Ön Lastik İnip Duruyor

Selamlar,

Ön lastiğim gün içinde 2 psi iniyor.Şöyleki sabah işe giderken hava basıncını 29 psi yapıyorum,bir sonraki gün bakıyorum 26-27 psi a inmiş.Arka tekerime çivi girmişti buna da girmişmidir diye iki kişi baktık ama göremedik.Birde bugün farkettim motorum sanki sağa doğru yalpalıyor gibi.(Çok belirgin olmamakla beraber).Şöyle emniyet şeridine girerken beyaz şeritlerden(tırtıklı olanlar) geçerken bir yalpalanma oluyor ya onun gibi.
Bu sorunu nasıl çözebilirim?Neye dikkat etmem lazım.

Jantta yamulma olmuş olabilir. Arabada başıma gelmişti yavaş yavaş iniyordu lastik zaman içinde.

Asagi yukari 3 4 hafta icinde 2 3 psi iniyor diye biliyorum. O yuzden hava degilde nitrojen basin daha dayanikli en azindan gittigim lastikci oyle diyor :)

valla benim arka lastik bir günde 20 psi falan iniyodu. Gittim lastikçiye baktık patlamış :D eski sahibi bişi yaptırmış. Sonra lastikçi dedi ki bunu tamir etmişler ama daha büyüğü bende yok değiştirmek lazım . 550 lira girdi işte sonra :D

Asagi yukari 3 4 hafta icinde 2 3 psi iniyor diye biliyorum. O yuzden hava degilde nitrojen basin daha dayanikli en azindan gittigim lastikci oyle diyor :)

Hocam benimki 1 günde 2-3 psi iniyor :)

---------- Mesajlar birleştirildi - 16:03 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:01 ----------

valla benim arka lastik bir günde 20 psi falan iniyodu. Gittim lastikçiye baktık patlamış :D eski sahibi bişi yaptırmış. Sonra lastikçi dedi ki bunu tamir etmişler ama daha büyüğü bende yok değiştirmek lazım . 550 lira girdi işte sonra :D

Bende ondan korkuyorum,lastikçiye göstermek farz oldu gibi.

Her yer inşaat olan bir memleket ya vida ya çivi illa ki bir şey giriyor; lastikçi bulur. Benimkinin içinden parmak kadar inşaat çivisi çıktı inanamazsınız içerden yemiş lastiği üstelik; çöp oldu lastik. Bir an önce motosiklet lastikçisine götürün lastiği söküp baksınlar.

Motosiklete nitrojen basmayın.
Lastik ısınmaz, tutuşta sorun yaşarsınız.
İşi bilen lastikçi motosiklete nitrojen basmaz.

---------- Mesajlar birleştirildi - 17:00 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:50 ----------

İç lastiksiz kullanıyorsanız, yanaklardan kaçırıyordur.
Şöyle bir çözüm bulmuştum.
Buradan okuyabilirsiniz; http://www.motosiklet.net/forum/motosiklet-modelleri/179425-rks-titanic-150-r-3.html#post4201447

"-"

akaryakıt istasyonu hava pompalarının, küçük tekerlere hava basarken kafaları karışıyo
iki günde ne kadar eksildiğini deneyebilir misin

Motosiklete nitrojen basmayın.
Lastik ısınmaz, tutuşta sorun yaşarsınız.
İşi bilen lastikçi motosiklete nitrojen basmaz.

---------- Mesajlar birleştirildi - 17:00 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:50 ----------

İç lastiksiz kullanıyorsanız, yanaklardan kaçırıyordur.
Şöyle bir çözüm bulmuştum.
Buradan okuyabilirsiniz; http://www.motosiklet.net/forum/motosiklet-modelleri/179425-rks-titanic-150-r-3.html#post4201447

Teşekkürler hocam,motoru 3 aydır gibi kullanıyorum son 3-4 gündür olmaya başladı.

---------- Mesajlar birleştirildi - 21:28 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:23 ----------

akaryakıt istasyonu hava pompalarının, küçük tekerlere hava basarken kafaları karışıyo
iki günde ne kadar eksildiğini deneyebilir misin

Farkedilir derecede inmeye başladı.Akşam eve gelirken sağa vs. dönüşlerde sanki lastik içeri çöküyor gibi oluyor.

Buz Motosiklet i aradım,durumdan bahsettim balans ayarı yapılacaksa 50 TL olur ücreti dedi.Acaba sadece ön teker için mi söyledi bilmiyorum.Arka lastiğe de çivi giren yerde fitil vardı.Ona da içten yama yaptırmayı düşünüyorum.Tek teker içinse balans ayarı yama vs. içinde herhalde 150-200 yi bulacak,bu durumda yeni lastik alıp taktırmak daha mantıklı geliyor gibi.Sizlerin de yorumunu alabilir miyim?

"-"

teker havası çok inmişken. 20km gitmek, yanaklara zarar vermiş olabilir !

Bugün lastikçiye gittim evirdi çevirdi birşeyi yok dedi,kaçak herhangi bir nokta öne 33 arkaya 36 psi daha iyi gider dedi.Öyle bastık.
Yaklaşımları iyiydi ama lastiği değiştirmem konusunda yoğunlaştılar.(Motosikletim yamaha r25 lastikler fabrika çıkışı irc)

Last. basınçlarını k. kılavuzunda ne yazıyorsa onu bas.
Lastikçinin demesine bakma.

Eğer lastikte kontrol edildiği zaman herhangi bir patlak görünmüyorsa ve lastik buna rağmen bir süre sonra hava kaybediyorsa motorsikletçilerde yada internette daha ucuz lastik tamir sıvıları var.Onlardan alıp sibop başını şökün sıvıyı komple lastiğe doldurun ve sibop başını taktıktan sonra lastiği 30 - 40 tur çevirin tekrar şişirin emin olun o lastik bir daha inmeyecektir...

(((jantta sıkıntı varsa bu yazdıklarım geçerli değildi sadece lastik sıkıntısı için geçerli )

Eğer lastikte kontrol edildiği zaman herhangi bir patlak görünmüyorsa ve lastik buna rağmen bir süre sonra hava kaybediyorsa motorsikletçilerde yada internette daha ucuz lastik tamir sıvıları var.Onlardan alıp sibop başını şökün sıvıyı komple lastiğe doldurun ve sibop başını taktıktan sonra lastiği 30 - 40 tur çevirin tekrar şişirin emin olun o lastik bir daha inmeyecektir...

(((jantta sıkıntı varsa bu yazdıklarım geçerli değildi sadece lastik sıkıntısı için geçerli )

Jantta sıkıntı varsa nasıl anlayabilirim.Çıplak gözle baktığımda farklılaşan hiçbir nokta yok.

Ya lastik demeyin, yanda döşemeci var. Ne kadar raptiye, tel, metal keskin şeyler ne varsa bizim apartman arasına atıyor. Atıyormu özelliklemi yapıyor bilmiyorum ama 3. lastiğim bu. 3. ye tamir ettirdim haftaya değiştireceğim. Bidaha olursa parayı ondan alıcam yeter.
Lastik dediniz yine sinirlendim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar