birader ben günde 20 cezayı kapının önüne çıksam sadece seyir halinde cep telefonu ile konuşanlara keserim. Başımdan geçti diye söylüyorum dolandırıcının biri ifade alan memura laf soktu diye memur adamı kovdu. Yarım saat sonra adam tekrar geldi cep telefonunun kaydını açmış bizi kışkırtıp kendisine hakaret ettirecek ve kayda alacak. Madem memur senden özür diledi. Haksızlık eden memura mı acıdın? (Bunu ben kendim polis olarak söylüyorum) Bir üst mahkemeye bu kayıt ile beraber gitseydin. İyiler de kötüler kadar cesur olmalıdır. Elin dolandırıcısı pislik yapmak için bunu yapıyor da sen hakkını savunmak için mi yapmayacaksın? Evet belki yasal yolla elde edilen bir delil değildir. Ancak mahkemenin kararını etkileyecek nitelikte bir görüntüdür. Aynı şekilde güvenlik kameralarından elde edilen görüntüler yasal yolla alınmış deliller değildir. Ama ben bu yolla yüzlerce adamı tutuklattım. Ayrıca olay anında çekilmiş ve memurun Megafondan "Lan" şeklinde ki hitabını kayıt etmiş olsaydın adli dava bile açılırdı. Yok öyle yağma sana kibar davranmak zorunda değilim. Ama bu hakaret edebileceğim anlamına da gelmez. Suçtur. Takibi şikayete bağlı suçtur. Korkmayın kardeşim niye korkuyorsunuz? Araya adam koymalar falan, yaz bimer'e gönder hele ki yanında birde sesli görüntü kaydı gönderirsen bak sonra soruşturma nasıl açılır gör. İl emniyet müdür yardımcılarının halk günleri olur git heriflerle görüş birde onlara durumu izah et. ha bu teoriler senin haklılığını öngörerek yapabileceklerin ile ilgili ama sen gerçekten haksızsan bilemem. Zira bazen hayatta öyle bir pozisyonda kalırız en sonda biz daha anlayamadan haksız pozisyonda kalırız. Böyle bir durum var ise onu bilemem ben senin anlattıklarından yola çıkarak yorumluyorum. Meselenin özü haklılığını ispat edecek kuvvetli delil ve savunabilecek kararlı iradedir. İhtiyacın olanlar bunlar
Motoru saatte 100 le gitmek için aldıysanız siz zevk için değil arabayı bir insan ne için alırsa o sebepten almışsınız demektir. Yanlış anlamayın da bu motoru 100 km için almıyoruz biz. Ha bu demek değil ki başkasının canını tehlikeye at ama böyle birşey yapabilecek birisi zaten bu forumda üyelik açmaz. Burda çoğumuz bilinçli insanlarız. Ama motor kullanmak demek 100 km sınır demek değildir. Motor kullanmak zevktir, ama ana yolda bir araba yanından 120 130 la geçerken sen 100 de kalacaksan da böyle zevk e sövmek gerekir dimi. Gerektiğinde hız yapmak istiyor insan motor üstünde. Başkasının canını tehlikeye atmadığı sürece bence istediği kadar hız yapabilir. Kendi canını o düşünmüyorsa devlete ne. Aslında devlette düşünmüyor da işte amaç para kazanmak. Neyse radar cezasına aşmayacaksın diye yazanları görünce bir kaç birşey yazim dedim bende. Siz o aleti zevk için aldınız. O zevki yaşayın, ama başkasını da riske atmayın.
Bu dediğin saçmalık. İkisi çok farklı şeyler. Birisi başkasının hakkını ihlal etmektir diğeri ise gayet normal bir haktır. Sen başkasının canına kıymadığın sürece ve ya başkasına zarar verecek herhangi birşey yapmadığın sürece herşeyi yapmakta özgürsün. Motoru hızlı sürmek demek başkalarına zarar vermek demek değildir. Kendine zarar verirsin sadece ama silahı alıp kendini vurmazsın, başkalarını vurursun. Bu da özgürlük ihlalidir.
Motoru saatte 100 le gitmek için aldıysanız siz zevk için değil arabayı bir insan ne için alırsa o sebepten almışsınız demektir. Yanlış anlamayın da bu motoru 100 km için almıyoruz biz. Ha bu demek değil ki başkasının canını tehlikeye at ama böyle birşey yapabilecek birisi zaten bu forumda üyelik açmaz. Burda çoğumuz bilinçli insanlarız. Ama motor kullanmak demek 100 km sınır demek değildir. Motor kullanmak zevktir, ama ana yolda bir araba yanından 120 130 la geçerken sen 100 de kalacaksan da böyle zevk e sövmek gerekir dimi. Gerektiğinde hız yapmak istiyor insan motor üstünde. Başkasının canını tehlikeye atmadığı sürece bence istediği kadar hız yapabilir. Kendi canını o düşünmüyorsa devlete ne. Aslında devlette düşünmüyor da işte amaç para kazanmak. Neyse radar cezasına aşmayacaksın diye yazanları görünce bir kaç birşey yazim dedim bende. Siz o aleti zevk için aldınız. O zevki yaşayın, ama başkasını da riske atmayın.
Arefe gunu 2 motor yalovaya gittik kurban bayramının 1 cı gunude donuse gectık motorları açmak gerekıyordu neyse yollar bomboş otobanda gidiyoruz tapagaz motor zate max 160 goruyo 145 de falan hızımız yol kaymak dümdüz git git bitmiyo hatta bi süre sonra 60 70 le gidiyormus hissi veriyordu je bu duruma kim teşvik etti zate belli ben napıyorum kimseyi tehlikeye atmıyorum kırmızıda geçmiyorum plakam herzaman kapalı degil paralı ve şehirler arası yollarda kapıyorum zaten ucreti peşinen ödedim 492 tl yaza doğru şehirler arası yolculuga cıkıcaz ve buyuk bi kısmını kurtarıcam
Hayırdır arkaşım sen neden celellendin böyle başımdan geçen olayı anlatayım o işler senin bildiğin gibi olmuyor malesef temmuz ayı arefe günü eğitimden dönüyorum kağıthane axis avm karşısında iftara 10 dakka falan var oruçum neyse trafik öyle böyle değil ileride kırmızı ışık yandı önümdeki 5 tane araç durdu bende durdum zaten hızım 5-10 km dur kalk yaparak gidiyoruz neyse arka trafik ekibi geldi önümde 5 araç kırmızıda duruyoruz sağımda kamyonet var arkadan anons yaptı motorcu önümden kaybol ilk bi afalladım baktım solda yuksek kaldırım sağdan gidecek yerim yok o esnada 2 ci anons çıksana lan önümden diye bağırınca bende elimle gösterdim nereye gideyim yermi var diye sen kime el kol hareketi yapıon çek lan sağa dedi neyse çektim sağa bende sinirler zıpladı üstüme güya dövmeye geliyor bir hışımla kaskı çıkardım elime geçirdim güzelce kavradım gelse çakıcam beynine sonra durdu geri gitti öbür memur geldi evrakları aldı hemen aldı eline ceza makbuzu 2 ayrı suçtan ceza kesti 1 cisi polisin uyarı ıkazlarına uymama 182 mı ne bi okadarda 2 ci ceza trafiği tehlikeye atmak ve hızına uygun şeritten sürmemeydi buram buram usulsuz ceza dedim kesemezsın git itiraz et dedi evrakları verdi s.... olup gitti bende hemen trafik ısıklarının mobesenin numarasını aldım mahkemeye itiraz ettim
1 gidecek yerim olmamasına ve mobese görüntülerine ragmen mahkeme beni suçlu buldu
2 yerleşim yeri içinde hız limitinin 50 km olduğunu ve o şeritin hızıma uygun olduğunu belgelediğim halde yıne mahkeme beni hatalı buldu
sonuç olarak nerede hak hukuk araya tanıdıkları soktuk polisi bulduk hatasını kabul etti kotayı doldurmak zorundaymış özür falan diledi bende mahkeme sonuçlanana kadar bekledım sonuç olarak faizi ile 492 tl ödedim nerede hak hukuk para gelsinde ne şekilde gelirse gelsin bırak şimdi totonu yedim ayaklarını ne desen bana şu saatten sonra zılgıt gelir neden böyle düşünüyorum biliyormusun trafik memuruna kota koymak nedir gunde 20 ceza keseceksın mısal herkes kurallara uysa niye senin gözünün üstünde kaşın var diye ceza kesecekler başıma geldiği için böyle düşünüyorum aynı durum sana olsa senide görürdüm o yuzden başına gelmeden konuşma derim
Demeye çalıştığım bu. Altındaki alet 125 lik olsa dersin ki ya hız yapmıyo basmanın anlamı yok. Ama altında 400 lük hatta 600 700 lük alet varsa o kolu sen çevirmesen de dönüyor o kendiliğinden. Şehirler arası yollarda ve ya sakin otobanlarda hızlı ve dikkatli kimseye zararı olduğunu görmedim ben. Sadece kullanıcısına zararı var. En fazla ölürsün yani.
Almanya'da bildiğim kadarıyla şehirler arası yollarda hız sınırı yok. Hatta yabancı bir forumda araba ile 240 la giden bir adam arkasındaki arabanın sellektör yapıp yol istediğini filan yazmıştıAsfaltında önemi büyük tabi. Asfalt dandik olursa ani fren de durmanı da o kadar etkiliyor.
Hayırdır arkaşım sen neden celellendin böyle başımdan geçen olayı anlatayım o işler senin bildiğin gibi olmuyor malesef temmuz ayı arefe günü eğitimden dönüyorum kağıthane axis avm karşısında iftara 10 dakka falan var oruçum neyse trafik öyle böyle değil ileride kırmızı ışık yandı önümdeki 5 tane araç durdu bende durdum zaten hızım 5-10 km dur kalk yaparak gidiyoruz neyse arka trafik ekibi geldi önümde 5 araç kırmızıda duruyoruz sağımda kamyonet var arkadan anons yaptı motorcu önümden kaybol ilk bi afalladım baktım solda yuksek kaldırım sağdan gidecek yerim yok o esnada 2 ci anons çıksana lan önümden diye bağırınca bende elimle gösterdim nereye gideyim yermi var diye sen kime el kol hareketi yapıon çek lan sağa dedi neyse çektim sağa bende sinirler zıpladı üstüme güya dövmeye geliyor bir hışımla kaskı çıkardım elime geçirdim güzelce kavradım gelse çakıcam beynine sonra durdu geri gitti öbür memur geldi evrakları aldı hemen aldı eline ceza makbuzu 2 ayrı suçtan ceza kesti 1 cisi polisin uyarı ıkazlarına uymama 182 mı ne bi okadarda 2 ci ceza trafiği tehlikeye atmak ve hızına uygun şeritten sürmemeydi buram buram usulsuz ceza dedim kesemezsın git itiraz et dedi evrakları verdi s.... olup gitti bende hemen trafik ısıklarının mobesenin numarasını aldım mahkemeye itiraz ettim
1 gidecek yerim olmamasına ve mobese görüntülerine ragmen mahkeme beni suçlu buldu
2 yerleşim yeri içinde hız limitinin 50 km olduğunu ve o şeritin hızıma uygun olduğunu belgelediğim halde yıne mahkeme beni hatalı buldu
sonuç olarak nerede hak hukuk araya tanıdıkları soktuk polisi bulduk hatasını kabul etti kotayı doldurmak zorundaymış özür falan diledi bende mahkeme sonuçlanana kadar bekledım sonuç olarak faizi ile 492 tl ödedim nerede hak hukuk para gelsinde ne şekilde gelirse gelsin bırak şimdi totonu yedim ayaklarını ne desen bana şu saatten sonra zılgıt gelir neden böyle düşünüyorum biliyormusun trafik memuruna kota koymak nedir gunde 20 ceza keseceksın mısal herkes kurallara uysa niye senin gözünün üstünde kaşın var diye ceza kesecekler başıma geldiği için böyle düşünüyorum aynı durum sana olsa senide görürdüm o yuzden başına gelmeden konuşma derim