otomobilde bile en azından sağ ve sol lastik birlikte değiştirilir denge bozulmasın diye.otomobilde bir lastiğin farklı olması bi nebze tahammül edilebilir ama motosiklette asla
Otomobillerde ölçülere ve aşınma durumuna göre sağ-sol ve ön-arka lastikler birbiri ile değişebiliyor da ön-arka bizim motorlarda eşit ölçüde olmayınca mecbur yeni set çekiyoruz. Bizde lastik işi bir tık daha önemli yatırma işini de hesaba katarsak.otomobilde bile en azından sağ ve sol lastik birlikte değiştirilir denge bozulmasın diye.
Motosiklette de ikisi birden değiştirmek önerilir hatta ön lastik başka marka/model arka başka model de olmaz bu iki lastik birlikte çalışacak şekilde desenleri falan ona göre geliştiriliyor.
Aslında orada belirleyici olan desenden çok lastiğin sırt/omuz profili. Aynı marka/model ön/arka lastiklerin profil karakteristiği birbirine uyumlu olduğu için birlikte güzel çalışırlar. Diğer türlü ilgisiz profile sahip lastiklerle en uygun verim alınamaz.... hatta ön lastik başka marka/model arka başka model de olmaz bu iki lastik birlikte çalışacak şekilde desenleri falan ona göre geliştiriliyor.