ön kaldırmanın zararı

kamyondan düşen karpuz olayı güzel aslında kaldırmanın okadar yararı var ki
1. daha çok yakıt alıp devlete para kazandırırsın
2.parcaları asındırarar motor fırmasına para kazandırırsın
3.servis işçilik parası kazandıracaksın

sacrosanct kardes debrıyajsız nasıl ön kaldırılır tarif etde bilgimiz olsun

mesela scoterda nasıl ön kaldırılıyorsa öyle kaldırırsın dostum.

Yani tamamen gaz ile ön kaldırırsın.

Bazı motorlar ani verilen bi dip gazla hemen kalkabilir.

Bazıları kalkmaz onlardada

1. viteste normal bi hızla giderken yavaş bi ön fren yapıp motor öne doğru eğimlendiğinde tam yukarı kalkarken gazı açıp gidonu kendine yani yukkarı doğru çekersen ön teker kolaylıkla havalanır.

bide yine 1 ile giderken yavaş bi hızda yerdeki hafif bi kasise geldiğinde birden gazı açıp gidonu kendine doğru çekersen kaldırabilirsin dostum.

kullandığın makina xl 200 endro kros sınıfına giriyor zor şartlara göre yapılmış amartisör ve kadro digerlerine göre daha güçlü araziye çıkıp onun sunduğu imkanve zevki tatmanı tavsiye ederim adanadan kucak dolusu sevgiler.

kardeş özgürlük başka bişi tatmayan bilemez, tatmak için içinde olmalı bu duygu, boşuna çaba harcamayalım anlayamazlar.:cat:

ön kaldırma konusuna gelince: debriaj ın bütün parçaları, krank kolu, darbe alıcılar dişlilerin tamamı, zincirlerin tamamı, süspansiyonlar kısmen zarar görür.:bounce:

Ama kullanmayacaksak, eskimeyecekse neden aldık ki bu makinaları :wiinkk:

on kaldirmanin bi zarari daha,babaniz gorur ve dayak yersiniz :queen:

herkes zararlarını yazmış bende yararını yaziim ön tekerlek aşınmaz:queen:

Zincirin,dişlilerin,debriyaj balatan,amatisörlerinin bide bazen teker yapmaz patiye asılır arka lastiğin ve en çokta cebin zarar görür.... motorun ömrüne bişey olmaz kaza yapardan pertte çıkar ama diğer parçaların parasını verince yenisini hemen takarlar :cat:

hee dicenki sen hiç yapmadınmı. indirmiyorumki zaten normalde canım ne zaman sıkılırsa görüntü için değil zevk için teker yaparım :)

orda öle bi parça varki paha biçilemez ..yedek parça bulmakta biraz zor olabilir...:queen::queen:

o bahsettiğinin yedek parçası yokk ne zor bulmasından bahsediyon :p

Son düzenleme:
Tecrübeyle sabit mi?....................:p:p

dayak yeycektim ama iyi siyirdim kurnazligim sayesinde
olay suydu :
arkadasin dt 125'i ile tekteker deniyodum bir gun.bir denememde cok guzel dikildi,yolda tektekerde giderken babamin kaldirimda oldugunu farkettim ama gormemis gibi yapip dewam ettim.motoru arkadasa teslim ettim ve 2 saat sonra dukkana gittim.daha kapidan girdigim gibi ''Baba bugun arkadasin dt'sini kullandim,kafa dikmeyi denedim,cok guzel dikiyo dedim.bir nevi itiraf yasasindan faydalanma.babaminda cevabi ''evet gordum.bende gormemisim gibi ha nerde gordun ne zaman felan diye olayi kapattim.
eger ilk anda yanina gitsem veya yanina gittigimde on kaldirdim demesem dayak hazirdi :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar