Ölücü Adi İnsanlar!! Bıktım Artık!!!

Pazarlık yapanların tutunduğu bir dal da sünnettir olayı.Bende buna fitil oluyorum.Adamın imanla kuranla iş yok.Ne trafik kuralı tanır ne hak hukuk,kuralları çiğnerken kul hakkı yediği umrunda değil o kısmı asla bilmez.Tek bildiği kitap dışında yazılmış onbinlerce ,farklı alakasız ve kesinlikle yoldan çıkaran palavraları yol olarak tutmuş bu arada her haltı işlemiş gelip bana sünnettir diyo ya diyecek çok şeyim oluyo lakin yoldan çıkmak istemiyorum.Adama yağ satacam raf fiyatı örneğin on lira.beş adet adrese teslim diyorum adet fiyatı sekizlira diyorum,açılmamış kutu bana diyoki beşlira olmazmı.OOOOOOHAAAAAA dediğim çok oldu......Sanki benzin istasyonunda pazarlık yapabiliyor...Sanki tek uyanık bunlar,cin olmadan adam çarpmaya çalışıyorlar.Fiyat bu pazarlıksız dedikten sonra indirim talep etmek terbiyesizlik ve yüzsüzlükten başka birşey değil.

O zaman fiyatı yüksekte tutmakta fayda var değerinin 300 lira üstünde fiyat verirsin sonradan 300 lirada sünnet benden olsun diye savuşturursun :queen:

O değil de biz Kayserililer pazarlığı çok iyi yaparız:cherry:(Ben pek yapamam lanet olsun huyum değil:salut:) Hatta bazen ben Kayserili değil miyim acaba diye de düşünmedim değil sırf bu huyum yüzünden :p

mutlu kardeş herkes istedigi fiyatı teklif etmekte özgürdür. ciddi alıcı msj atmaz tlfonla arar. sıfır olarak aldıgın bir ürünü hemen elden çıkarmak istersen fiyatı çok düşük tutmalısın. yada sabır gösterip beklemelisin eger satılmaması durumunda yavaş yavaş indirime gitmelisin.

bazı ürünler vardır bunları alıcı kitlesi bellidir. bu kişilerin çogu ürünü satın almadan önce illaki araştırma yapmıştır. bu alıcı kitlesinin dışında kalan birine o malın ederini anlatamazsın.

örnegin ucuz bisiklet hem ulaşım aracıdır hemde düşük gelirli ailelerin çocuklarına karne hediyesi olarak aldıkları bir vasıtadır. ama sendeki gibi bir bisiklet bir hobi bir tutkudur.

pazarlık olayı bazen abartılmakta. ama şuda bir gerçek ki piyasa o kadar çok açık göz dolu ki ya tutarsa hesabı yüksek fiyattan verilen ilanlar yüzünden geçek satıcılarda bu yüksek rakamlara bakarak ilan vermekte.

size tavsiyem alış verişte sabır gösterin. size teklif edilen rakam sizi memnun etmeyecekse beklersiniz.

son sattıgım motosikletimi ilana koydum. fiyatını yazdım ve pazarlık payı olmadıgını da ilana belirttim. alan kişi tlfonla aradı buyur gel bak dedim. pazarlık yoktur yazmama ragmen alacak olan kişide pazarlık etmedi. beni yormadıgı telefonda abuk subuk sorular sormadıgı için noter satışın benden olsun deyip jest yaptım.

iki hafta önce ialnları dolaşırken bir scooter ilanı gördüm fiyatı olması gerektigi gibi bir fiyattı. aradım motosiklet duruyor mu diye evet duruyor dedi. tamam geliyorum dedim cebime paramı koyup motoru inceleyip begenirsem dogru notere gidecektim. elemanın tarif ettigi adrese gittim. ama tam çıkaramadım. telefon açtım tekrar ne dese begenirsiniz motoru sattım. oysaki ilk görüşmemizle aradan geçen zaman 30 dk bile yoktu. işimi bırakıp o sıcakta aracımla o kadar yol katedip sonrasında böyle bir terbiyesizlige gereken cevabıda verdim.

alışveriş işi bir samimiyettir. internetten birşey satıyorsanız diyelim ki motosiklet önce kendinizi o ürünün potansiyel alıcısı olarak düşünün ve ona göre fiyat belirleyin. parayı ikinci planda tutun ve telefonla arayan ne aldıgını bilen aklı başında bir kişiyse ve fiyatta indirim istiyorsa gel motor başında konuşuruz dersiniz. eger gelirse ciddi alıcıdır sizde gereken güzelligi yaparsınız. gelipte ölücülük yaparsa kibarca para sizin mal benim der gönderirsiniz.

pazarlık olayı bazen abartılmakta. ama şuda bir gerçek ki piyasa o kadar çok açık göz dolu ki ya tutarsa hesabı yüksek fiyattan verilen ilanlar yüzünden geçek satıcılarda bu yüksek rakamlara bakarak ilan vermekte.

ya çok güzel yazmışsın bugün ilanlara bakıyorum ktm 125 duke ilanı gözüme takıldı 8500 tl 2012 model 3400 km ya bunun sıfırı 8870tl 370 tl için varmı aramızda 2 el motor alacak adam bazen düşünüyorum bu tür ilanlara yarı fiyatı teklif edeyim biraz kızsınlar o yüksek yazınca sorun olmuyorsa benim ona yarı fiyatı teklif etmem sorun olmamalı.

Bende sahibinden 'de yazlıgı satıyorum Takas sadece lüx aracla olur yazdım .Adam bana 8 masalık lokantası var takas edelim mi ben evi cok begendım yazmıs :)

ölücü heryerde ölücü hiç savunmayın. Adam motoruma bakıo ön kafa granajında bi nokta var kurşun kalemin ucu kadar ön komple boyanıcak fiyattan düşelim dio. bu ne şimdi ölücü diil mi?

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Pazarlık yapanların tutunduğu bir dal da sünnettir olayı.Bende buna fitil oluyorum.Adamın imanla kuranla iş yok.Ne trafik kuralı tanır ne hak hukuk,kuralları çiğnerken kul hakkı yediği umrunda değil o kısmı asla bilmez.Tek bildiği kitap dışında yazılmış onbinlerce ,farklı alakasız ve kesinlikle yoldan çıkaran palavraları yol olarak tutmuş bu arada her haltı işlemiş gelip bana sünnettir diyo ya diyecek çok şeyim oluyo lakin yoldan çıkmak istemiyorum.Adama yağ satacam raf fiyatı örneğin on lira.beş adet adrese teslim diyorum adet fiyatı sekizlira diyorum,açılmamış kutu bana diyoki beşlira olmazmı.OOOOOOHAAAAAA dediğim çok oldu......Sanki benzin istasyonunda pazarlık yapabiliyor...Sanki tek uyanık bunlar,cin olmadan adam çarpmaya çalışıyorlar.Fiyat bu pazarlıksız dedikten sonra indirim talep etmek terbiyesizlik ve yüzsüzlükten başka birşey değil.

İyi de "fiyat bu pazarlık yoktur" diye ilanına yazanlardan hangisi o fiyata satabilmiş.Bu tür ilanların %99'u satış yapamadan kapanır.Ya da satıcı geri adım atarak pazarlık payı yoktur ibaresini kaldırmak zorunda kalır.Adam biliyo bu vatandaş pazarlık payı yoktur deyince satamıyacak , eninde sonunda geri adım atacak.Ben de teklifimi yapayım , işine gelirse bana dönüş yapar diye düşünüyo.Bunun yüzsüzlükle ne alakası var.Ticaret böyle olur.İsteseniz de istemeseniz de bizim kültürümüzde pazarlığın önemi büyük.Ama işin raconunu bilmeyen 1 kuruş aşşa olmaz diye ilan koyuyo sonra avucunu yalıyo.Alışmışsınız kapitalist düzene , pazarlık yok , sorgulama yok , markete git rafta ne varsa doldur gitsin.Kolayınıza geliyo tabi.Pazara kim gidip de köylüyle pazarlık yapacak?Git markete GDO'lu ürünleri doldur sepete.Pazarlık yapanlara yüzsüz diye hakaret edeceğine git biraz köylü pazarına hem doğal ürün satın al hem de biraz pazarlık antremanı yap.

NoMotorNoCry

İyi de "fiyat bu pazarlık yoktur" diye ilanına yazanlardan hangisi o fiyata satabilmiş.Bu tür ilanların %99'u satış yapamadan kapanır.Ya da satıcı geri adım atarak pazarlık payı yoktur ibaresini kaldırmak zorunda kalır.Adam biliyo bu vatandaş pazarlık payı yoktur deyince satamıyacak , eninde sonunda geri adım atacak.Ben de teklifimi yapayım , işine gelirse bana dönüş yapar diye düşünüyo.Bunun yüzsüzlükle ne alakası var.Ticaret böyle olur.İsteseniz de istemeseniz de bizim kültürümüzde pazarlığın önemi büyük.Ama işin raconunu bilmeyen 1 kuruş aşşa olmaz diye ilan koyuyo sonra avucunu yalıyo.Alışmışsınız kapitalist düzene , pazarlık yok , sorgulama yok , markete git rafta ne varsa doldur gitsin.Kolayınıza geliyo tabi.Pazara kim gidip de köylüyle pazarlık yapacak?Git markete GDO'lu ürünleri doldur sepete.Pazarlık yapanlara yüzsüz diye hakaret edeceğine git biraz köylü pazarına hem doğal ürün satın al hem de biraz pazarlık antremanı yap.
Demekki her satıcı ederinden fazla fiyat koyuyor malına.Alıcının karakteri inadı ve içinde bulunduğu pisikoloji satıcının kazancını etkiliyor.Yani yalanında israrcı olan satıcı kazançlı oluyor.Pazarlığın sünnet olduğu kılıfını uyduranlar demekki ticaretdeki ahlaksızlıklarına kılıf arıyormuş.Sünnet dedikleri ve kaynak olarak gösterdikleri kanıtlar Muhammed öldükten iki yüzyıl sonra yazılmış.Bakın bir değil iki değil neredeyse üç nesil.Muhammed in vefatından iki yüzyıl sonra söylediği iddia edilen kelamlara kim karşı tezde bulunur islam siyasetinin ve baskısının oluşturduğu irade karşısında sorgular.Ticaret de ecnebi mi daha yetenekliydi o zamanlar müslümanlar mı.Hat da şu an bile geçerli.Okullarda okutulan ticaret kitapları kimin kıstaslarını ögretiyor.Müşteri her zaman haklıdır kimin felsefesi,ve biz bu durumun neresindeyiz.Otoda ve motorsiklet de ve bilgi teknolojilerinde yalnızca tedarikci yada tüketici konumundan neden kurtulamıyoruz ?Tüm islam alemi de bu kapsam içind,ticareti çok iyi yaptığını iddia edeceğiniz.....Pazarlık sünnet denildi çünki üreten onlardı ve pazarlığı ve reklamı bizden iyi biliyorlardı,her halukarda isalm olmuş bu topluluga ayakta kalabilmek için zararına da olsa satış yapmalılardı tutunabilmek için.. .Şimdi müşteri haklı deniliyor bu da tedarikci olduzumuzdan ,müşteriyle karşılaşmadığımız,ürettiren tarafın müşteri oluşundan.Yani degişen bir şey yok.Ürettiren ve pazarlayan hala onlar.Hem bize ürettiriyor tekrar bize satıyorlar.Canlı şahidim.Üreticinin üç lokomotif firmasından X marka listesinde 14 dolara ürettirdigi ürünün alış fiyatını 12 dolara indirdiğini o fiyatdan alacağını söylüyor.Üretici soruyor neden fiyat düşürüyorsunuz.Hans cevap veriyor:neden fiyat düşürmeyeyim::evil::::evil::.Alın size sünnet.Asgari ücretle geçinmeye çalışan ve bu sene zam bekleyen üç çocuk sahibi persenole patron ne diyecek.............Bu arada enerji fiyatlarına düzenli zam gelir ülkemde hatda ek vergiler gelir.Satanın değil üretenin daha çok kazandığı bir toplum olabilmek tek çözüm.Benim pazarlık yapıp yapmamam yıkmaz bu kapitalist düzeni.

Konuyu açan arkadaşa hak veriyorum,neden hak veriyorum derseniz "bir musibet bin nasihattan yeğdir" vecizesini hatırlatırım.
Bu konuyu 10-15 gün önce görmüş şöyle bir-iki yazıyı okumuş ve bırakmıştım.Taa ki bir kaç gün önce sahibinden.com a ilan verip gelen mesajları okuyuncaya kadar.Motosikletimin ikinci el piyasa değeri ortalama 7000-8000 TL ki benim motorum +1000 TL ilave aksesuarla ve temizliliğiyle orantılı olarak daha yüksek olması gerekir.Ben makul değer olan 7500 TL gibi bir rakama satışa çıkardım ve 7000 TL veren alıcı olduğunu da belirtip bu rakamın üzerinde teklif verilmesini rica ettim.Adamın biri 6000 TL vereyim dedi... nazikçe ,7000 TL veren olduğunu hatırlatıp kısa kestim.Bu arada bu rakam civarı(6500-6800-6900) bir sürü teklif geldi .Aslında alıcı doğal olarak rakamı düşürmek isteyebilir buna hak verebilirim ama (eğer forumdansa ve şaka yaptıysa hakkını helal etsin) "1000 tl çalışır" diye ukalaca mesaj atınca pek de yapmadığım bir şeyi yapıp bir güzel kalayladım ve o kızgınlıkla satış ilanını iptal ettim.
Velhasıl kelam satış ilanı veren arkadaşlar rakamı şişirirken almak isteyenler de alacağı malı minimum rakamdan almaya çalışıyor ve ortaya böyle kadük bir durum ortaya çıkıyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar