- Konu Yazar
arkadaşlar daha motorumu almadan önce aksesuar ve ekipman almaya başladım motoru alınca bi daha uğraşmayayım diye..
aklıma otomatik zincir yağlama işi geldi uzun yolculuklarda aklına gelecekte inecende yağlayacanda ohooo bir çoğumuz yapmıyoruz itiraf edelim
araştırırken 80 lira 300 lira arası rakamlarla karşılaştım.bende almışken iyisini alalım dedim ama bende küçücük şeye o kadar para vercek göz varmı
sonra daha önce açılmış bir konu gördüm ve bu projeyi yapmak istedim.
şimdi sizi sıkmadan konuya geliyorum.
ayrıntılı resim çekmedim yaparken yaptıktan sonra resim çekmek aklıma geldi
bize lazım olanlar.
1 adet selenoid valf (bunu otogaz dönüşümcülerde bulabilirsiniz benzin musluğu diyede geçiyor 20 25 tl arası)(Selenoid ne işe yarıyor diye merak edenler olabilir.selenoid bir vana.musluğunu off konumunda olunca hava geçmiyor.ve elektrik verince içindeki parçayı yukarı çekip yağın geçmesini sağlıyor.)
1-2 mt motorunuza göre akvaryum hortumu
1 adet hava musluğu
8-10 siyah cırt plastik kelepçe(ben 5 tane kullandım 10 tane ziyan ettim yerini beğenmedim söktüm
)
1 tane motorunuzdaki boşluğa göre şişe
1 tanede bisikletlerde fren telinin geçtiği içi demir dışı plastik kablo.
1 tanede aç kapa anahtar.
şişenin ltresine göre 140 no şanzıman yağ.(ben bunu tercih ettim 90 no kullananlarda var)
eski konuda sürekli yağlama vardı benim sistemimde uzun yolculuklarda 150 200km isteğinize göre açıp kapamalı sistem.
yapılışı...(yemek tarifi gibi
)
şimdi şişeye üst taraftan 2 tane delik açıyoruz akvaryum hortumunun gireceği kadar
bu delikleri ister matkapla ister 10 luk bir çiviyi ısıtarak pense yardımıyla delebilirsiniz(ben çiviyi kullandım)
hortumlardan birini dibe kadar ötekinide az bişe sokup kapak tarafına doğru kaldırdım.2. delikteki hortumunun mantığı şişe hava alabilsinki aşağıya yağı gönderebilsin.sonra 2.delikteki hortumu 10-15 cm ilerden kesip hortumu boğmadan düğüm atalım.
şimdi selenoide güzel bir yer bulalım.şişedeki 1. delikteki hortumu selenoidin musluğuna takalım.(burda hortum bir miktar küçük kalıyor.kolayca takmak için 1 bardak sıcak suya hortumun selenoide gireceği kısımı sokup ısıtıyoruz ve öyle takıyoruz
bunu babanızın oğlu söylemez size kıymetimi bilin
)
nerde kalmıştık he...
şimdi öteki tarafınada zincir kısmına inecek hortumu aynı şekilde takıyoruz.
zincir ile selenoid arasındaki istediğiniz bir kısma hava musluğunu takıyoruz.
şimdi son montajdan önce aç kapa anahtarımızı istediğimiz yere takıyoruz ve selenoide hattı çekiyoruz.araya küçük amperli sigorta atmayı unutmayın ne olur ne olmaz
.onuda yaptık şimdide zincir kısmına montaja geldik.onun için önceki konuda içi boş demir lazımdı.aradım taradım bulamadım.ne olursa olsun yapacam derken en son o kısma gelince bi garajı dolaşayım belki bişe çıkar dedim.dolaşırken kardeşimin bisikletini gördüm
dur bi yakından bakim derken fren ve vites tellerinin geçtiği plasktik kısımları görünce kafamda florasan yandı
(nasıl bir aydınlanma siz düşünün
)hemen 15 cm kestim fazla fazla (ne olcak yani arka frenide tutmasın
)bunuda yetecek kadar ayarlayıp resimdeki gibi yaptım.Bunu yapmadan önce selenoid ve hava musluğunun açık olduğuna bakarak benzin mazot çeker gibi hortumdan yağı aşağıya çekiyoruz.tam uca gelirken selenoidin musluğunu kapatıyoruz.
içinde tel olduğundan direk arka dişliye değmesin diye ucunada akvaryum hotumu taktım.şimdi diyeceksinizki neden bisikletten bu parçayı aldın
çünkü hortum yumuşak olduğundan dişliye değdiğinde ileri geri yerinden oynuyordu.sabitlemek istesemde cırtlarla bu seferde hortum boğulur yağ gelmez.eksik olan yer yok gibi ama aklınızda sor işareti olursa sorabilirsiniz.resimleri sona ekledim aklım karışmasın diye 
motorda çok pismiş yav resim çekince anladım dur bide yıkayayım motoru
ve sonuç...

şimdi sizi sıkmadan konuya geliyorum.
ayrıntılı resim çekmedim yaparken yaptıktan sonra resim çekmek aklıma geldi
bize lazım olanlar.
1 adet selenoid valf (bunu otogaz dönüşümcülerde bulabilirsiniz benzin musluğu diyede geçiyor 20 25 tl arası)(Selenoid ne işe yarıyor diye merak edenler olabilir.selenoid bir vana.musluğunu off konumunda olunca hava geçmiyor.ve elektrik verince içindeki parçayı yukarı çekip yağın geçmesini sağlıyor.)
1-2 mt motorunuza göre akvaryum hortumu
1 adet hava musluğu
8-10 siyah cırt plastik kelepçe(ben 5 tane kullandım 10 tane ziyan ettim yerini beğenmedim söktüm
1 tane motorunuzdaki boşluğa göre şişe
1 tanede bisikletlerde fren telinin geçtiği içi demir dışı plastik kablo.
1 tanede aç kapa anahtar.
şişenin ltresine göre 140 no şanzıman yağ.(ben bunu tercih ettim 90 no kullananlarda var)
eski konuda sürekli yağlama vardı benim sistemimde uzun yolculuklarda 150 200km isteğinize göre açıp kapamalı sistem.
yapılışı...(yemek tarifi gibi
şimdi şişeye üst taraftan 2 tane delik açıyoruz akvaryum hortumunun gireceği kadar
bu delikleri ister matkapla ister 10 luk bir çiviyi ısıtarak pense yardımıyla delebilirsiniz(ben çiviyi kullandım)
hortumlardan birini dibe kadar ötekinide az bişe sokup kapak tarafına doğru kaldırdım.2. delikteki hortumunun mantığı şişe hava alabilsinki aşağıya yağı gönderebilsin.sonra 2.delikteki hortumu 10-15 cm ilerden kesip hortumu boğmadan düğüm atalım.
şimdi selenoide güzel bir yer bulalım.şişedeki 1. delikteki hortumu selenoidin musluğuna takalım.(burda hortum bir miktar küçük kalıyor.kolayca takmak için 1 bardak sıcak suya hortumun selenoide gireceği kısımı sokup ısıtıyoruz ve öyle takıyoruz
nerde kalmıştık he...
şimdi öteki tarafınada zincir kısmına inecek hortumu aynı şekilde takıyoruz.
zincir ile selenoid arasındaki istediğiniz bir kısma hava musluğunu takıyoruz.
şimdi son montajdan önce aç kapa anahtarımızı istediğimiz yere takıyoruz ve selenoide hattı çekiyoruz.araya küçük amperli sigorta atmayı unutmayın ne olur ne olmaz
içinde tel olduğundan direk arka dişliye değmesin diye ucunada akvaryum hotumu taktım.şimdi diyeceksinizki neden bisikletten bu parçayı aldın
motorda çok pismiş yav resim çekince anladım dur bide yıkayayım motoru
ve sonuç...