Ömerli Barajı / Esenceli Köyü-Motorsuz Bir Keşif Gezisi Foto ve Yorumları

3 haftadır aklımda olan Esenceli mevkiine motosikletle gitmeyi planlarken bugün arabayla gidesim tuttu..Hatta eşim bile bu işe çok şaşırdı :)

Mevkii Ömerli Barajı'na oldukça hakim bir bölgede..
Tam olarak barajın kıyısı diyebiliriz..

Google Maps: Tıklayın..

Esenceli'ye gidiş çok kolay..
Şile otobanından devam ederek Alibeyköy Ormanı'nı ve Ömerli'yi geçtikten sonra Kömürlük tabelasından sağa sapıyorsunuz..
(Bu sapağı kaçırırsanız panik yapmayın, biraz ileride Üvezli sapağı var oradan da Kömürlük Köyü'ne gene çıkarsınız..)
Bir süre ilerledikten ve Kömürlük'ü geçtikten sonra Esenceli tabelasından sapıyor ve yaklaşık 6 km sonra köye varıyorsunuz..
Esenceli'nin tek bir yolu var..Gittiğiniz yoldan geri döneceksiniz..

30082010925.jpg

30082010926.jpg

Burası garibime giden bir yerdi..Hemen sol taraf fotodaki gibi bir görüntü(ileride göl var ancak fotoda belli değil), ilerisi piknik alanı, hemen sağımda ise Esenceli mezarlığı var..
Turistik bir zihniyet olmadığı belli demek istiyorum..Aksi halde her yer piknik alanı vb. bölgelere bölünmüş olurdu..

30082010927.jpg

30082010928.jpg

Yukarıdaki resimleri henüz ilk geldiğim anda kıyıya yakın bir yerden çektim..
Esas manzaranın daha yukarılardan yakalanabileceğini keşfetmemiştim henüz :)

30082010929.jpg

30082010930.jpg

Üstte ve altta bulunan fotolarda birazdan göreceğiniz muhteşem manzaraya ulaşabilmek için çıktığım tepenin yoluna dikkat edin..
Bu rotanın tamamında karşılaşılabilecek en kötü yol bu..Zaten çok da kısa sürüyor ve çıkılmayacak gibi de değil..

30082010931.jpg

30082010932.jpg

Ömerli barajı yazın sonuna doğru biraz alçalmış haliyle gene de seviyesi oldukça iyi..Coğrafi tesbitimizide yapmış olalım :)

30082010933.jpg

Şu ilerideki tepe Çamlıca olabilir mi? Her görüğüm tepeyi Çamlıca'ya benzetme hastalığı oluştu bu tür rotalarda, ileride anlatırken aha bak taa şuralara gittim ben demek için :mrgreen:

30082010935.jpg

30082010936.jpg

İşte tepeden Ömerli barajının görüntüsü..
Bence harikulade..kış mevsiminde bambaşka olur gibime geliyor buralar..

Buradan sonraki görüntüler Esence-Kömürlük arasındaki güzergahın yol fotoğrafları..
Yol koşulları kesinlikle çok iyi..
Genel olarak bir tek Esenceli'ye vardığımda tepeye çıkmak için mıcırlı bir dağ yoluna girdim o kadar..Bunun haricinde patenlerle bile kaya kaya gelinebilir İstanbul'dan :)

30082010939.jpg

30082010940.jpg

Her yeri çektim bir de geldiğim yolu da çekeyim düşüncesi :p
Şaka bir yana sağınız ve solunuzun kilometrelerce orman olduğunu bilerek yol almak çok keyifli..
Kontağı kapatınca kulaklarda sadece rüzgar uğultusu..

30082010941.jpg

30082010942.jpg

Sağdaki ehil hayvan çıkabilir tabelasına dikkat!

30082010943.jpg

İşte bir grup ehil hayvan :)
Bir keçi sürüsü..Geride de çobanları var..Şu keçi hayvanını hep sevmişimdir nedendir bilmem:silent:

30082010944.jpg

30082010945.jpg

Yollar güzel ve bomboş..Hemen hemen hiç araba görmedim..

30082010946.jpg

Endurocuları düşünerek çekmeye çalıştığım bir toprak yol..Fotoyu çekeceğim diye telefonu düşürüyordum burada elimden :)

30082010947.jpg

30082010948.jpg

Motosikletler için tam eğitimlik bir yol aslında..Örneğin yukarıdaki ve aşağıdaki fotolara bakın..
Böyle bir yere yaklaştığınız zaman ne yapmanız gerekir?
a- Gazı sonuna kadar açıp tepenin üstünden uçmaya çalışırım
b- Frenlere asılıp spin atar ve akabinde motorun üstünden atlarım
c- Remzi'yi ararım o anlatır :p:mrgreen:

30082010949.jpg

30082010950w.jpg

Yollar gerçekten çok hoş yahu..Çok tatlı virajlar var, hemen hemen hiç çukur yok, çok az olan asfalt yamalarında kot farkı yok, mıcırlı ziftsiz asfalt yok, yarılmış yol yok..
Valla en kısa sürede motorlu bir gezi tertibi için gereği düşünülmeli :)

30082010951.jpg

30082010952.jpg

Şu üstteki ve alttaki fotolarda anayoldan sapan toprak yollar görüyorsunuz..
Bunun gibi keşfedilmeyi bekleyen bir çok yol vardı rota boyunca..
Endurocu arkaaşlara duyurulur :wiinkk::)

30082010953.jpg

30082010954.jpg

30082010955.jpg

30082010957.jpg

Ve finito..Soldan devam ederek Şile otobanından İstanbul'a dönüş..

Bu bir "keşif" gezisiydi başlıkta da belirttiğim üzere..
Daha önceden internetten bu bölgeye karavanla geziler düzenleyen grupları okumuştum..

En kısa sürede motosikletimle de gitmeyi planlıyorum..Bilhassa o toprak yolları denemek gerekli :cat:

Aynı rotayı düşünenler için son bir minik hatırlatma: Yiyecek içecek ihtiyaçlarınızı Kömürlük Köyü'nden karşılayın..Esenceli o anlamda yetersiz kalıyor..

Selam & sevgi..

engin abi süper bi anlatım olmuş eline sağlık uğraşmışsın el emeği göz nuru bir topik olmuş venox ne durumda varmı bi sıkıntısı :mrgreen:

Çok güzel fotoğraflar elinize sağlık. Hayır zorla Enduro aldıracaksınız o olacak sonunda.

engin abi süper bi anlatım olmuş eline sağlık uğraşmışsın el emeği göz nuru bir topik olmuş venox ne durumda varmı bi sıkıntısı :mrgreen:

Teşekkürler, venox'ta bir sıkıntı yok..Geziyoruz birlikte :)
Bayram öncesinde bir şeyler ayarlayacağım herhalde, haber bekleyin :wiinkk:

Çok güzel fotoğraflar elinize sağlık. Hayır zorla Enduro aldıracaksınız o olacak sonunda.

Teşekkürler..Valla ben o kadaaar uzun düşündüm ki..Gene de vazgeçemedim cruiser'dan :)
Ama eminim ki ileride bir gün bir endurom olacak :mrgreen:

vay! hayırlı gezmeler hocam.
üstü açık arabanızda objektiflerden kaçmadı ha, hadi bakalım, kazasız belasız inşallah :cat:

niye vazgeçtin endurodan yahu :silent:

Saolasın :)
Enduro'dan vazgeçmedim, erteledim diyelim :)

Nerden anladın yahu :silent::)
Arka silecekten değil mi? :p

Adam geziyi boşverip arabayı düşünmüş :mrgreen:

çok güzel hareket bunlar sana böle geziler yakışır abii

---------- Mesaj ekleme zamanı: 22:24 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 22:22 ----------

:mrgreen:
öğretmenim ne yapayım ilgi alanım otomobiller:mrgreen:

bir dönüm bostan yan gel yat olum osman:mrgreen:

Güzel bir gezi olmuş.Sanruf arabadayken "keşke bu yolu motosikletle gitseydim" dediğimizde içimize birazcık da olsa su serpen birşey.En azından benim için öyle.:mrgreen:Güzel bir gezi olmuş....

çok güzel bir gezi olmuş tebrik ederim bende bu güzergahta üvezli köyü de dahil bir gezi yapmayı planlıyorum

çok güzel hareket bunlar sana böle geziler yakışır abii
:mrgreen:

Güzel bir gezi olmuş.Sanruf arabadayken "keşke bu yolu motosikletle gitseydim" dediğimizde içimize birazcık da olsa su serpen birşey.En azından benim için öyle.:mrgreen:Güzel bir gezi olmuş....

Açıkçası aracımı tercih etmemdeki en önemli sebep tavanının komple açılıyor olması :)
Bu tür yollarda gezmek müthiş keyifli gerçektende..

çok güzel bir gezi olmuş tebrik ederim bende bu güzergahta üvezli köyü de dahil bir gezi yapmayı planlıyorum

Evet Üvezli'ye de uğranabilir..
Motorla çıktığımda muhtemelen oraya da gideceğim..
Kömürlük köyüne üvezli üzerinden yani.

Ne tesadüf bende bugün araba ile oralardaydım. Sarıgaziden karşıya geçicektik yolu biraz uzatalım dedik:)) fazla abartmışız. Ömerli .şile.Riva,Beykoz derken sonunda kavacığa attık kendimizi :) çok eğlenceli oldu.

Bu arada orman içinde 1 yarış grenajlı mat siyah R1 ile 2 tane ktm süper moto tura çıkmışlardı..Nasıl imrendim onlara anlatamam. Yalnız R1 ilede orman turu nasıl oluyor onada bir anlam vermedim :))
Yolda domates biber salatalık incir vs aldım köyli kadınlardan. Arabanın içi biber kokusundan geçiliyordu akşama kadar. Oruç oruç iyi işkence oldu ..En yakın zamanda motorla oralarda olurum sanırım...
Birde tek kötü tarafı bir sürü böğörtlen görüp yiyememek oldu :(

Ne tesadüf bende bugün araba ile oralardaydım. Sarıgaziden karşıya geçicektik yolu biraz uzatalım dedik:)) fazla abartmışız. Ömerli .şile.Riva,Beykoz derken sonunda kavacığa attık kendimizi :) çok eğlenceli oldu.

Bu arada orman içinde 1 yarış grenajlı mat siyah R1 ile 2 tane ktm süper moto tura çıkmışlardı..Nasıl imrendim onlara anlatamam. Yalnız R1 ilede orman turu nasıl oluyor onada bir anlam vermedim :))
Yolda domates biber salatalık incir vs aldım köyli kadınlardan. Arabanın içi biber kokusundan geçiliyordu akşama kadar. Oruç oruç iyi işkence oldu ..En yakın zamanda motorla oralarda olurum sanırım...
Birde tek kötü tarafı bir sürü böğörtlen görüp yiyememek oldu :(

Aynısımıydı bilmiyorum ama KTM lerden birisini ben de gördüm yolda..Camı açıp motorcu selamı verdim anlamadı sanırım :mrgreen:

Ramazandan sonra bir hafta içi yada ,cumartesi günü birkaç motor buluşup dolaşamazmıyız oraları...Gerçekten tam turluk yollar. Orman içi bol oksijen köy kahvaltısı göl kenarı :)) bol bol foto :)
Düşünen olursa ben varım.

Ramazandan sonra bir hafta içi yada ,cumartesi günü birkaç motor buluşup dolaşamazmıyız oraları...Gerçekten tam turluk yollar. Orman içi bol oksijen köy kahvaltısı göl kenarı :)) bol bol foto :)
Düşünen olursa ben varım.

Bence de öyle..
Ayarlayacağım ben bir gezi bu haftasonuna muhtmelen..Gerçi ramazan diye katılım az olur ama ben de motorla gezmek istiyorum oraları..Yolları hakikaten tam motosikletlik..

Bence de öyle..
Ayarlayacağım ben bir gezi bu haftasonuna muhtmelen..Gerçi ramazan diye katılım az olur ama ben de motorla gezmek istiyorum oraları..Yolları hakikaten tam motosikletlik..
Hangi gün ..Pazar günü 306gti buluşmasında olucam sanırım.Cumartesi olursa bana uyar.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar