Otomobil ve otobüs sürücülerinin tacizlerinden bıktık !

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Bu konuyu trafikteki o sadistlere,vicdansızlara ve dikkatsizlere hitaben açtım. Beni dolduran konu yalnız başıma veya artçımla beraber caddelerde rahatça motosiklet sürememekten kaynaklı .. ! Şehir içi 50 km. olan hız limitinde seyretmek zorundayken arkadamdan bana selektör yapıp serseri bir şekilde küfür ederek beni sollamak isteyen karaktersiz insanlardan bunaldım. Bu durumu hergün yaşıyorum artık benimde nevrim döndü bana selektör işareti yapana en son cinnet halimle dur işareti yapıp yol falan vermiyorum ! Yeterin ya ! bu lanet olası adamlar yüzünden kaç kere daha kaza atlatmak zorunda kalıcaz ! Sağ ve sol sinyallerini kullanmayı bilmeyen kaç cahil bizi zora sokucak ! En sağ şeritte hızlanma şeridi olmayan bir yol üzerinde yaşananlardan bu örnekler. Yağmurlu havada yaptıkları baskıya ne demeli insanlarımızın bir kısmı tescilli ham madde, bizim kullandığımız aracın iki tekerli olduğunu hissettirmek için ne yapmalıyız.

Çareyi biber gazı,yada bayıltıcı spreylerde bulucam gibi :)

Geçen beninde başıma kötü bi olay geldi. En sol şeritte 120 km hızla giderken en sağdaki dolmuş birden en sol şeride geçti ve sanki kasti yapar gibi orta refüj e kadar yanaştı. kaçabileceğim hiçbir yer kalmadı. frenlerim az kötü olsa arkadan kesin girecektim dolmuşa..

:pr: Adana'da da durum aynı,

yurtdışındaki arkadaşlarıma söylüyorum bu durumu, 'hadi ya' diyip şaşırıyorlar.

acaba Türkiye'ye mahsus birşey mi bu? :silent:

Arkadaşlar ben hıncımı çok pis alıyorum.

Sizede tavsiyem en kalın seslisinden bir havalı korna taktırmanız.Beni görmeyip
şeridime biri çıkar gibi olursa bir basıyorum ZuuuuvaaanNGG!!! diye.:queen:

(Tahminimce o sıra şöförde freni patlamış bir kamyon arkamda, etkisi yaratıyor)

Valla aynasına bile bakamadan bırakın şeridine geri dönmeyi bir şerit daha sağa kaçıyor tırsmaktan!
Acayip işe yarıyor.

Valla aynasına bile bakamadan bırakın şeridine geri dönmeyi bir şerit daha sağa kaçıyor tırsmaktan!
Acayip işe yarıyor.
muahahha bu benimde aklıma gelmişti hatta korna arayışına bile girdim:)

ne yalan söyliyim bende bu trafik canavarlarından rahatsızım: bir keresinde sonunda ışık ve 90 derecelik viraj olan bir ıslak yolda ,arkamdan gelen arabanın sırf ışığa yetişecem diye önünd olan bana neler yaptığını biliyorum. anlatamıyorsun insanlara yol ıslak bende 2 teker var ben hız alırsam hayatta dönemem o virajı . ama nato kafa, nato mermer bu kadar sert olmak istemezdim ama olan bu ...:silent: :pale:

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.

Acayip işe yarıyor.

auhauhauhu bu dediğin süper bızım diğer ybr de var hyvn gibi ses çıkarıo auhau adamın ödü bkuna karışıo :queen: :queen: :queen:

Acayip işe yarıyor.

süper fikir.onlar durumu anlayana kadar basar gideriz.:cat:

benim daha manyak fikirlerim var bu konuda ama geçen yazdığımda pisikopat demişlerdi :)

ya istanbul da böyle ama...ehliyeti olmayan bile trafiğe çıkıyor...daha dikkatli olmalıyız...

ben son aylarda bir kaç defa beni arkadan bunaltan araçları sağa çektirdim yada ışıkda kenera çek dedim inanın hepsindede gazlayıp gittiler arabadan inemeden sadece 1 taksidi indi fakat hemen geri bindirdiler...

5 yıldır body building sporu yapıyorum acayip caydırıcı caymazsada gerisi karşıdakine kalmış

Herkeze merhabalar.

Bahsedilen sorunların aynısını Adana'da bizzat yaşıyorum. Hatta bırakın kamyon otobüsü, Adana'da otomobiller bile aynı. Adana'da sağdan gidemezsiniz, çünkü herhan birisi aracına binmek veya aracından inmek için sağına soluna bakmadan kapısını açabilir, sinyal vermeden (ki Adana'da elektrik pahalı. Fatura az gelsin diye millet sinyal kullanmıyor) her an önünüze çıkabilir. Daha da vahimi, siz onu uyarmak isterseniz birde tersler, size .... eder.

Adana'da ortadan gidemezsiniz, Herhangi bir araç keyfe keder bir anda en sağdan en sola, veya en soldan en sağa aynasına bakmadan (çünkü tüm arabalarda ayna, ya saç düzeltmek yada makyaj yapmak için kullanılıyor)geçiş yapabilir. Ha diyelim baktı, sizi gördü. O zaman içi daha da rahat dönebilir. Ne yani, lütfedip aynaya baktıya. eee, sizde biraz dikkatli olun canııım. Haşmetmahaplarının canı dönmek istemiş.

Adana'da soldan gidemezsiniz. Çünkü mavi midibüsler ve dolmuşlar, BMW 330Ci ye taş çıkartacak şekilde (BMW yetkilileri, uzun bir süre incelemişler ve Adana'lı dolmuş ve midibüs sürücülerinin bu araçları nasıl bu kadar hızlı sürüp, durdurabildiklerini, 2.2 metrelik bir araçla 1.9m yerden nasıl geçtiklerini incelemişler. Sonuçları 650İ versiyonunu geliştirmişler.) her an üzerinizden geçmesi mümkündür.

Yukarıdaki tüm sorunlar Türkiye'nin tüm illerinde var. Ancak, Bu ne havalı korna ile, nede başka bir ses veya ışıklı cihazla çözebiliriz. Biz bu şekilde onların seviyesinde davranış sergilediğimizde halk arasında uygunsuz bir duruma düşebiliriz. Biz onlara kötü davranarak değil, kural ve nizamlar doğrultusunda çözüm arayarak sorunlarımızı çözebiliriz.

Öncelikle, bizleri rahatsız eden araçları mutlaka Trafik Polislerine bildirelim. Hemde belirli aralıklarla burada plakalarını yayınlayalım. Mümkünse fotograflarla. Güvenliğimiz için kurallara uygun davranalım. Köprü, kaldırım, yaygeçidi gibi yerlerden geçmeyelim. Unutmamalıyız, Trafikte bizlerde ARAÇ statüsündeyiz. İki tekerlek üzerinde oturan İNSANLAR değiliz. Bilinçli bir kampanyanın oluşması, basın yolu ile de destek toplanması gerek. Aksi halde korna alamayanlar, yada aynasında kendisine korna çalana aldırmadan onu tehlikeye sokan bir kamyoncunun gazabına uğrayabilir. Bu bir basit birkaç cucumberin yaptığı dengesiz davranışlar değildir. Bu bir toplum sorunudur. Kamyon otomobile, Otomobil motosiklete, Motosiklet bisiklete, bisiklet insana eğitimin veya bilincin yerleşmediği sürece hep üstünlük kurmaya çalışacaktır.

Motosiklet bir araç değil, kültürdür. Mesela, il bazındaki trafik bölge müdürlüklerinde gerekli irtibatlar kurulursa, belirli zamanlarda trafik şube müdürlüklerine bu şahısların plakalrı verilerek gerekenin yapılması sağlanabilir. Ne bileyim, mesela mototrafik müfettişleri olamaz mı aramızda?

Hepinize sevgiler, kazasız günler dilerim

120km ile giderken sahilde benimde bi sefer basıma geldi baya yanasmıstı arkama sahil yolunda , aracı sağa çektirdim dedim ani fren yapsam beni ezip geçeceksin. Ben görünce yol veririm , yada korna çal sellektör yap dedim..Kem küm edip gitmişti allahın krosu.En son aklıma gelende viraj dönüyorum yatırmısım chopperi adam benim şeride geçmişti yavaşlayıp ne küfür etmiştim durumu toparlayıp...Öküzümüzde centilmenimizde bol memleketimizde :)

istanbul'da yürüyen adama bile saygı yok, minibüs şöferleri sanki yolların efendisiymiş gibi istediği şerite giriyo çıkıyo ters düz farketmiyo ne sinyal ne bişey varsa yoksa kornaya abansın dursun, birde korna çaldım diyerek kendini savunsun! Herkese kazasız sağlıklı günler.

Herkeze merhabalar.

Bahsedilen sorunların aynısını Adana'da bizzat yaşıyorum. Hatta bırakın kamyon otobüsü, Adana'da otomobiller bile aynı. Adana'da sağdan gidemezsiniz, çünkü herhan birisi aracına binmek veya aracından inmek için sağına soluna bakmadan kapısını açabilir, sinyal vermeden (ki Adana'da elektrik pahalı. Fatura az gelsin diye millet sinyal kullanmıyor) her an önünüze çıkabilir. Daha da vahimi, siz onu uyarmak isterseniz birde tersler, size .... eder.

Adana'da ortadan gidemezsiniz, Herhangi bir araç keyfe keder bir anda en sağdan en sola, veya en soldan en sağa aynasına bakmadan (çünkü tüm arabalarda ayna, ya saç düzeltmek yada makyaj yapmak için kullanılıyor)geçiş yapabilir. Ha diyelim baktı, sizi gördü. O zaman içi daha da rahat dönebilir. Ne yani, lütfedip aynaya baktıya. eee, sizde biraz dikkatli olun canııım. Haşmetmahaplarının canı dönmek istemiş.

Adana'da soldan gidemezsiniz. Çünkü mavi midibüsler ve dolmuşlar, BMW 330Ci ye taş çıkartacak şekilde (BMW yetkilileri, uzun bir süre incelemişler ve Adana'lı dolmuş ve midibüs sürücülerinin bu araçları nasıl bu kadar hızlı sürüp, durdurabildiklerini, 2.2 metrelik bir araçla 1.9m yerden nasıl geçtiklerini incelemişler. Sonuçları 650İ versiyonunu geliştirmişler.) her an üzerinizden geçmesi mümkündür.

Yukarıdaki tüm sorunlar Türkiye'nin tüm illerinde var. Ancak, Bu ne havalı korna ile, nede başka bir ses veya ışıklı cihazla çözebiliriz. Biz bu şekilde onların seviyesinde davranış sergilediğimizde halk arasında uygunsuz bir duruma düşebiliriz. Biz onlara kötü davranarak değil, kural ve nizamlar doğrultusunda çözüm arayarak sorunlarımızı çözebiliriz.

Öncelikle, bizleri rahatsız eden araçları mutlaka Trafik Polislerine bildirelim. Hemde belirli aralıklarla burada plakalarını yayınlayalım. Mümkünse fotograflarla. Güvenliğimiz için kurallara uygun davranalım. Köprü, kaldırım, yaygeçidi gibi yerlerden geçmeyelim. Unutmamalıyız, Trafikte bizlerde ARAÇ statüsündeyiz. İki tekerlek üzerinde oturan İNSANLAR değiliz. Bilinçli bir kampanyanın oluşması, basın yolu ile de destek toplanması gerek. Aksi halde korna alamayanlar, yada aynasında kendisine korna çalana aldırmadan onu tehlikeye sokan bir kamyoncunun gazabına uğrayabilir. Bu bir basit birkaç cucumberin yaptığı dengesiz davranışlar değildir. Bu bir toplum sorunudur. Kamyon otomobile, Otomobil motosiklete, Motosiklet bisiklete, bisiklet insana eğitimin veya bilincin yerleşmediği sürece hep üstünlük kurmaya çalışacaktır.

Motosiklet bir araç değil, kültürdür. Mesela, il bazındaki trafik bölge müdürlüklerinde gerekli irtibatlar kurulursa, belirli zamanlarda trafik şube müdürlüklerine bu şahısların plakalrı verilerek gerekenin yapılması sağlanabilir. Ne bileyim, mesela mototrafik müfettişleri olamaz mı aramızda?

Hepinize sevgiler, kazasız günler dilerim

Hocam Eline emeğine sağlık uğraşmış yazmışsın. Her konunu ve her mesajını dikkatlice okuyorum.

Arkadaşlar;

Önümüzde o kadar çok örnek var ki. Hangi birisini yazabiliriz. Türkiye'de sorun güç ve kudretin ancak sahip olunan nesnelerin diğer sahipleri arasında en büyük olmasıyla sağlandığına inanan insanlar olmamızdır. Bu kışın içinize uygun bir kazak giyip, soğuk veya yağmurdan korunmak için hafif bir mont yerine bir gömlek birde yorgan gibi kabanla olayı geçiştirmekle aynı şeydir. Kaban giydiğimizde, Toplu yaşam alanlarında daha fazla yer kaplamamız, yada caddede yürürken milleti cadde dışına atmamız önemli değildir. Bizde korunma içgüdüsü=sağlam bir kaban.

Toplum içerisinde çok nadirdir, eğitimli şöför bulmanız. Çünkü bizler dahi şöförlüğün üniversitesi olur mu diye 1993 (yanlış hatırlamıyorsam) de Kütahya Tavşanlıda açılan Otobüs şöförlüğü meslek yüksek okuluna dudak büktük. Bizce araç kullanmak hele hele ticari araç kullanmak bir tür zorluk, bir acı, bir çile doldurma biçimi. Ben görmedim aracını kullanırken, fren mesafesi hesaplayan, önündeki aracın ne yapacağını satranç gibi düşünüp tahmin eden. Ben denedim, 1 saatlik yolda haşadım çıktı.

"Eee hoca.... ne demek istiyorsun?" Öncelikle eğitime önem verelim. Kaç kişi (ki ben dahil) motor eğitimi alarak motorsiklet kullanıyor? Kaldıki sürü kurslarının hali belli. Tüm kaygımız iyi bir araba kullanmak değil, ehliyet almak. Uzun süre araba kullanmayan birisi dreksiyona geçmeden önce biraz pratik yapsa, çevresi ......le güler ona.

Birbirimize şikayet ederek değil, uyararak, gerekiyorsa ihbar ederek çözebiliriz. Ama önce biz. Şu motor kullanıcılarını (sözüm meclisten dışarı) "serseri" damgasından kurtaralım. Motorsiklet 90 lı yıllara kadar kült bir kültürdü. Ya zenginin yada köylünn ulaşım aracıydı. Önce pizzacılar, sonra kuryeler. Baktılarki en çevreci araç. Sonra herkez. Bugün herhangib aracı olmayan kişilere sorun. 100 de 100'ü imkan olsa alırım der. Ama 100 de 50'si imkan olsada motor alacaktır. Hala kötü bir gözle bakılıyor motora.

Bizi birde araba kullananlara sorun. Önüme kırıyor, sağa bakmıyor, sola bakmıyor. Hızlı gidiyor, v.s. Ben kasım ayında otobanda kafa kafaya ters yönden gelen bir motorla neredeyse çarpışıyordum. Motoruz diye otobana ters girersek, kaldırımdan atlarsak, yaya yolundan geçersek, araç giremez yere girersek, üzerimize sürerler, taciz ederler. Çünkü biz görüldüğümüzde değil, toplum olarak yanlış tanınıyoruz.

Şu plakasız, güvenlik önlemsiz, sakat kullanıcıları temizlersek bizlerin haklı imajı kazanılabilir. Çıgın gibi giden doğu otobüsleri için tüm sektörü karalamak doğru değilse, bizleride karalayan plakası, ruhsatı, freni, güvenliği, kaskı, eğitimi olmayan motorculardır.

Saygılarımla

@ teknikhoca

yorumlarınızın hepsine harfiyen katılıyorum hocam :cat:

Trafikte motosikletleri hazmedemiyor birçok otomobil sürücüsü maalesef.. Sahip olduğumuz avantajlar nedeniyle genelde tacizlere maruz kalıyoruz.
Yurtdışındaysa durum çok farklı; gerek devletin motosiklete teşviki, gerekse trafikte motosikletlere gösterilen saygı, motosiklet kullanmayı bir tehlike ve eziyet olmaktan çıkarıp keyif haline getiriyor.
Umarım zamanla ülkemizde de motosiklet kültürü gelişir. Bu kültürün oturmasında bu işin öncüleri biziz sanırım, umarım çocuklarımız bizim açtığımız ve ceremesini çektiğimiz bu yolda, daha tehlikesiz bir şekilde motosiklet sürebilirler. :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar