Oringli Zincirler çözümmü??

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Selam arkadaşlar.ben aranıza yeni katıldım ve 1987 yılından beride motorsiklet kullanıcısıyım.şimdiki motorum mondial mct250.makinam daha rodajda ama ufuk bir sorunum var.zincir uzaması.serviste 150 ytl ye zincir var ve bunu takarsam bu sorun bitermiş.oringliymiş.bu konuyu bilen varsa yardım istiyorum.hepinize kazasız ve mutlu günler dilerim...:)

hayırlı uğurlu olsun hocam üyelikte mct 250 de :rendeer: aramadan forumlara göz atarsan mct250 ile ilgili çok güzel bir bilgi paylaşım forumu var ben başka motosiklet kullanmama rağmen arasıra göz atıyorum :)

Doğrudur,O ringli zincirin burçları arasına daha az toz vb maddeler girer.Ancak sanayii sitesinde bir rulmancıya gidip,çeliği kaliteli bir zincir kestirebilirsiniz.Hemen kapısının önün de baklalarınızı sayıp aynı miktarda alabilirsiniz.Çin malı zincirler susuz hatta yüzey sertliği bile verilmemiş olabilir.

--------------
Konuyu teknik bilgilere açsaydınız iyi olurdu.
Birde tanışma bölümünde kendinizi tanıtırsanız memnun oluruz.

bende de vardı o sorun. motorum 2600 km de 1800 km de başladı. serviste zinciri gerdirdim. şimdilik bir sorun yok. ama elim bollaşınca zinciri değiştirmeyi düşünüyorum tabi.

yardımlarınız için teşekkür ederim :)

Baba o ring şu ring bu ring hepsi ring aynı hepsi

benim arkadaştada 110 ft var oda paso zinciri geriyor bunu böle geriyoruz ama sonu ne olacak bilmiyorum diyor

anlaşıldı galiba 150 yi vericez.::crying::

İHTİYAR' Alıntı:
... ancak sanayii sitesinde bir rulmancıya gidip,çeliği kaliteli bir zincir kestirebilirsiniz.Hemen kapısının önün de baklalarınızı sayıp aynı miktarda alabilirsiniz.Çin malı zincirler susuz hatta yüzey sertliği bile verilmemiş olabilir.

Ukalalık olarak algılamazsanız eğer bu yöntemi tavsiye etmem; neticede alacağın zincir motosiklet değil makine zinciri. Bu ne demek ? Makine zinciri ağır devirde dönmek için yapımıştır, motora takarsan muhtemelen kısa bir sürede esneyecektir.

Not: Anlatıklarım spor makinalarda yaşanmış hikayelerdir, 100 veya 250 cc bir makinada belkide hiç sorun çıkartmaz.

Ralf' Alıntı:
Ukalalık olarak algılamazsanız eğer bu yöntemi tavsiye etmem; neticede alacağın zincir motosiklet değil makine zinciri. Bu ne demek ? Makine zinciri ağır devirde dönmek için yapımıştır, motora takarsan muhtemelen kısa bir sürede esneyecektir.

Not: Anlatıklarım spor makinalarda yaşanmış hikayelerdir, 100 veya 250 cc bir makinada belkide hiç sorun çıkartmaz.
:cat: :cat: :cat:

Ralf' Alıntı:

Haklısınız,önerim arkadaşımızın nispeten düşük torklu ve az beygir gücüne sahip motorunun çin malı zincirine alternatif olması içindi.Nihayetinde O ring li zincir daha kaliteli olacaktır tabii ki:cat:
-------------
Ülkemizde bilhassa BURSA da kaliteli zincir üretilmektedir ve Çin malı zincirle mukayese dahi edilmemelidir.

Zincirli bir motosiklet kullanıyorsanız maalesef arasıra bu zincir gerdirme (boşluğunu alma) işine katlanacaksınız. Her motosikletin kullanma klavuzunda kaç kilometrede bir zincir boşluğunu almak gerektiği belirtilmiştir.
Bu iş çok zorunuza gidyorsa o zaman benim gibi şaftlı bir makina alın :) :) :)

oıringli zincir de uzar belli bir süre sonra, oringli zincirin esas özelliği az ses yapmasıdır, 150 milyon oringli de olsa verilmez yazıktır..racing makine olsa tamam mecbursunuz kaliteli zincir almaya, bence çekoslavak malı ucuz zincirler var onlardan alın arada bir her zinciri mecburen gerdireceksiniz, periyodik olarak zinciri yağlamayı ihmal etmeyin 150 milyona 10 tane zincir alıp 10 sene boyunca kullanın :) en ekonomik çözüm

Arkadaşlar o-ring ve x-ring zincirler eski tip zincirlere göre daha dayanıklıdır. Özenli bakım ve kaliteli yağ kullanımı ile ömrünü oldukça uzatırsınız.

Bu resimde basit bir kesit çizimi ile farkı görülmektedir.

x-ring.gif

et_regi_z02.jpg

Görüşmek üzere.

kardes hayirli olsun motorun..benim makine xr600 yari special kross..bu tip motorlarda ve enduro motorlarda kesinlikle o ringli zincir kullaniriz..sebeb olarak kum,pas,v.b gibi maddeleri tutmazda ondan..ustelik digerlerine gore daha verimlidir..kesinlikle o ringli zincir kullan..memnun kalacaksin..biraz pahali ama olsun..ver o parayi..bide bu zincirinde cin mali olani var..dikkatli ol..alman mali yada cekoslavak mali kullan daha iyi olur..yolun ve farin acik olsun..:)

O ring zincirler keceli hazneye sahip olup yaglama ve bakim zamanlarini cok uzatmaktadirlar.Zincirden gelen sesi yok eder ayni zamanda.O ring takmak herzaman alternatif ve dogru bir modifiyedir.Yanliz motorunun 250 cc oldugunu ve fiyatini on gorursek O ringin Cek Cumhuriyeti mali olanlarindan takmani tavsiye ederim fiyatlari 70 ytl olup sana gerekli performansi verecektir.Uzak dogu mali olan hic bir O ring zincire sakina elini surme..

güzel bilgilerinize ayrı ayrı teşekkür ederim kardeşlerim:)

zeda3000' Alıntı:
O ring zincirler keceli hazneye sahip olup yaglama ve bakim zamanlarini cok uzatmaktadirlar.Zincirden gelen sesi yok eder ayni zamanda.O ring takmak herzaman alternatif ve dogru bir modifiyedir.Yanliz motorunun 250 cc oldugunu ve fiyatini on gorursek O ringin Cek Cumhuriyeti mali olanlarindan takmani tavsiye ederim fiyatlari 70 ytl olup sana gerekli performansi verecektir.Uzak dogu mali olan hic bir O ring zincire sakina elini surme..
peki ya japon malıysadamı elimi sürmeyeyim:)

Son düzenleme:
bndede o sorun war arkadaslar gerdırıp zıncırın degdıgı ses cıkartan bolgeye kalın kamyon lastıgı yapıstırarak cıkan sesı engelleedım tavsıye ederım o rıng zıncırde kullandım fazla fark yok

8000 km oldu daha bir kere zincir germedim amma umursamaz adammisim yahu...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar