Oto Yikama Rezaleti

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Sadece bir soru soracağım... Bu sorunun cevabı cepni tarafından verildikten sonra sanırım yorumların şekli değişecektir. Soru şu: Motoru yol yaptıktan sonra yani sıcakken mi yıkatmaya bıraktınız?

geçmiş olsun böyle kepazelik olmaz.Bence herkes motorunu kendi yıkamalı el ein malına özen göstermiyor

MERHABA ARKADAŞLAR

SİZE GECENLERDE OTO YIKAMADA BAŞIMA GELEN OLAYI ANLATMAK İSTİYORUM.

GEÇTİĞİMİZ HAFTA SONU İŞYERİMİN YAKINLARINDA BULUNAN BİR OTO YIKAMADA MOTORUMU YIKATMAK İÇİN BIRAKTIM.
ORADA ÇALIŞAN ARKADAŞLAR MOTORU YIKAMADAN ÖNCE, DAHA İYİ TEMİZLENMESİ İÇİN BAZI TEMİZLEYİCİ MADDELERİ MOTORUN HER YANINA SIKMIŞLAR, SONRADA GÜZELCE YIKAMIŞLAR, KURULAMA İŞLEMİNDEN SONRA MOTORUN YANINA GİTTİĞİMDE, İŞTE TAM O AN KABUS BAŞLADI.......
YIKAMA ESNASINDA SIKTIKLARI MADDE MOTORUN İÇİNE ETMİŞ, ALİMİNYUM VE METAL OLAN BÜTÜN PARÇALARDA LEKELER OLUŞMUŞ.
DAHA 4 AY ÖNCE SIFIR ALDIĞIM MOTOR REZİL DURUMDA!!!!
YIKAMA SAHİBİ HEMEN ÜRÜNÜ SATIN ALDIĞI İTHALATÇI FİRMA YETKİLİLERİNİ ARADI, YETKİLİLER GELDİ, REZİL HALDEKİ MOTORU İNCELEDİLER VE BİZ GEREKENİ YAPICAZ DEDİLER AMA HİÇ BİR ŞEY YAPTIKLARI YOK.
BENDE HEMEN AVUKATIMI ARADIM YIKAMYA VE İTALATÇI ŞİRKETE DAVA AÇMAK İÇİN HAZIRLIKLARA BAŞLADIM.

BAŞIMA GELEN BU TATSIZ OLAYI SİZLERLE PAYLAŞMAK İSTEDİM

herşeyden önce bunu bizimle paylaştığın için çok teşekkür ediyorum. bu birçoğumuza ders olsun. eyer böyle bişey başımıza gelirse aynen bizde hukuka başvuralım. ve asla herşeyi motoruma sürmeyelim.,

bu arada çok çok geçmiş olsun. inş senin için hayırlısı olur.

bence motorun soğumasını beklemeden bu sıvıyı uygulamışlar ondan böyle olmuş,yada durulamak için gereğinden fazla beklemişler,ben çok fazla dışarıda yıkatmıyorum motorumu ama ilaçlı yıkamayla yıkattığımda da böyle birşey gelmedi başıma,bundan sonra sanırım hiç yıkatmam artık :cyclopsan geçmiş olsun

Sen gene ucuz atlaşmışsın benim bir arkadaşım motoru yıkamaya veriyor,geldiginde motor yok.Sordugun da yıkayan arkadaş bayan arkadaşı ile turlamaya gitmiş yolda da düşürmüş öyle kalmış motor.Daha sonrası bir sürü tantana düşünün artık.
Ben ayrıca motosikleti yıkamaya vermenin taraftarı degilim.Araba gbi degilki narin bir makina bu.Adamlar kasap gbi yıkıyor.Hem kendi motorunu yıkamak kadar zevk veren bişe olamaz :)

öğrendiğim iyi oldu bizim stickerlarda gitmesin bari:cat:

aman abi kalkıyolar ben yine ucuz atlattım :)

arkadaşım sen olayı olay yerinde hemen çözmüşsün :)
bu olaydan sonra bende yumuşak sünger olayına girerim artık

bazen kaba kuvvet gerekiyo be abi düşünsene daha 1 haftadır almışım motoru gözümden sakınıyorum motoru öyle görünce kaybettim kendimi :pr:

sünger ve nubuk cam bezi en iyisi :cat:

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Sadece bir soru soracağım... Bu sorunun cevabı cepni tarafından verildikten sonra sanırım yorumların şekli değişecektir. Soru şu: Motoru yol yaptıktan sonra yani sıcakken mi yıkatmaya bıraktınız?

kesinlikle hayır motor soğuktu kiii bilerek 2-3 saat zaman geçirdikten sonra yıkamaya gittim

aYe

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Genellikle silerek temizlesemde haftada bir yıkatıyorum.

O kadar çok kirleniyor ki silerken çızılmasın diye mecbur kalıyorum.

Cilalı yıkama diye bir şey var, motosiklet 2-3 saat civarı soğuduktan sonra uzaktan su tutuyorlar, sonra köpük sıkıp, yeniden su tutuyorlar ve işlem bitiyor.

Bkz;

ayewashwx2.jpg

Hiç bir şekilde sünger fırça vs. değmiyor.

Ama kuyu suyu kullanıldığı için, yıkamadan aldıktan sonra camsil ile mümkün olduğu kadar her yerini tekrar siliyorum ki kireç kalıntısı vs. olmasın.

Birde asla ve asla bu köpük harici bir kimyasalı kullanmamalarını söylüyorum.

Kimyasal konusunda yıkamacı kadar sizinde ihmaliniz var bence, ilkokul mezunu insanların insiyatifine iş bırakıp çekilirseniz sonuca ortak olursunuz gibime geliyor.

Geçmiş olsun.

Kimyasal konusunda yıkamacı kadar sizinde ihmaliniz var bence, ilkokul mezunu insanların insiyatifine iş bırakıp çekilirseniz sonuca ortak olursunuz gibime geliyor.

Geçmiş olsun.[/QUOTE]

çok ama çok haklısın arkadaşım bendede hatavar

konuya gösterdiğiniz ilgi için herkeze çok teşekkür ederim
bu arada konuyla ilgili gelişmeleride sizlerle paylaşayım
motosikletime uyguladıkları temizlik maddesini yurt dışından getiren ana bayiiden yetkililer geldi ve beni zararımla başbaşa bırakmıycaklarının sözünü verdiler. motora komple bir temizlik bakımı yapmak istiyorlar temizlik yapıldıktan sonraki sonuç hoşuma gitmezse yetkili servis tarafından yapılacak olan işlemlerin hepsini karşılama sözü aldım
bu arada başıma gelen olayı z motordaki yetkili arkadaşlara anlattım kullanılan ilaç sonucu zarar gören parçalarla ilgili bir rapor alıp alamıycamı sordum. yetkili arkadaşın izinde olduğunu ( servis sorumlusu ) izin dönüşü konuyu kendisiyle görüşmem gerektiğini söylediler
bende servisten bir belge aldıktan sonra motoru temizlemeye götürmeyi düşünüyorum
inşallah temizleme sonucunda bütün parçalar eskisi gibi olur ama bana hiçte olucak gibi gelmiyor
hayırlısı

Temizlik şirketi bayağı ilgiliymiş kutlarım....

aYe
Kaça ayıptır sorması bana bi ö.m'den atarmısın?

geçmiş olsun...kardeş Herkezede ders olsun.. ben yıkamaya bıraktığımda sahsen başında duruyorum.. yıkamacı biraz sinir oluyor ama yapıcak bişi yok:)

asm

geçmiş olsun,yıkamacılar malesef çokta umursamıyor karşı tarafın malını

birşey olmaz mantığından mıdır bilinmez ama yıkamacılarda ne araba ne de motor yıkatırım(tanıdığım bir yer değilse)

arabayı fırça ile yıkıyorlar,motorda da fazla tazyikli su zarar verebiliyor motora...

gerçi yıkama işi benim için keyiftir,o açıdanda başkasına para verip yıkatmam(diğer sebeplerde birleşince hiç yıkatmam)

Ah bee yapılırmı Z750 ye böyle bi muamele.Ama seni serin kanlılığından dolayı kutluyorum ki orda dalmamışsın adama.Neyse büyük geçmiş olsun,umarım halledersin...

Motorundaki lekeler çıktımı? Satın alacağım motorda aynı sorun varda.

yok lekeler çıkmıyor arkadaşım veya ben çıkaramadım

İnce pastayla çıkartmayı dene, kabortacılar veya, otokuaförleri vs var ya motoru bir götür, sorun şu: bu tip yağ sökücüler içinde Sodyum hidroksit bulunuyor. Sodyum hidroksit de motorun alüminyum aksamına temas eder etmez reaksiyona giriyor. Diğer aksama, zarar vermez. Kolay gelsin.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar