,bende valf kapandığı zman hortumun içindeki akar diye düşünüyodum ama valf kapandığı için hava alamadığından sadece 1 2 damla akıyor oda seyir halinde olduğun için yere akmıyor.yaklaşık 400 500 km yaptım her yıkamadan sonra falan bu sistemle yağlıyorum şimdiye kadar bir sorun yaşamadım.valf anahtar zincire en yakın yerde olmalı, anahtar yani musluk açılınca içinde kalan yağ fazladan akar sanırım
teşekkür ederim bende konuyu araştırırken vakumlu sistemide gördümde vanayı aç kapat aklıma yatmadı.ama sizinki değişik sistem galiba.güzel ,bir şey düşünmüş uygulamışsınız ancak eksilerini söyliyeyim.ilave seloneid vana fazla akım çekecektir. birazda büyük ve montaj sıkıntısı olacak ilave elektirik ve tesisat . bunu vakkumlu yaparak daha kullanışlı yaparsınız akvaryum vanası yeride hava debi ayarlayıcısı ile çok hassas olarak damlamayı ayarlarsınız.Ben öyle yaptım motor çalışırken otamatik açılıp duruncada kapanıyor.ve maliyet 40 tl yi geçmez 140 numara yagla en güzel yaglamayı yapıyor.muadilleri 200 ero civarında kolay gelsin
Muğladan Eskişehire giderken zincirin fazla ısınmasıyla ivmelenmem yavaşlıyordu. idarelikten kullandığım yağları değerlendirdim[url]http://l1310.hizliresim.com/1g/4/t80wt.jpg[/url]
vaaaay çok iyi fikir![]()
güzel ,bir şey düşünmüş uygulamışsınız ancak eksilerini söyliyeyim.ilave seloneid vana fazla akım çekecektir. birazda büyük ve montaj sıkıntısı olacak ilave elektirik ve tesisat . bunu vakkumlu yaparak daha kullanışlı yaparsınız akvaryum vanası yeride hava debi ayarlayıcısı ile çok hassas olarak damlamayı ayarlarsınız.Ben öyle yaptım motor çalışırken otamatik açılıp duruncada kapanıyor.ve maliyet 40 tl yi geçmez 140 numara yagla en güzel yaglamayı yapıyor.muadilleri 200 ero civarında kolay gelsin
toplam maliyet sadece selonoid valf denilen aç kapa yapan parça 20 25 tl gerisi ıvır zıvır... ben baya araştırmıştım ön dişliye göre bi sistem görmedim yapılmasıda baya zor olur çünkü ön dişli kapalı bi yerde ve tutturacak yer zor olur diye düşünüyorum...yolda giderken çok hızlı değilde yavaş 1.viteste 30 sn civarı açık bırakınca yeterli oluyor veya durup bi bakıp tamam güzel yağlanmış diyene kadarda yapabilirsin...ilk zamanlar tekere sıçratma olur ama alışınca ayarını bildiğinden tekere yağ atma işi olmuyor. ben halen daha kullanıyorum..motoru yıkayıp temizledikten sonra motul zincir yağı ile uzun veya zincir yağsız kaldığı zaman bu sistemi kullanıyorum...sadece kışın 90 no yağ kalın oluyor ve valf kapanırken biraz zorlanıyor onuda biraz ince yağ ile çözüyoruz..Güzel bir uygulama olmuş elinize sağlık, toplam maaliyet, ve arka dişli yerine Ön dişliden/yakınından yağlama yapılsa idi sakıncası olurmuydu yoksa yerden dolayımı arkaya alındı?
Arka tekere yağ vs, beni ürküten bir görüntü, Ön dişli tarafından skınca olmuyor ise yapılası proce, seyir halinde tuşa basıldığında kaç saniye tutuyorsunuz?
Bir video olsa idi eyi olcaadı![]()
güzel ,bir şey düşünmüş uygulamışsınız ancak eksilerini söyliyeyim.ilave seloneid vana fazla akım çekecektir. birazda büyük ve montaj sıkıntısı olacak ilave elektirik ve tesisat . bunu vakkumlu yaparak daha kullanışlı yaparsınız akvaryum vanası yeride hava debi ayarlayıcısı ile çok hassas olarak damlamayı ayarlarsınız.Ben öyle yaptım motor çalışırken otamatik açılıp duruncada kapanıyor.ve maliyet 40 tl yi geçmez 140 numara yagla en güzel yaglamayı yapıyor.muadilleri 200 ero civarında kolay gelsin
fazla akim cekmesi nedeniyle oluşabilecek zararları role denen aletle onluyorlarmis
güçlü korna takanlar da role kullanıyor
bkz.
www.motosiklet.net/forum/mt-atolye-...narak-korna-takmak-[ybr-125].html#post3471575