Opel frontera 2.2 arac hakkında yardım!!!

Merhaba arkadaslar Opel frontera 2.2 arac hakkında bilgisi olan varmı? Kendisinde veya akrabasında yakincevresinde bu araca sahip olan ve ya bilgi sahibi olan varmı? Bilgisi olan arkadaslar paylaşırlarsa memnun olurum.

offroad amaçlı kullanmak için mi sordunuz bilmiyorum ama çevremdeki avcılar nedeniyle birçok 4x4 ü görme şansım oldu

kısaca söylemek gerekirse , çok yakan bir azman...

offroad amaçlı kullanmak için mi sordunuz bilmiyorum ama çevremdeki avcılar nedeniyle birçok 4x4 ü görme şansım oldu

kısaca söylemek gerekirse , çok yakan bir azman...

Sehir icinde ve uzun yolcuklarda kullanmak icin arada sırada araziye de çıkmak ava gitmek icinde düşünüyorum. Aklımda suziki vitara da var ama bu arac daha Cok hoşuma gitti, çevremde de kullanan olmayınca Burdaki arkadaslara sormak istedim. Yakıt konusun da sahibinden deki ilanlarda yazdıklarına göre sehir ici 30 kuruş yakiyomus. Tabi LPG ile.

suzuki vitaralar daha yetenekli daha saglam ve parcası cok ve uygun oldugundan daha cok tercih ediliyor diye biliyorum.Fronteraları bende cok sevıyorum ancak kimse tavsiye etmıyor.Motor işini bırakıp cipe gecsemmi diye bende düsünmüyor degilim.

Moderatör
sadece ava gitmek icin deseydiniz Lada Niva'dan sasmayin derdim. 2.2 bir arac tuplude olsa, 2-3 amaca hizmet ediyorda olsa da yinede maddi acidan insani üzer bence.

Sehir icinde ve uzun yolcuklarda kullanmak icin arada sırada araziye de çıkmak ava gitmek icinde düşünüyorum. Aklımda suziki vitara da var ama bu arac daha Cok hoşuma gitti, çevremde de kullanan olmayınca Burdaki arkadaslara sormak istedim. Yakıt konusun da sahibinden deki ilanlarda yazdıklarına göre sehir ici 30 kuruş yakiyomus. Tabi LPG ile.

şehir içinde kullanım için biraz hantal kalacaktır , vectradaki 2.2 motorun aynısı var ama frontera yaklaşık 2 tonun üzerinde , yakıt diğer 3.0 4x4 lere göre tabiki uygun olacaktır.
ancak 30 krş. inandırıcı gelmedi. dizeller bile bu seviyeye inemiyor.

iyi bir usta , iyi bir elektrikçi , iyi bir kaportacın olması gerekli , en nihayetinde bir jip lüks bir araç bazı şeylerden de kaçmak mümkün değil...
ancak sadece görünüşü için çekici geliyorsa performansı göründüğü gibi değildir.

sadece ava gitmek icin deseydiniz Lada Niva'dan sasmayin derdim. 2.2 bir arac tuplude olsa, 2-3 amaca hizmet ediyorda olsa da yinede maddi acidan insani üzer bence.

müdür nivanın yakıtı ile hiçbir 4x4 yarışamaz...

Son düzenleme:
Artık demode olmus hem parca hemde pazar sıkıntısı olan bır arac. Fiyati uygun diye aldanma cok yakar. 4x4 hasas inceleme ister. Bakimlari daha zordur, neden tercih ettgini soyler isen belki daha mantikli bir oneri verebiliriz.

Aklımda arazi aracı almak vardı 10-15 bin tl arası sonra opelleri gordum daha heybetli ve gösterişli konforlu geldi tabi kullanan kimseye de raslayamadim burda bilgi alayım bu yüzden internette arastiriyorum. Tabi parça sorunu olacaksa yakıtida fazla ise bana gelmez.

Evet Mtv side yüksekmis :) demekki bu arac beni aşacak gibi gözüküyor.

Nissan terranolara bak kesinlikle daha iyidir. 1999 2.7tdi ı 3 sene 2005 3.0 tdi ıda halen kullanmaya devam ediyoruz. Arazide olsun şehirde olsun kalabalık aile ortamında olsun her acıdan bizi memnun etti . Bakımları ve bi kere ön aks bilmemneleri ( 250 tl lik bir parçaydı) dışında ekstra bişey yapmadık.

Bu da bayramda yaptığım bi eğlencenin göstergesi( Yıkamacı ekstra ücret aldığı için babamdan bayaa bir fırça yemiştim)

grnt0064.jpg

grnt0063w.jpg

Son düzenleme:
Arabanız Cok güzel Allah kaza bela vermesin. Biraz ilanlara baktim dizel olması güzel ama fiyatlari biraz yüksek. Peki bu araçta parça sorunu yasarmiyiz yıllık Mtv si ne kadardır.

Sizin bütcenize 2001 ile 1997 arası olan 2.7tdi lar uyuyor . Biz şimdiye kadar hiç parça sıkıntısı yaşamadık. Siz yinede kullanacağınız servise cevreye soruşturun derim cünkü bakımları size yakın yerde yapılacak. Bizimki 2005 model olduğundan 2000 küsür tl ödüyoruz yıllık . 2001 leri hem motor hemde yılı yüzünden daha ucuz olacaktır.

---------- Mesajlar birleştirildi - 23:33 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:25 ----------

Bu da arabanın temiz çamurlarından arınmış bizzat kendimin cektiği hali :)

dsc0372q.jpg

dsc0384tg.jpg

dsc0387bg.jpg

dsc0391n.jpg

Hocam bence de 4x4 alırken yakıt konusunu çok incele.2.0 motor bir jeep ile 2.0 motor bir araba arasında bile farklar var.Çünkü aktarma organları,şanzuman dişli oranları,ilave bir şaft vs.vs diye giden bir sıralama var.Eğer ara sıra araziye giderim hoplar zıplar geri gelirim dersen al birtane lada niva.Eniştemin vardı.Öyle birşey görmedim.Kuyu göçmüş.Traktör içine düşmüş.İddaa uğruna sürükleyerek çıkardı.Sonra şanzuman,diferansiyel derken dağıttı arabayı.Bir de arkasına pulluk takıp çift süren insan gördüm nivanın. :) Arazide üzerine tanımam.Tabi teknoloji bayağı eski.Bu yüzden de lpg şart.Ve yine de çok ekonomik olacağını söyleyemem.Tabi sadece off road için alacak olduğundan bu çok ta önemli değil.Eniştemin arabasını 4500 liraya verdik. :) Sadece sol arka çamurluk boyalı,yürüyen aksamı sorma. :) Bir niva alıp üste kalan parayla orta yollu bir otomobil alıp keyfine bakabilirsin.Tabi bu benim kişisel görüşüm. :)

Şöyle bir şey verelim size ama bunların hepsi benzinliymiş sordum öyle dediler, benzinde 50 kuruşmuş idare ediyorlar artık dubaide.

Uploaded with ImageShack.us

Benim icin öncelik şehir ici ve yolculuklar daha sonra arazi, arazi derkende tarlaya daga tasa değil toprak yoldan çıkmadan gitmek. Binek araçlarda var bütçeme uygun güzel ama jeep leri seviyorum alırsam da arazi aracı olsun istedim aslında motor tutkumdan esimin istegi üzerine bir süre ara vereceğim Fazer sevdamı da askıya alıp mecburen araba alcam. Tamam nivana lar da güzel arac ama benim hoşuma giden 2 tane arac var frontera ve vitara bu ikisi arasında aklım. İhtiyar abi o aracı anca sayisaldan para çıkarsa görürüm heralde yoksa rüyama bile girmez :)

Bak sana 2 litre motor olduğu için vergisi diğerlerinden düşük bir model önereyim Subaru Forester benzinli ve lgg li.
http://www.sahibinden.com/ilan/vasi...u-lpg-li-cam-tavanli-forester-57474950/detay/
Bu yaz İsveçte 1 ay kullandım otomatik ve turbo benzinli olanını.
http://www.sahibinden.com/ilan/vasi...orester-s-turbo-160-000-km-de-61325499/detay/
Bunlar tüplü fiyat için ne dersin bilmem ama araç rahat turboyu hissediyorsun kafa kaldırıyor neredeyse.
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-subaru-99-forester-64206911/detay/
Araçların listesi bu.
http://www.sahibinden.com/search.php?a=8&&b[search]=subaru&b[page]=1&b[sort_field]=date_first_activated&b[sort_order]=desc&c2=24021&c=24021&sKlasik=1&c=24021&b[sort_field]=real_price&b[sort_order]=asc&b[page]=1

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar