Otomobil kontak sorunu...

Arkadaşlar 2 gündür arabada ilk defa başıma gelen bir şey oldu..

Kontağı açıyorum sorun yok... Ancak motoru çalıştırmak için çevirdiğimde bazen "tık" diyor kalıyor. Motorda herhangi bir ateşleme yapmıyor, tekrar denediğimde oluyor... Sorun ne olabilir?

tık diye bir ses gelip motorda herhangi bir hareketlenme olmuyorsa sorun marş ile alakalı.. akü ölçümü yapılacak ve akünün şarjı konusunda bir sıkıntı yoksa marş motoru sökülüp kömür leri ve otomatiğne bakılacak... sorun büyük ihtimal kömürden çıkıyo.... ama dedimya bakmadan uzaktan tahmin edebiliyoruz....

tık diye bir ses gelip motorda herhangi bir hareketlenme olmuyorsa sorun marş ile alakalı.. akü ölçümü yapılacak ve akünün şarjı konusunda bir sıkıntı yoksa marş motoru sökülüp kömür leri ve otomatiğne bakılacak... sorun büyük ihtimal kömürden çıkıyo.... ama dedimya bakmadan uzaktan tahmin edebiliyoruz....

Evet aynen dediğin gibi, tık diye ses geliyor motorda hareket belirtisi yok...

Aracı bu aralar birkaç acemi kullandı, hatta birinde aracı çalıştırırlarken marşı çok uzun bastıklarını farkettim...

öncelikle akü kutup başlarının sıkı ve temiz olduğundan emin olun. Sorun bundan ibaret olabilir...

o bizim dobloda oluyor dizel olduğu için bekleyıp basacaz ama birden kontağı açtın mı tık edıyo basmıyo tekrar kapatıp deniyorum çalışyo... araba neydi bu arada ?

Araba Renault Europa 1.4 RNA... Dizel değil, tüplü... :)

Aküde ve kutup başlarında sorun yok...

Araba Renault Europa 1.4 RNA... Dizel değil, tüplü... :)

Aküde ve kutup başlarında sorun yok...

şarj lambası yanmadıysa sorun büyük ihtimal marş motoruyla alakalı.... ya otomatik takılı kaldı yada marş kömürleri bitti... mraşa uzun başmak marş kömürlerini bitire biliyor.... bir kişi marş a basarken sende marş motorunun üzerine çekiç veya benzeri bişeyle yavaş yavaş dokundur.... büyük ihtimal çalışır bir kaç sefere mahsus olarak....

şarj lambası yanmadıysa sorun büyük ihtimal marş motoruyla alakalı.... ya otomatik takılı kaldı yada marş kömürleri bitti... mraşa uzun başmak marş kömürlerini bitire biliyor.... bir kişi marş a basarken sende marş motorunun üzerine çekiç veya benzeri bişeyle yavaş yavaş dokundur.... büyük ihtimal çalışır bir kaç sefere mahsus olarak....

Marş motorunu değilde sadece kömürleri değişecek yani

tabi kesin bişey söylenemez ama fikir ediniyoruz çok teşekkürler...

Bu kömürleri değiştirmenin yaklaşık maliyeti nedir?

Marş motorunu değilde sadece kömürleri değişecek yani

tabi kesin bişey söylenemez ama fikir ediniyoruz çok teşekkürler...

Bu kömürleri değiştirmenin yaklaşık maliyeti nedir?

kömürler 10 lira.... iyisi... 3 lira kötüsü.... daaha 2 gün önce değiştirdim transitin.... usta el emeği ne alır bilmem... 30 dakikalık işlem toplamı... ama bizim ustalarımız akıllıdır parayı sever... marş motoru kolay kolay bozulmaz.... binde bir ihtimal.... kömürler biter ... çok nadirde otomatiği bozulur... yani tahminimce en faz la 50 liralık bir işlem....

eli anahtar tutan bir kişi rahatlıkla kömür değiştirme işini yapabilir.... sonuçta marş motorunu tutan 3 adet civata ve marşa bağlı bir kablo var... marş motorunu dışarıya alıp 3 adet civata sökerek kapağın altındaki kömürleri görebilirsiniz....

marş rölesi(sanayi deyimi daha farklı :D ) açmıyor senin dediğin olaysa buda ya aküden yeterli elektrik gelmiyor ya kutup başları elektrik geçirmiyor yada kömürlerde sıkıntılar var elektrik ustası fazla bir miktar istemeden yapacaktır

COQ

Motosiklet Eğitmeni
Kaputu aç,
Sonra kontagi aç.
Mars motoruna kontak yaptir.(kontak için çekiç idealdir)
araba çalisirsa,sorun kontaktadir.
çalismazsa, mars motorun problemli demektir.
Biraz çalisip istop ederse, benzin bitti demektir.:)

Motosikleti
750x
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Mehmet kontagi cevirdiginde elektrik aksamlari calisiyormu?

Birde mars yaptigin zaman mars motoru dönüyormu?

Yani sadece ''tık'' sesinimi duyuyorsun?

Mehmet kontagi cevirdiginde elektrik aksamlari calisiyormu?

Birde mars yaptigin zaman mars motoru dönüyormu?

Yani sadece ''tık'' sesinimi duyuyorsun?

Evet kontağı açınca elektrik aksamları çalışıyor... Marş yapınca sadece "tık" geliyor motorda en ufak hareket olmuyor...

o bizim dobloda oluyor dizel olduğu için bekleyıp basacaz ama birden kontağı açtın mı tık edıyo basmıyo tekrar kapatıp deniyorum çalışyo... araba neydi bu arada ?

allah allah bizimkide doblo hemde 2001 model yani ilk çıkanlardn. kardeş bende ilk basışta alıyor çok şükür.... Siz de isterseniz bi marş a baktırın derim. veya akü ye ...... ŞİMDİ aklıma geldiii bızımmm doblollar sağlamm bujiii yer sen en iyisi arabayı dijital bilgisayara okut 20 tl ye gorursunn sorunun nerden kaynaklandığını.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 22:08 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 22:05 ----------

Evet aynen dediğin gibi, tık diye ses geliyor motorda hareket belirtisi yok...

Aracı bu aralar birkaç acemi kullandı, hatta birinde aracı çalıştırırlarken marşı çok uzun bastıklarını farkettim...

araba çalışırken uzun süre kontakta tutmuşlarsaa orda ki dişlileri de yemişş olabilirlerr o yuzden ilkinde randuman alamıyorsununzzz. zorlanması gerekiyor doğal olarkk

Motosikleti
750x
Evet kontağı açınca elektrik aksamları çalışıyor... Marş yapınca sadece "tık" geliyor motorda en ufak hareket olmuyor...

O zaman maalesef sorun marş motorunda Mehmet.
Marş motoru dönüyor ve aynı zamanda ''tık'' sesi geliyor demiş olsaydın bediks dişlisini degiştirerek sorun çözülebilirdi.

Fakat sadece ''tık'' sesinin geliyor olması marş motorunda genel anlamda bir sorun olduguna işaret. Diğer arkadaşların dediği gibi marş motorunun kömürüde bitmiş olabilir. Marş motorunun ömrüde bitmiş olabilir... :pale:

O zaman maalesef sorun marş motorunda Mehmet.
Marş motoru dönüyor ve aynı zamanda ''tık'' sesi geliyor demiş olsaydın bediks dişlisini degiştirerek sorun çözülebilirdi.

Fakat sadece ''tık'' sesinin geliyor olması marş motorunda genel anlamda bir sorun olduguna işaret. Diğer arkadaşların dediği gibi marş motorunun kömürüde bitmiş olabilir. Marş motorunun ömrüde bitmiş olabilir... :pale:

Marş motorunun ömrü bittiyse ocağıma incir ağacı dikildi demek :p mali açıdan felaket durumum şu an :) yarın bi gideyim bakalım sanayiye ne diyecekler...

COQ

Motosiklet Eğitmeni
Marş motorunun ömrü bittiyse ocağıma incir ağacı dikildi demek :p mali açıdan felaket durumum şu an :) yarın bi gideyim bakalım sanayiye ne diyecekler...

Bana kontaktan gibi geliyor.
Yanlis hatirlamiyorsam, bir aliyor bir almiyor yazmistin.
Kontak bozuldugunda da o tik sesini yapar.
:wiinkk:

Bana kontaktan gibi geliyor.
Yanlis hatirlamiyorsam, bir aliyor bir almiyor yazmistin.
Kontak bozuldugunda da o tik sesini yapar.
:wiinkk:

Evet her seferinde almamazlık yapmıyor, mesela 10 seferde 2-3 kez oluyor bu sorun, diğerlerinde normal çalışıyor...

Motosikleti
750x
Evet her seferinde almamazlık yapmıyor, mesela 10 seferde 2-3 kez oluyor bu sorun, diğerlerinde normal çalışıyor...

Ben zannettim her seferinde yapiyor bunu,
hatta arabayi calistiramiyorsun saniyordum.
Dediğin gibiyse kontaktan da olabilir.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar