Ön Fren Değişikliği

abim benim bi sorum olacak. ben bu zamana kadar yaptığım 5-6 kazanın hepsinde nerdeyse hep ön frene asılıp motorun kaymasıyla yaşadım.
Motorsıklette arka frenle ön frenin yerini değiştirmek mümkün mü. çünkü ani fren halinde ister istemez ön frene asılıyon ayaklar arka frene basamıyo bunun sonucunda motor yatıyor. ama arka freni elle kontrol edebilsek belki bi şeyler değişebilir...

Boş arazi varsa bunun çalışmasını yapmalısın speedy46 kardeş. Motoru kısa mesafede durduran ön frendir. Ön %70 arkda %30 etkilidir. Her ikisi ani durma anında kullanılmadılır. Limon sıkar gibi sıkmalısın yavaş yavaş, bas çek değil.

Viraj dönerken sakın ön fren kullanma, eğer çok hızlıysan arka frene yavaş yavaş bas.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
kazada geliyorum dediği anda korumaların varsa önce arka sonra önü kademeli sıkmalısın ama ilk önce herzaman kurtarmaya bak yani fren kullanmamaya çalış derim arkadaşında dediği gibi virajda kumlu topraklı yolda ön fren dengeni bozar kayar düşersin dikkat. . .

abim benim bi sorum olacak. ben bu zamana kadar yaptığım 5-6 kazanın hepsinde nerdeyse hep ön frene asılıp motorun kaymasıyla yaşadım.
Motorsıklette arka frenle ön frenin yerini değiştirmek mümkün mü. çünkü ani fren halinde ister istemez ön frene asılıyon ayaklar arka frene basamıyo bunun sonucunda motor yatıyor. ama arka freni elle kontrol edebilsek belki bi şeyler değişebilir...
Fren yapmakta gecikiyorsun demek ki! Böyle olunca da ön freni gereğinden fazla sıkıp tekerin kilitlenmesine yol açıyorsun. Ön frenin arka frenle yerinin değiştirlmesi bence uygun olmaz. Ayağınla ön freni kontrol etmek zor olacaktır. Fren yapıp motor öne doğru yığıldığında ayağına yeterli güç aktarman zorlaşabilir.
Öndeki araçları yeterli mesafeden takip et. Kavşaklarda diğer araçlara geçmeleri için izin ver (yol hakkı senin olsa bile) Motosikletini fazla hızlı kullanma. Ne kadar hızlı gidersen o kadar zor durursun unutma.

Öncelikle nasıl motor kullandığını bir gözden geçir, kendine karşı tarafsız ol.

Acil fren tekniği konusunda internetten bilgi al.

Yakın takip yapma.

Ön freni sıkmaya başladığında yumuşakça sıkmaya başlayıp, kontrollü bir şekilde sonuna kadar kademesini artırarak sıkacaksın. O zaman tekerin kilitlenmediğini göreceksin. Aniden tam sıkarsan ağırlığın öne gelmeden teker kilitlenecektir. Frene ilk dokunduğunda amortisörün çöktüğünü göreceksin, bu işlemden sonra kademeli bir şekilde sıkmaya devam edeceksin (sonuna kadar). Tekerleğin kilitlenme noktasını denyerek öğreneceksin. Kİlitlenme konumundan bir önceki konuma kadar sıkacaksın..

Ayrıca ön freninde hava boşluğu olabilir. Kontrol ettir.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar