Oto Yikama Rezaleti

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
MERHABA ARKADAŞLAR

SİZE GECENLERDE OTO YIKAMADA BAŞIMA GELEN OLAYI ANLATMAK İSTİYORUM.

GEÇTİĞİMİZ HAFTA SONU İŞYERİMİN YAKINLARINDA BULUNAN BİR OTO YIKAMADA MOTORUMU YIKATMAK İÇİN BIRAKTIM.
ORADA ÇALIŞAN ARKADAŞLAR MOTORU YIKAMADAN ÖNCE, DAHA İYİ TEMİZLENMESİ İÇİN BAZI TEMİZLEYİCİ MADDELERİ MOTORUN HER YANINA SIKMIŞLAR, SONRADA GÜZELCE YIKAMIŞLAR, KURULAMA İŞLEMİNDEN SONRA MOTORUN YANINA GİTTİĞİMDE, İŞTE TAM O AN KABUS BAŞLADI.......
YIKAMA ESNASINDA SIKTIKLARI MADDE MOTORUN İÇİNE ETMİŞ, ALİMİNYUM VE METAL OLAN BÜTÜN PARÇALARDA LEKELER OLUŞMUŞ.
DAHA 4 AY ÖNCE SIFIR ALDIĞIM MOTOR REZİL DURUMDA!!!!
YIKAMA SAHİBİ HEMEN ÜRÜNÜ SATIN ALDIĞI İTHALATÇI FİRMA YETKİLİLERİNİ ARADI, YETKİLİLER GELDİ, REZİL HALDEKİ MOTORU İNCELEDİLER VE BİZ GEREKENİ YAPICAZ DEDİLER AMA HİÇ BİR ŞEY YAPTIKLARI YOK.
BENDE HEMEN AVUKATIMI ARADIM YIKAMYA VE İTALATÇI ŞİRKETE DAVA AÇMAK İÇİN HAZIRLIKLARA BAŞLADIM.

BAŞIMA GELEN BU TATSIZ OLAYI SİZLERLE PAYLAŞMAK İSTEDİM

gecmıs olsun kardesım ama oyleler valla kendı malları gıbı olmuyo....davayı acmakla ıyı yapmıssın bence ... hakkını sonuna kadar ara... :wiinkk:

Motosikleti
Suzuki GSX S1000 & Sym Joyride 300
aynı olay benim başımada gelmisti, devirdaim hortumu komple renk değiştirdi idare etmeye çalıstım ama görüntü çok kötüydü sprey boyayla boyadım :) gecmis olsun.

garanti yutturmacası devam ediyor...halen...

Tüketici Yasasının 13. Maddesi...Garanti Belgesi Başlığı altında söyle diyor "Satıcı, garanti belgesi kapsamındaki mallarıngaranti süresi içinde arızalanması halinde, malı işçilik masrafı değiştirilen parça bedeli ya da her hangi bir ad altında hiçbir ücret ödemeksizin tamir le yükümlüdür."
diğer bir paragrafta ise "tüketici onarım hakkını kullanmışsa garanti süresi içinde sık sık arızalanması nedeniyle maldan yararlanamaması süreklilik arz etmesi veya tamiri için gereken azami sürenin aşılması veya tamirinin mümkün olmadığının anlaşılması hallerinde 4 maddede yer alandiğer seçimlik haklarını kullanabilir. Satıcı bu talebi reddemez.Tüketicinin bu talebinin yerine getirilmemesi durumunda Satıcı bayi acente Üretici- İthalatçı müteselsilen sorumludur..." madde aynen böyle ama şimdiye kadar bu bu şekilde uygulanmış değil...Benim motorum silindir arızası yaptı karataştaki Mondial servisi ne yaptı ? 150 lilik silindir yerine 125 lik kanuni silindiri takmış düşünsenize 150 Lilik silindir zaten zor çekiyor...125 lik silindir takmış ve bir de utanmadan 300 ytl istiyor...şimdi bu durumda siz olsanız ne yaparsınız?...Aslında bizler haklarımızı aramadığımız için bunlarda meydanı boş bulup istedikleri gibi davranıyorlar... Daha 1 yıllık motorun değişmeyen yeri kalmadı...Şu varki Mondial motor sattığı malın arkasında değil...Servislerini denetlemiyor...
Garanti şartlarını yerine getirdiğim halde bakıma bıraktığım motorumu daha kötü geri alıyorsam ve üstüne üstlük garanti kapsamındaki motora her serviste 80 - 100 ytl ödüyorsam... o zaman türkiye cumhuriyetinin yürürlüğe koyduğu
4077 Sayılı Tüketici kanunu takan yok demektir... O zaman avukat arkadaşların bu durumda şikayet üzerine harekete geçeip yaptırım davaları açması ne kadar zordur ki... Bence Garanti sorunları adı altında bir topik açılmalı ve bütün sorunlar tartışılmalı biz motosikletlerimize para sayıyoruz...vergi ödüyoruz...birde garantili motorlara tamir parası versek ne olacak?...birilerini manasız yere hak etmedikleri paraları kazandırmanında bir alemi yok... bu gün bana yarın sana...bunu unutmayalım arkadaşlar...

Paylaşım için teşekkürler, geçmiş olsun ve umarım düzelir sorun. Biz de dikkat edelim oto yıkamacılara.

geçmiş olsun kardeş bende motoru yıkatırken uyarmama rağmen yıkamacının tazdiği fazla vermesi hasebiyle üzerindeki sticker lar kalkmıştı adama atmış olduğum kafa darbesinden sonra bi dahada yıkamacıda motorumu yıkatmadım... kendi ellerimle yumuşacık singerlerle yıkıyorum

Son düzenleme:
geçmiş olsun kardeş bende motoru yıkatırken uyarmama rağmen yıkamacının tazdiği fazla vermesi hasebiyle üzerindeki sticker lar kalmıştı adama atmış olduğum kafa darbesinden sonra bi dahada yıkamacıda motorumu yıkatmadım... kendi ellerimle yumuşacık singerlerle yıkıyorum

öğrendiğim iyi oldu bizim stickerlarda gitmesin bari:cat:
motorumu kendim yıkıyorum gözüme daha bi güzel gözüküyo o zaman :wiinkk:

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
geçmiş olsun kardeş bende motoru yıkatırken uyarmama rağmen yıkamacının tazdiği fazla vermesi hasebiyle üzerindeki sticker lar kalmıştı adama atmış olduğum kafa darbesinden sonra bi dahada yıkamacıda motorumu yıkatmadım... kendi ellerimle yumuşacık singerlerle yıkıyorum

arkadaşım sen olayı olay yerinde hemen çözmüşsün :)
bu olaydan sonra bende yumuşak sünger olayına girerim artık

gecmıs olsun sıktıkları madde kımyasal olabılır camurları cıkarsın dıye sıkıyorlar.

Normal sabun ve suyla kendim yıkarım her zaman. Olmadık sıvılar döküp arabaları da rezil ediyorlar bence.

Bu zaten bilinen birşeydi... Böyle bir başlık açtığın iyi olmuş bilmeyen de öğrensin... Çok geçmiş olsun gitmiş Z750... Ben de tecrübe etmiştim bunu neyse ki sadece 1-2 parçada leke oluştu. Krom pastası ile çıkartabildim lekeleri...

Araba yıkamacılarındaki özel deterjanı motorunuza sıktırmayın!!!

geçmiş olsın arkadaşım. bu yağ çözücünün lekesi. aynı şeyi ben kendi kendime yaptım. arka janta bulaşan yağ lekelrini çıakrtmak için yağ çözü kullandımç yağı iyi güzel çıkarttı ama. kendi lekesini bıraktı krom kampana kapağımda artık kapkara :pr: eskiden sokaklarda kalaycılar gezeri ednk kelse söküp kapağı kalaylatcam.
bir daha annemin temizlik malzemelerini kullanırsam.

Son düzenleme:
Dostum motoruna sikilan madde , otomobil motorunu temizlekmekte kullanilan agir yag cozucu. Ayni madde mutfaklarda firinlarin yagini cozmek icin kullaniliyor. Bu madde uzun sure yuzeyde birakildiginda korozyon ve asinma etkisi gostermektedir. Kesinlikle Plastik , Krom gibi yuzeylere uygulanmaz. Malesefki motoruna kullanilmamasi gereken bir urunu kullandilar. Hakkini aramani tavsiye ederim. Kesinlikle yag sokucu kullanmayin motorunuzda. Boyle bir ihtiyaciniz var ise bildigimiz gaz yagini bir beze batirarak kullanin.

İlk basta selam kardeş geçmiş olsunnn zor bı durum ıyı kı hakkını savunmak ıcın bıseyler yapmışsın bunlara ıyılık yaramazz hakkını sonuna kadar araa

geçmiş olsun arkadaşım... umarım en kısa sürede gerekli işlemler sonuca bağlanır, hakkını alırsın...

mecbur kalmadıkça motosikletimi hortumla su tutarak yıkamıyorum... kimyasal olarak sadece gaz yağını su dolu bir kovaya döküp bezle motoru iyice temizliyor arkasından pamuksu bir bezle kuruluyorum...

Geçmiş olsun.. benimde başıma geldi.. arka çamurluğumu kırdılar..Sonradan farkettim.. şimdi götürsem geri değmez.. zaten bi plastık parçası...fazla üzerinde durmadım...
Sende inşallah hakkını alabilirsin..

Cok gecmıs olsun ama hakkını araman guzel bır olay
Yıkamacılar uzak dursun bugun oto yıkama dedıgın zaman durup dusuneceksın yada elıne suyu fırcayı alıp kendın halledeceksın yıkama ucretını verıp cıkacaksın

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar