Balık hobisi can'dır canan'dır , ancak ilk tavsiyeleri vereyim
1. Acemilik dönemi atlatana kadar, kurşunlu atışlarda azami dikkat edin, mümkünse kimsenin olmadığı/seyrek olduğu yerlerde antrenman yapın, şahsen acemi oltacının yanında atış yaparken bulunmak istemem^^ ( çokça kafa göz kırılması, yaralanmalar biliyorum)
2. Artık kesin karar aldınız, ve bu olta balık avı virüsünü kaptınız e hadi geçmişş olsun , artık raglou'lar, rapala'lar , kaşık'lar , ip/örgü/flourucarbon misina /mono misina , fırdöndü , fosfor kafa lambası, boru kurdu, sülünez, mamun, vsvsvsvvs kallavi genel kültüre ve kontrollü olmaz iseniz gereksiz bir yığın malzemeye sahip olmamak adına bu işi bilen birisi size yol göstermeli.
Bahs olunan malzemeler kimi zaman bi paket zıkkım sigara ederi kadar olsada, bazen tek bir kaşık,rapala yüzlerce lirayı geçebilir, yani ilk sıralarda yerel avlanma yöntemi ve hedef balık ne ise ona yönelin gereksiz alımlardan kaçının.
Bu forum gibi kullanıcıların, deneyimleri ile bilgi paylaşımı yapılan balikavi.net'i tavsiye ederim, kallavi genişlikte bilgi yüklüdür, av raporları mevsimsel raporlar vsvsv, bende geçen sene üye oldum, eşiostu akrabası vs değilim, ama güzel kaynak olduğundan herkese tavsiye ederim.
Bölgeler farklı, en güneydeyim, denizin bana uzaklığı 100 kilometreyi buluyor avlak sahalarımında, bu yüzden motor'um ile balık avı depreştiğinde atlıyorum hanzo'ya basıyorum kırbacı , keyifli oluyor, genelde ise boş dönünce burukluk ile karışık tebessümle dönüyorum herkese tavsiye ederim.
Sirküler ile olta balıkçılığında av'ların kanuni ölçümlerine ve adet'lerine uymanız dileği ile, geçmiş olsun (balıkçılık virüsü bedene girdiyse çıkmak bilmiyor.)