Orası en kolayı, fizik kuralı gereği yağ zaten borudan aktıkca şişeden emme yapar.
www.motosiklet.net/forum/mt-atolye-teknik-servis/23432-otomatik-zincir-yaglama-sistemi.html
---------- Mesajlar birleştirildi - 08:57 ---------- bir önceki mesaj zamanı 08:57 ----------
Orası en kolayı, fizik kuralı gereği yağ zaten borudan aktıkca şişeden emme yapar.
www.motosiklet.net/forum/mt-atolye-teknik-servis/23432-otomatik-zincir-yaglama-sistemi.html
O güzel, hayat dolu, eglenceli kisilikleri ile taninan motorcu abiler ne kadar üşengeç olmuşlar, rahmetli başkan Kenedy mezarında ters döndü, hemde motosikletle ve bu konuyla hiç alakası olmadığı halde.
Hocam, büyük ihtimal Enduro'cu değilsindir, olsaydı %90 hissederdim.
Neden mi enduro konusu açtım ? Gel beni bir defa zincir temizlemeye "Çalışırken" izle, zincirinden af diler tövbe istersin.
Beterin beteri var.
malzemeler:
1x arduino nano
1x 2 metre civarı iç çap 1mm, dış çap 2mm slikon hortum
1x yağ haznesi
1x 12V doz pompası
50$ civarına yapabilirsin, (yapmıştım zamanında) fakat yapınca farkedeceksinki otomatik yağlama yerine, zinciri yağla daha kolay.
1x12v servo
1xkatlanır plakalık bağlantı mekanizması ile
1xuzaktan kumanda yada sugeçirmez komutator
ekleyerek otomatik katlanır plakalık yapabilirsin, ama otomatik olmayanı daha kullanışlı.
Tutoro marka manuel yağlayıcılara bakmanızı tavsiye ederim. Motoru satmasaydım mutlaka alacaktım. Kullananlar genellikle memnun, üstelik yağ masrafından önemli ölçüde kısarak parasını çıkarıyor, zinciri sürekli yağlı tuttuğu için ömrünü uzatıyor, her türlü faydalı yani.
malzemeler:
1x arduino nano
1x 2 metre civarı iç çap 1mm, dış çap 2mm slikon hortum
1x yağ haznesi
1x 12V doz pompası
50$ civarına yapabilirsin, (yapmıştım zamanında) fakat yapınca farkedeceksinki otomatik yağlama yerine, zinciri yağla daha kolay.
1x12v servo
1xkatlanır plakalık bağlantı mekanizması ile
1xuzaktan kumanda yada sugeçirmez komutator
ekleyerek otomatik katlanır plakalık yapabilirsin, ama otomatik olmayanı daha kullanışlı.
---------- Mesajlar birleştirildi - 08:57 ---------- bir önceki mesaj zamanı 08:57 ----------
Olcay abi bir de o valfi nereye bağladığınız hakkında en ufak bir fikrim yok, nerden ne çekilip nereye gidiyor; enjeksiyonlu motoru bozar mı bu ve cbr nin açıkta hiçbir kablosunu görmedim ben?
(elektriği çok severim ama hiç anlamam ve bilgi sahibi değilim)
Yağ konusunda uzman bir arkadaş varsa ısındığında en az incelen yağ kaç numara yağ dır .Bana bunu söyleyebilir mi ?
gemilerin pervane yataklarında kullanılan 140 numara yağ var ama vizkozitesi çok düşüktür soğuk bal gibidir akmaz, zincir için önemli olan yağın biraz akıp bakla aralarına sızmasıdır, bu sebeple sprey gresleri zincir sıcak iken kullanin derler..en ideali 90 no yağdır
Tasarım mantıklı damlatma yapanlar genellikle hortumun ucunu tam zincirin üstüne getirip bırakıyorlar. Ama çok sıçratıyormus diye duydum damlatma sistemi.İğne olunca tam hedefe gidiyor yağ peki sıçratması varmı?
........kaç numara yağ ortam ısısından az etkilenir. yağ numarası ne olabilir.....
Valfin elektriğini kontak açıldığında +12V veren herhangi bir yerden alabilirsin. Far, park, sinyal flaşörü vs.
Ya da kontak açtığında değilde ben manuel devreye alayım dersen bir buton koyabilirsin.
Kış boyunca motor kullanan veya uzun yolculuk yapacak olanlar için elzem bir sistem. Fakat yazdan yaza senede 3-4 bin km yapan için gerekli değil.
Ne yaparsanız yapın cant ve teker yanağı hafif yağ kiri oluyor.
Yağ konusunda uzman bir arkadaş varsa ısındığında en az incelen yağ kaç numara yağ dır .Bana bunu söyleyebilir mi ?