Önce arka lastik mi ön lastik mi değiştirmeli?

Motosikleti
RKS TNT 202
Selamun aleyküm şu an ön arka naylon fabrika lastikleri takılı. İkisini aynı anda değişterecek durumum şimdilik yok. İlk önce önü mü yoksa arkayı mı değiştirmek lazım. F/p lastik tavsiyeleri yaparsanız da sevinirim

Motosikleti
2014 Hero Thriller 150
Hayatına önem veriyorsan ikisini bir değiştirip f/p değil gittiğin yollara uygun kaliteli lastik al.

Neyse klasik öneriyi yaptıktan sonra işin ucuz yollu çözümüne geçelim.

Lastik Deposunda ön arka takım satılıyor, peşin fiyatına yapabildiğin kadar taksit yapıp motora uygun Anlas takım al.

He illa tek lastik alacağım öbürü idare eder dersen ön dururken arka giderken lazım. Naylonlar hala bitmediyse onlarla idare et, kuru havada fena değiller.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Ben de arka ön set olarak değiştirme taraftarıyım. Ben hep set olarak yenilerim ama ne zaman lastik değiştirecek olsam arka lastik pertken ön daha iyi durumda oluyor. İlla tek bir lastiği değiştirmeyi seçeceksem ben tercihimi arka lastikten yana kullanırdım.

Motosikleti
Yamaha MT-25
Bence olması gereken ne kadar durum olmasa da eksiye girip set olarak değiştirmek . Fakat illaki tek olacak ise şöyle söylemek isterim arka lastik kayar ise bir şekilde toparlayabilirsiniz fakat ön lastiğiniz tutuşu bırakırsa işiniz çok zor. Özellikle hızlı iseniz geçmiş olsun.

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
otomobilde bir lastiğin farklı olması bi nebze tahammül edilebilir ama motosiklette asla

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
otomobilde bir lastiğin farklı olması bi nebze tahammül edilebilir ama motosiklette asla
otomobilde bile en azından sağ ve sol lastik birlikte değiştirilir denge bozulmasın diye.
Motosiklette de ikisi birden değiştirmek önerilir hatta ön lastik başka marka/model arka başka model de olmaz bu iki lastik birlikte çalışacak şekilde desenleri falan ona göre geliştiriliyor.

Motosikleti
2014 Hero Thriller 150
otomobilde bile en azından sağ ve sol lastik birlikte değiştirilir denge bozulmasın diye.
Motosiklette de ikisi birden değiştirmek önerilir hatta ön lastik başka marka/model arka başka model de olmaz bu iki lastik birlikte çalışacak şekilde desenleri falan ona göre geliştiriliyor.
Otomobillerde ölçülere ve aşınma durumuna göre sağ-sol ve ön-arka lastikler birbiri ile değişebiliyor da ön-arka bizim motorlarda eşit ölçüde olmayınca mecbur yeni set çekiyoruz. Bizde lastik işi bir tık daha önemli yatırma işini de hesaba katarsak.

Son düzenleme:
Motosikleti
Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S
İlla değiştireceksen ben ön derim ama frenaj güzelleşeceği için bu sefer arka kendini salacak. Yani bilemedim.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
... hatta ön lastik başka marka/model arka başka model de olmaz bu iki lastik birlikte çalışacak şekilde desenleri falan ona göre geliştiriliyor.
Aslında orada belirleyici olan desenden çok lastiğin sırt/omuz profili. Aynı marka/model ön/arka lastiklerin profil karakteristiği birbirine uyumlu olduğu için birlikte güzel çalışırlar. Diğer türlü ilgisiz profile sahip lastiklerle en uygun verim alınamaz.

ille de önce tek lastik olacaksa, arka lastik önce değişmeli. neden?
şüphe duyanlar highside-lowside araştırsın.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar