Osmo action 5

bende motorda kullanmak için dji osmo pocket 3 arıyordum, gimbal kamera ile daha güzel görüntüler çıkar diye düşünmüştüm, sonra yurt dışındayken bunun taklidi olan feiyu pocket 3 aldım, feiyu 2 ye bölünebilir yapısı ile montajda çok büyük avantaj sağlıyor, elinizde kalan kısmı ile de kamerayı ayarlayıp yönetebiliyorsunuz böylece telefona bağlamaya gerek kalmıyor diye çok hoşuma gitti. motorda henüz deneme fırsatım olmadı geçen bi kayakta denedim istediğim görüntüleri elde edemedim. satışa koydum sanırım insta360 x4 alıcam

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
DJI Osmo Action 5 Pro alacağım. Kamerayı kask çene altında kullanacağım. Kask, Scorpion Exo R1 Evo Carbon.

Lakin DJI resmi web sayfasında kamera bağlantısı olarak sadece 2 seçenek var. Biri şu,

Ancak bu çok büyük ve benim kaska zaten uygun değil.

Diğeri ise şu;

Bu da sadece belki tepe kısmına monte edilebilir. Daha çok kayak kaskları için tasarlanmış.

Şimdi asıl alacağım chinmount şu. Benim kaska göre dizayn edilmiş.

Ancak burada tam aklımın ermediği, Osmo'da bu yuvaya girecek herhangi bir aparat görememem. Benim eski GoPro Hero'da o yuvaya giren bir parça vardı. Osmo paketinden buna uygun bir aparat çıkmıyor sanırım.

Şöyle bir bundle var ama gerek var mı bilemedim.

Neyi atlıyorum?
vallahi tam gopronun o attachmentlarıyla uğraşıyordum bunaldım yeminle bıraktım sen de bırak deli olursun
chin mount için 3d printer merkezinden çıkartabilirsin ben 20tlye hallettim

Motosikleti
Yamaha Tracer 9 GT+ Honda Activa
Yaklaşık 5 aydır kullanıyorum yanında mic mini de kullanıyorum çok başarılı bir kamera, bir çok inceleme var detaya girmiyorum. Kendi hafızası da olması çok iyi ayrıca çekim kalitesi üst düzey, 512 gb bir kart alırsanız saatlerce çekim yaparsınız, sadece tavsiyem 3 lü pil olanı almanız hub da var saatlerce çekim yapıyorsunuz.

Motorun markası modeli nedir? Arada yazıldıysa kaçırmış olabilirim. Başkaları nasıl çekmiş belki internetten buluruz.

Tuareg 660. Egzoz sesi çok da dert konu değil, katı sökmeye kendimi ikna edersem zaten daha güzel ses alır artık. Esas kask içini çözmem lazım, içim de şişti biraz üşeniyorum bişeyler denemeye.

Güvenlik için çekilir belki ama 1 saatte şarjı biten alet, molada bir de onun şarjını mı düşüneceğim deyip vazgeçmiştim. Forumdan arkadaşımız Gürcan eski kamerasını bana vermişti, duruyor öyle kenarda. hatta bataryası eskimiştir diye sıfır batarya da almıştım ama yine bana yeterli gelmedi, İstanbul'da Kadıköy'den Büyükçekmece'ye 1 saatlik yolda anca yetiyordu.

Güvenlik için motorun önün eve arkasına takılan kamera sistemlerindne düşünüyorum, hem almışken carplay cihazı ile birleşik olanından alırım niyetindeyim.
Motosikletin ön ve arkasına kesinlikle kamera taktırmanızı tavsiye ediyorum. Bende sadece keyif için kamera almıştım uzun bir yola gidersem bazı anları , manzaraları ve yolda ki muhabbetleri kaydetmek için almıştım işime de yaradı şahsen. İnsta360'ı kaskıma takamadım , kask aparatı bu arkadaşla denedim kameranın yanında verilen yapıştırıcılarla denedim ama hepsinde ya düştü ya da titreşimden dolayı video düzgün çıkmıyordu, amaan boşver deyip sadece aynalara takmak ve depoya yapıştırmak için olan aparatlarla kullanmaya devam ederim diyip kamerayı sadece uzun soluklu sürüşlerde çıkartmaya karar verdim. Bu kararımdan 1-2 hafta sonrasında bir çevirme noktasında polis bana yolu göstererek el işareti yaptı bende Allah Allah dedim düzgün bir sürücüye benzetti sanırım diyip geçtim memur arkadaş kafama öbür çevirme noktalarında ki gibi ışık tutmuyor veya önüme atlamadığından geç dedi sandım . Sabahında e-devletten 12bin küsür TLlik bir cezayla karşılaşınca ve olayın itirazı için orada ki işyerlerine ve Mobese kayıtlarını isterken buldum kendimi. Araç güvenliği ve böyle olaylar için kamera Türkiye'de kesinlikle gerekli. 1-2bin TLlik bir kamera alıp kaskıma öyle de böyle de takıyorum artık :D.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Motosikletin ön ve arkasına kesinlikle kamera taktırmanızı tavsiye ediyorum. Bende sadece keyif için kamera almıştım uzun bir yola gidersem bazı anları , manzaraları ve yolda ki muhabbetleri kaydetmek için almıştım işime de yaradı şahsen. İnsta360'ı kaskıma takamadım , kask aparatı bu arkadaşla denedim kameranın yanında verilen yapıştırıcılarla denedim ama hepsinde ya düştü ya da titreşimden dolayı video düzgün çıkmıyordu, amaan boşver deyip sadece aynalara takmak ve depoya yapıştırmak için olan aparatlarla kullanmaya devam ederim diyip kamerayı sadece uzun soluklu sürüşlerde çıkartmaya karar verdim. Bu kararımdan 1-2 hafta sonrasında bir çevirme noktasında polis bana yolu göstererek el işareti yaptı bende Allah Allah dedim düzgün bir sürücüye benzetti sanırım diyip geçtim memur arkadaş kafama öbür çevirme noktalarında ki gibi ışık tutmuyor veya önüme atlamadığından geç dedi sandım . Sabahında e-devletten 12bin küsür TLlik bir cezayla karşılaşınca ve olayın itirazı için orada ki işyerlerine ve Mobese kayıtlarını isterken buldum kendimi. Araç güvenliği ve böyle olaylar için kamera Türkiye'de kesinlikle gerekli. 1-2bin TLlik bir kamera alıp kaskıma öyle de böyle de takıyorum artık :D.
işte ben gezilerde video olsun derdinde değilim, gezerken telefonla foto çekmek bile aklım agelmiyor öyle meraksızım ama güvenlik amaçlı olsun.
Güvenlik için de en mantıklısı motora sabit kamera oluyor, motordan alır elektriğini şarj bitti derdi olmaz hem. Ön panele göstergenin üzerine takılan carplay cihazlarının kameralı olanları benim işii görür. elektrik sistemini düzenlerken bunlardan taktırma niyetim var.

Motosikleti
Regal Raptor Daytona 250v
Ruzgarin cilgin sesinden ziyade benim sesimi veya egzozun sesini nasil alabiliriz kayit alirken bu kamera ile ? mikrofon onerisi olan var mi ?

Motosikleti
Kymco Skytown 125, Multistrada V2S
Ruzgarin cilgin sesinden ziyade benim sesimi veya egzozun sesini nasil alabiliriz kayit alirken bu kamera ile ? mikrofon onerisi olan var mi ?
DJI Mic Mini veya diğer kablosuz mikrofonlarını alıp ceket cebine, çanta içine veya egzoza yakın bir konuma, motorun müsait bir yerine koyabilirsiniz. Rüzgar sesini engelleyici aparat da çıkıyordu yanlış hatırlamıyorsam ama çıkmıyorsa rüzgar almayacak bir şekilde kuyruk altına plakalığa vs. de takabilirsiniz.

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
Ceketin iç cebinde ya da varsa sırt cebi ya da sabitlenebilirse çantada olur.

Dji mic 2 transmitter var tekli, 2 aylık daha sarayım mı uygun yollu?

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
millet ne güzel kamerasına uygun mikrofon bulabiliyor kahpe gopro bize mikrofon takmak için ayrı orijinal ara aparat zorunlu tutuyor ah aklım olaydı da dji alaydım

Kaskın içine mıktanıs yapıştırmak yerine manyetik bant deneyeyim dedim. Bir tane bayağı ince denedim, yani tutunuyor Mic Mini ama hoplama zıplama vs bir şey olursa ayrılır çok güven vermedi. Biraz daha kalın hatta manyetik bant değil de bantlı mıknatıs diye satılanlardan deneyeceğim bakalım nasıl olacak.

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
Louis'de Insta360 X4 çok uygun fiyata satılıyor şu anda.

Hiç planda yokken aklıma düştü. Kullanan veya Osmo Action 5 Pro alacağına bunu al diyebilecek olan var mıdır? Kayak ve motosiklet ağırlıklı olarak kullanılacak.
Çokta uygun değil aslında. 360 kamerayı korumak kollamakta dert biraz. Editide zor. Ama ortaya güzel görüntüler çıkabiliyor. Daha geçen gün 8500TL istenen bahsettiğim lensi değiştirdik. Kendim aldım 1300e aliexpressten. Servisi biz yapmıyoruz dediği için telefon tamircisine verdim. Yaptılar hakkaten. Çocuk yapıştırdıkları bişeyi çıkarmak ve para lastikleri ile tutturdukları kısmı açmak için koydu masaya kameradan destek alarak bastıra bastıra söktü. Kardeşim çizeceksin dedim. Yok abi yaaa dedi. Sığır bi kaldırdı değişen lens çizilmiş yine. Yeni lens aldım bakalım kavgamız ne şekilde devam edecek.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Bu arada lens koruma kullanıyorum normalde, çok yağmurda buhar yaptı korumalar lensle arasından. Uzak ve çekmek istediğim bir yerdeydim. Söktüm 15dk sonra yan çantayı açınca x3’ü düşürdüm.

Motosikleti
Honda CB750 Hornet / Kanuni Seha 150
Çokta uygun değil aslında. 360 kamerayı korumak kollamakta dert biraz. Editide zor. Ama ortaya güzel görüntüler çıkabiliyor. Daha geçen gün 8500TL istenen bahsettiğim lensi değiştirdik. Kendim aldım 1300e aliexpressten. Servisi biz yapmıyoruz dediği için telefon tamircisine verdim. Yaptılar hakkaten. Çocuk yapıştırdıkları bişeyi çıkarmak ve para lastikleri ile tutturdukları kısmı açmak için koydu masaya kameradan destek alarak bastıra bastıra söktü. Kardeşim çizeceksin dedim. Yok abi yaaa dedi. Sığır bi kaldırdı değişen lens çizilmiş yine. Yeni lens aldım bakalım kavgamız ne şekilde devam edecek.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Bu arada lens koruma kullanıyorum normalde, çok yağmurda buhar yaptı korumalar lensle arasından. Uzak ve çekmek istediğim bir yerdeydim. Söktüm 15dk sonra yan çantayı açınca x3’ü düşürdüm.
Teşekkür ederim.

Insta360 X4 Louis'de standart fiyatından 100 Euro ucuza satıldığı için bir an düşündüm ancak dediğiniz gibi koruması biraz zor cihaz. Ayrıca ne kask, ne de motosiklet üzerinde kullanımı pek pratik değil gibi görünüyor. Motosiklette en havalı kullanımı sanırım U-bracket ve görünmez selfie stick ile elde ediliyor ama benim kullanım amacıma yönelik değil. Ayrıca editlemesi de meşakkatli sanıırım. Kısaca X4'den vazgeçildi.

Diğer yandan yine Louis'de Hero13 Black - Sport Bundle 294.11€'luk fiyatıyla göz kırpıyor ancak önceki Gopro deneyimlerim ve izlediğim incelemeler sebebiyle GoPro'ya da sıcak bakmıyorum. Gerçi açık havada en iyi çekim sonuçları Go Pro'da ama özellikle gece çekimleri ve HDR berbat. Bununla beraber en fazla aksesuar yine GoPro'da.

Insta360 Ace Pro 2 bence hem donanım, hem çekim kalitesi, hem aksesuar çeşidi olarak piyasadaki en iyi kamera ancak o da fazla büyük. Bir de arkadaki açılır kapanır penceresi kırılmaya pek müsait gibi. Bir de tabii fiyat olarak diğerlerine göre epey dezavantajlı.

Geriye sanırım yine DJİ 5 Pro kalıyor. Gündüz çekimlerinde mavi ton ağırlıklı ve diğerlerine göre daha detaysız görüntüler sunmasına rağmen, fiyat/performans ürünü denilebilir. Buradaki tek problem motosiklet ve kask için aksesuar kısıtlılığı. Adventure Combo yanına yine bir şeyler ekleyerek çözeceğiz bakalım.

Selamlar.

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
Insta360 Ace Pro 2 bence hem donanım, hem çekim kalitesi, hem aksesuar çeşidi olarak piyasadaki en iyi kamera ancak o da fazla büyük. Bir de arkadaki açılır kapanır penceresi kırılmaya pek müsait gibi. Bir de tabii fiyat olarak diğerlerine göre epey dezavantajlı.
Bunu şöyle düşünün. Diğerlerinde etrafında bir kasa var. Insta360'ta o kasa yok. Boyutlar aynı sayılır o yüzden. Diğer taraftan ekranı açma durumu pek yok vlog vb birşey çekilmeyecekse. Intercom desteğide sağlıyor aynı zamanda. Osmo'da mikrofon gerekiyor.

Motosikleti
Bunu şöyle düşünün. Diğerlerinde etrafında bir kasa var. Insta360'ta o kasa yok. Boyutlar aynı sayılır o yüzden. Diğer taraftan ekranı açma durumu pek yok vlog vb birşey çekilmeyecekse. Intercom desteğide sağlıyor aynı zamanda. Osmo'da mikrofon gerekiyor.
Vlog, intercom, mikrofon desteği benim için öncelikli değil. Motosiklette daha çok güvenlik amaçlı çekim yapacağım. Kayak yaparken zaten diğerlerine ihtiyacım yok :) İnsta 360 bariz büyük hocam. Çok beğenmedim kasa tasarımını. Ama yine de aralarında en iyi çekim yapanı da o.

DJI Osmo Action 5 Pro alacağım. Kamerayı kask çene altında kullanacağım. Kask, Scorpion Exo R1 Evo Carbon.

Lakin DJI resmi web sayfasında kamera bağlantısı olarak sadece 2 seçenek var. Biri şu,

Ancak bu çok büyük ve benim kaska zaten uygun değil.

Diğeri ise şu;

Bu da sadece belki tepe kısmına monte edilebilir. Daha çok kayak kaskları için tasarlanmış.

Şimdi asıl alacağım chinmount şu. Benim kaska göre dizayn edilmiş.

Ancak burada tam aklımın ermediği, Osmo'da bu yuvaya girecek herhangi bir aparat görememem. Benim eski GoPro Hero'da o yuvaya giren bir parça vardı. Osmo paketinden buna uygun bir aparat çıkmıyor sanırım.

Şöyle bir bundle var ama gerek var mı bilemedim.

Neyi atlıyorum?
Hocam selam bende de aynı kask var, ben de dji alma yolundayım. bir yolunu buldunuz mu scorpiona montajın?

Motosikleti
Hocam selam bende de aynı kask var, ben de dji alma yolundayım. bir yolunu buldunuz mu scorpiona montajın?
Evet hocam. Telesin'in kask için çene montaj aparatını aldım.

Ben Temu'dan gri olanı almıştım ancak buradaki fiyat gayet iyi. Telesin ürünleri gerçekten kaliteli. Ayrıca çıkarılabilir olduğundan, diğer kasklarımda da kullanabiliyorum. Çok ekstrem bir tasarım olmadığı sürece çoğu kaska tam uyum sağlıyor. Ben hem Exo R1'de hem de Shoei NXR2'de rahatlıkla kullanıyorum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar