, bunun dışında zaten azami hız sınırı en üst seviye yolda 100 km/s, bunu da 125cc bile karşılayabiliyor.

Motosikleti
HONDA HORNET 750, HONDA PCX 125, YAMAHA X MAX 250 Tech Max
uyuyanı uyandırmayalım mazallah sonra bu kanun gelir ve 300 cc üzerine %200-300 vergi bindirimi olur hepimize yazık olur sonra

Motosikleti
Tiger1200, Tvs Apache
otobanda motosikletlere hız sınırı 100 km olmadı mı? zaten 100 km hızdan fazlasını yapıyorsun 150cc motor ile.

yanlış bilmiyorsam, o 300cc alt limitli yollarda hız sınırı ya yok ya da varsa bizim buralara göre bayağı yüksek. 300'lük motorla stabil şekilde yüksek hızlarda seyir edilemeyeceğinden vardır o alt limit.

yanlış bilmiyorsam, o 300cc alt limitli yollarda hız sınırı ya yok ya da varsa bizim buralara göre bayağı yüksek. 300'lük motorla stabil şekilde yüksek hızlarda seyir edilemeyeceğinden vardır o alt limit.

Mantıklı 👍🏻 Oralarda hız sınırı genelde yokmuş.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
embesil bir trafik kanunumuz var zaten otoyolda otomobiller için hız sınırı 130 km.daha biliyorsunuz yeni çıktı şu kadar mesafeyi bu kadar kısa sürede geçen olursa ceza yazılıcak diye.130 la gidiceksem ne anladım otobandan.avrupada bazı otobanlarda hız sınırı YOK.o yüzden 250 cc vs o yola girmesinki arkadan adamın hayatını riske atmasın diye yasaklı e mantıklı yani.bende motorlar için otoban hız sınırı 110 max esnetilmiş şekilde diye biliyorum.benim eski 125cc sym ile girsem zaten 100 yapıyordu en sağdan güvenli bir şekilde bu kafaya göre gidebilirim.avrupada 300cc sınırı olması 250 cc motorlar olmadığından.bknz ninja 300 cbr300 cbr500 duke390 r3 mt3 vs gibi.

COQ

Motosiklet Eğitmeni
Avrupa'da hangi ülkelerde varmış bu 300cc sınırı?
2 senedir bu geyik dönüp duruyor ama daha bir kişi de çıkıp şu ülkede var demedi.
Valla meraktan ölücem.:)

Avrupa'da varsa bizde artık inadına olmaz. Dünyaya meydan okuyoruz biz, Avrupa da kimmiş ? Ceddin deden, neslin baban...

Motosiklet hız sınırı 100, benim 125 cc scooter 110 yapıyor.Gerek yok yani böyle bir hacim sınırlamasına.Ancak bence tüm yollarda motosikletlerin hız sınırı otomobillerle aynı olmalı.Şu anki durumda kamyonlarla otobüslerle aynı hız sınırına sahibiz, bu bizi trafikte daha güvenli mi yapıyor? Mevcut hız sınırı düzenlemesi neye göre yapılmış acaba? Geçenlerde bir yerde okumuştum dünyada sadece 5 ülkede motosikletlere ayrı hız düzenlemesi olduğu yazılmıştı, onlardan birisi de Türkiye.Diğerleri Yunanistan Bulgaristan, bir tane afrika bir tane de uzak doğu ülkesi vardı isimlerini unuttum.

Daha dün akşam olan olayda otoyolda sağ şeritte 80'le giderken belediye otobüsü geldi arkama yapıştı.Adam 2 metre arkamda 80'le beni takip ediyor! Sonra sollamaya kalktı yarısı benim şeritte yarısı orta şeritte neredeyse sürtünerek solladı.Düdük çaldım tepki olarak, sağa emniyet şeridine çekti? Yanından geçerken ne var lan falan diyordu ama durmadım.Sonra yine aynı şey.Arkamdan geldi dibime yapıştı bir de düdük çalıyor.Ne yapmamı istiyordu gerçekten merak ettim.Uçayım mı, kenara çekilip durayım mı, emniyet şeridinden mi gideyim, nedir?

Motosiklet hız sınırı 100, benim 125 cc scooter 110 yapıyor.Gerek yok yani böyle bir hacim sınırlamasına.Ancak bence tüm yollarda motosikletlerin hız sınırı otomobillerle aynı olmalı.Şu anki durumda kamyonlarla otobüslerle aynı hız sınırına sahibiz, bu bizi trafikte daha güvenli mi yapıyor? Mevcut hız sınırı düzenlemesi neye göre yapılmış acaba? Geçenlerde bir yerde okumuştum dünyada sadece 5 ülkede motosikletlere ayrı hız düzenlemesi olduğu yazılmıştı, onlardan birisi de Türkiye.Diğerleri Yunanistan Bulgaristan, bir tane afrika bir tane de uzak doğu ülkesi vardı isimlerini unuttum.

Daha dün akşam olan olayda otoyolda sağ şeritte 80'le giderken belediye otobüsü geldi arkama yapıştı.Adam 2 metre arkamda 80'le beni takip ediyor! Sonra sollamaya kalktı yarısı benim şeritte yarısı orta şeritte neredeyse sürtünerek solladı.Düdük çaldım tepki olarak, sağa emniyet şeridine çekti? Yanından geçerken ne var lan falan diyordu ama durmadım.Sonra yine aynı şey.Arkamdan geldi dibime yapıştı bir de düdük çalıyor.Ne yapmamı istiyordu gerçekten merak ettim.Uçayım mı, kenara çekilip durayım mı, emniyet şeridinden mi gideyim, nedir?

125 lik 110 yapar hatta 130 bile görür şartlar oluşursa ama dik yokuşta ibrenin geri geri sarması 90-80-75 e kadar düşmesi arkandaki arabalarla aranın giderek birleşmesi güç belaa kendini emniyet şeridine atmak anlatırken darlandım imkan varsa 250 cc nin altına düşmeyeceksin.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar