Orijinal Akrapovič sıkıntı çıkarır mı?

Sıfır olarak aksesuarlı satılan motorlarda genelde oluyor. Sesle falan işim yok ama motorla çok fazla oynamak istemiyorum yani bayiden aldığım şekliyle kalmasını istiyorum ve açıkçası tipi de güzel duruyor. Susturucusu takılı olduğu için ses desibeli yasal, bayii çıkışlı, TÜV belgeli vs. yani normal şartlarda tamamen yasal bir durum ancak sizlerde durumları biliyorsunuz tabii ki. Sıkıntı çıkarır mı?

Motosikleti
CB650R
Olur hocam, orijinali sertifikası, belgesi ıvır zıvırı etkilemiyor polisimizi, bugün orijinal akrapovic tüple ceza yiyecektim. Allah'tan yanındaki tecrübeli polis katalizör var bundan ses çıkmaz dedi ortamı yumuşattılar da saldılar beni.

Sorguyu yapan polisin cezayı yazması için tek sebebi şuydu " ee egzoz var akrep, işlem yapıcaz". Desibel ölçümü sertifika orijinallik son susturucu felan var mı sorular yok bile 🤡

Motosikleti
DUKE 250
ktm grubunda bir arkadaşa, orjinal egzoz üzerine akrapoviç logosu yapıştırdığı için bu egzoz yasak diye ceza yazdılar.

motorun üretim bandında üzerine takmıyorlarsa yasak yönetmeliğe göre. firmaların ürün kataloglarındakiler de yasak.

Deneyeceksin artık. Bir de motorun ne olduğuna bağlı.
Türkiye'de bulunan R1300GS'lerin heralde yarısından fazlasında egzoz var, daha bundan ceza yiyen GS'li görmedim.
Ben de Tuareg'e taktım son susturucu, bakalım şimdiye kadar bir şey diyen çıkmadı ama zaten dinleseler de fark etmezler, yeni egzozlar o kadar sessiz.

Yönetmeliğe tam uyum için egzozu takıp 30 gün içinde tescil ettirmen lazım, o zaman o sertifikalara bakarak evet uygundur diyerek tescile karışmamaları lazım ama denersen nolur bilmiyorum orasını.

bazı işgüzar polisler ceza yazabilir, itiraz ederek, gerekli işlemleri yaparak cezayı kaldırabilirsin, ancak seni uğraştırmış olur. forumda defalarca egzoz cezası yiyip de hepsini kaldırmış bir arkadaş vardı.

Motosikleti
1190 ADV
Benim motorumda orjinal akrapovic egzoz var. Henüz hiçbir polis ceza yazacam demedi. İngilizce de olsa egzozun üzerinde tip onay numarası, motor için özel üretildiği, regulasyonlara uyduğu falan yazıyor.

Olurda sana ceza yazarlarsa ve egzozunda markası ne olursa olsun gayriresmi bir durum yoksa işi mahkemeye taşımaktan çekinme. İşlem yapan polisi de harici olarak ilgili tüm kurumlara şikayet et. Mahkeme cezanı iptal edince de ceza yazan polise maddi manevi dava aç. (Bunları yapacağını da polise söylemekten çekinme)

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Benim motorumda orjinal akrapovic egzoz var. Henüz hiçbir polis ceza yazacam demedi. İngilizce de olsa egzozun üzerinde tip onay numarası, motor için özel üretildiği, regulasyonlara uyduğu falan yazıyor.

Olurda sana ceza yazarlarsa ve egzozunda markası ne olursa olsun gayriresmi bir durum yoksa işi mahkemeye taşımaktan çekinme. İşlem yapan polisi de harici olarak ilgili tüm kurumlara şikayet et. Mahkeme cezanı iptal edince de ceza yazan polise maddi manevi dava aç. (Bunları yapacağını da polise söylemekten çekinme)
Direkt olarak polisin bağlı olduğu iç işleri bakanlığına dava açsak idare mahkemesinde? Ne de olsa onların yaptıklarından o kurum sorumlu.
Tabi koskoca bakanlığa dava açınca uzuyor.

Direkt olarak polisin bağlı olduğu iç işleri bakanlığına dava açsak idare mahkemesinde? Ne de olsa onların yaptıklarından o kurum sorumlu.
Tabi koskoca bakanlığa dava açınca uzuyor.
https://ihbar.ng112.gov.tr/ buradan görsel yükleyerek ihbar oluşturabilirsiniz.
Ardından cimere yazılabilir. Vatandaşın şikayetiyle ilgilensinler bir zahmet.
Üşenmeden gerekli görselleri cezayı çıkartıp savcılığa da o an oluşan mağduriyet ile ilgili bir dosya açtırılabilir.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
https://ihbar.ng112.gov.tr/ buradan görsel yükleyerek ihbar oluşturabilirsiniz.
Ardından cimere yazılabilir. Vatandaşın şikayetiyle ilgilensinler bir zahmet.
Üşenmeden gerekli görselleri cezayı çıkartıp savcılığa da o an oluşan mağduriyet ile ilgili bir dosya açtırılabilir.
Benim egsoz mevzularından başıma gelmedi ama bu şekilde yapardım gelse.

Dün motordaki çamuru dökerken susturucunun iç taraftaki yazıya baktım.
Eşşek kadar FOR USA AND CANADA ONLY yazıyor.. aslında onun altınd bu iki ülkede regülasyona uymadığı sokakta kullanılamayacağı falan filan yazıyor detaylıca..

yarım ingilizce bilen polise denk gelirsek o koca yazılara bakıp sadece oralarda yasal diyecek, iyice boka saracak konu :D

Motosikleti
1190 ADV
Dün motordaki çamuru dökerken susturucunun iç taraftaki yazıya baktım.
Eşşek kadar FOR USA AND CANADA ONLY yazıyor.. aslında onun altınd bu iki ülkede regülasyona uymadığı sokakta kullanılamayacağı falan filan yazıyor detaylıca..

yarım ingilizce bilen polise denk gelirsek o koca yazılara bakıp sadece oralarda yasal diyecek, iyice boka saracak konu :D
E işareti de vardır, yani avrupa normalarına uyduğunu gösteren. Onu da bulmaya bak :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar