Ölseydim Yazamayacaktım. Kurtuldum, Paylaşıyorum.

bart1969,
Yorumunuz doğru, katılmamak mümkün değil. Mantıklı, bilimsel bir analiz olmuş. Ellerinize sağlık.

bart1969,
Yorumunuz doğru, katılmamak mümkün değil. Mantıklı, bilimsel bir analiz olmuş. Ellerinize sağlık.
olan olmuş..inanın her kaza haberini okuduğumda kahroluyorum..
ancak siz doğruyu ya da doğruya en yakını bulmak ile rahatladıysanız memnun oldum.
bir de bazen doğruları bilmek daha sonraki tehlikelere insanı hazırlıyor..
tel cant-alemünyum cant konusu mesela ..(bu kadar keskin köşeli ve sert bir çarpmada tel cant olsa nasıl bir tepki verirdi bunu düşünebiliriz mesela)
bu arada forumdaki arkadaşlar genelde yorumları okumadan yorum yazdıklarından bilgi olması adına resimleri tekrar koyuyorum:
resimdekiüçgen açılar keskin bir kenara çarpmak dışında oluşması imkansız hasardır :
carpma1.jpg

carpma2.jpg

Son düzenleme:
Hocam, büyük geçmiş olsun. Allah sevdiklerinize bağışlamış.

Allah sevdiklerinize bağışlamış, benim motorumda aynı model ve aynı renk yazıyı okurken sanki olayı kendim yaşıyormuş gibi oldum.

Köpeğe çarptığınıza inanmıyorum beton yada demir olmalı , jantlarınız 90 derece açıyla yamulmuş(zaten başka bir arkadaşta resimlerde irdelemiş) inanılmaz bir görüntü.
Önemli olan sizin çok hafif yaralarla atlatmanız.
Çok büyük geçmiş olsun.

Sayın Davut bey. Çarptığınız şeyin ne olduğunu tam olarak bilmediğinizi söylüyorsunuz polislerin verdiği iafde doğrulutsunda köpek olduğunu varsayıyorsunuz. Ben Bahçeşehirde oturuyorum işimin Küçkköyde olmasından dolayı her akşam bahsi geçen istikameti kullanmak zorunda kalıyorum. 13 senedir o yolda 3 defa aracımın jant ve lastikleri kırıldı. Genelde bu yola düşenler araçların takoz olarak kullandığı 5 e 10 kalas oluyor. 3 defa bu kalaslardan aracım maddi hasar gördü bunun 2 katıda son anda görüp kalaslardan kaçtığım oldu. Sizin Jantlarınızdan anladığım kadarıyla sizde muhtemelen kalasa çarpmışsınız. Ayrıca aynı yolda 2 defada kamyonların kaplama lastiklerinden dolayı aracım hasar gördü. Bahsi geçen yol bazı geceler çok karanlık olup görüşü çok kısıtlamaktadır. Bi köpek sizi düşürebilir dengenizi bozup belki ama kafadan çarpmayıp üzerinden geçtiğinizde sizi silkeleyip atabilir. Kalas ise aynen resimde gördüğüm gibi jantı kırıp lastiği yarıyor. Ben bunun kalas olduğu ihtimalinin daha yüksek olduğunu düşünüyorum. Çok geçmiş olsun saygılar.

Motosikleti
Piaggio beverly 400 / Aprilia sr gt 200
abi geçmiş olsun !!
ama ben o işi köpek ölüsü olduğuna inanmıyorum iri bi hayvan ölüsü size allah korusun takla attırıdır o jantları aynı sertlikte aynı cisim çarpmış benim tahminim bi ağaç yada trafik levhası olabilir ki ben adana otobanda giderken yol ortasında lavabo görmüştüm

Sayın Davut bey. Çarptığınız şeyin ne olduğunu tam olarak bilmediğinizi söylüyorsunuz polislerin verdiği iafde doğrulutsunda köpek olduğunu varsayıyorsunuz. Ben Bahçeşehirde oturuyorum işimin Küçkköyde olmasından dolayı her akşam bahsi geçen istikameti kullanmak zorunda kalıyorum. 13 senedir o yolda 3 defa aracımın jant ve lastikleri kırıldı. Genelde bu yola düşenler araçların takoz olarak kullandığı 5 e 10 kalas oluyor. 3 defa bu kalaslardan aracım maddi hasar gördü bunun 2 katıda son anda görüp kalaslardan kaçtığım oldu. Sizin Jantlarınızdan anladığım kadarıyla sizde muhtemelen kalasa çarpmışsınız. Ayrıca aynı yolda 2 defada kamyonların kaplama lastiklerinden dolayı aracım hasar gördü. Bahsi geçen yol bazı geceler çok karanlık olup görüşü çok kısıtlamaktadır. Bi köpek sizi düşürebilir dengenizi bozup belki ama kafadan çarpmayıp üzerinden geçtiğinizde sizi silkeleyip atabilir. Kalas ise aynen resimde gördüğüm gibi jantı kırıp lastiği yarıyor. Ben bunun kalas olduğu ihtimalinin daha yüksek olduğunu düşünüyorum. Çok geçmiş olsun saygılar.

+1:cat: tabi yaa o üçgen merdane teker takozları

Son düzenleme:
Bende GS kullanıyorum.Allah sizleri yapmış olduğunuz bir iyiliğe karşı korumuş.BART 1969 a katılıyorum.Çok büyük geçmiş olsun.

Gelmiş geçmiş olsun diliyorum... Verilmiş sadakan yada yaptığınız bir iyiliğin karşılığını almışsınız. Düşünüyorumda;

BMW bence sizi hayyata tutmuş.Eğer dandik bir motosiklet olsaydı,o TIR ın altında kıymaya dönerdiniz alllah korusun. Burada bence jantlardan çok motorunuzun ne kadar dengeli olduğunu ,iki lastiğin patlamasına rağmen ,nasıl dengede kalabildiğiniz sorgulamak gerek.BAşka bir model Motosiklette acaba bu durumda kontrol altında tutabilirmiydiniz ? Bence tartışmaya açık bir konu.

BMW bence bu kötü deneyiminizde çok başarılı ve kalitesini ispatlamış durumdadır. Siz motorunuza şükredin.... Sizi kurtaran önce Allah,sonra motorunuz.. tekrar geçmiş olsun dilerim ..

Motosikleti
ϸεџꬶεѻҭ ӽϸ ꜯꝏ ꬶҭ
Hocam, çok geçmiş olsun. Okurken tüylerim ürperdi resmen. Kaza anını yaşar gibi oldum. Allah kimsenin başına vermesin, çok ucuz atlatmışsınız. Son kazanız bu olur umarım. Geçmiş olsun tekrar..

Soruya gelince, sanırım bence telli jantlar daha güvenli. Esneme payı daha fazla olduğundan bu tür durumlarda daha güvenli olacaktır gibime geliyor.

abi geçmiş olsun !!
ama ben o işi köpek ölüsü olduğuna inanmıyorum iri bi hayvan ölüsü size allah korusun takla attırıdır o jantları aynı sertlikte aynı cisim çarpmış benim tahminim bi ağaç yada trafik levhası olabilir ki ben adana otobanda giderken yol ortasında lavabo görmüştüm

Ama ufak bi ayrıntıyı atlıyorsun. Hız 120-130km/saat. O hızlarda bir köpek leşine çarptığında onun kayadan farkı kalmaz. Tıpkı boğaz köprüsünden atladığında denizin betondan farkı kalmadığı gibi...

Tabi @cooper061 nickli arkadaşımızın tezi de çok mantıklı. :cat:

Son düzenleme:
Hocam, çok geçmiş olsun. Okurken tüylerim ürperdi resmen. Kaza anını yaşar gibi oldum. Allah kimsenin başına vermesin, çok ucuz atlatmışsınız. Son kazanız bu olur umarım. Geçmiş olsun tekrar..

Soruya gelince, sanırım bence telli jantlar daha güvenli. Esneme payı daha fazla olduğundan bu tür durumlarda daha güvenli olacaktır gibime geliyor.

Ama ufak bi ayrıntıyı atlıyorsun. Hız 120-130km/saat. O hızlarda bir köpek leşine çarptığında onun kayadan farkı kalmaz. Tıpkı boğaz köprüsünden atladığında denizin betondan farkı kalmadığı gibi...

Tabi @cooper061 nickli arkadaşımızın tezi de çok mantıklı. :cat:
arkadaşım köprüden denize çarpmak yüzey gerilimle alakalı bir konudur.yani iki düz yüzey birbirine ne kadar hızlı vurursa tepki şiddeti o kadar fazla olur .ve oluşacak hasar da aynı oranda geniş alanda olur.
oysaki denize istediğin yüksekten dik açı ile düşen sivri bir nesne atarsan bu direkt yüzey gerilimini geçer ve bir sorun olmaz.
yüzmeyi bilenler bilir;balıklama atlamak ile karın üstü suya çakılma hesabı.
kısaca köpeğe 120-130 la vurduğunda köpeğin vereceği hasar jant ta bu tip üçgen kırık yapmazdı,hasar daha düz ve genişalanlı olurdu,yada ufakköpekse bile hasar üçgen olmazdı..bunun en büyük isbatları köpeğe vurduğunda dağılan ön tampon yada dağılan karter dir.bunlardaki hasarlar hep düz ve geniş dir...

Büyük geçmiş olsun.Allah sevdiklerinize bagışlasın.Çarptıgınız nesnenin köpek degilde araçlardan düşen bir malzeme olsudugu kanaatindeyim bende.Cismi görmeden çarptıgınıza göre eger köpek olsa idi bence;BMW nun cüsse ve endamı ile ve sizde artcılı olarak düşünüldügünde ya olası mahalle arası tümseklerden geçermiş gibi aracınız yerden yükselip yalpalayacak yada sizi direk bir tarafa fırlatacaktı,yada hayvanı yarıp geçecektiniz.Cismin köşeli oldugu ve sizin seyir yönünüzü degiştirmeden her iki jantınızın ikişer yanagınıda kastıgı bende de bu tezi çagrıştırdı.Ama asıl önemli olan sizlere birşey olmaması.Eşinize ve size tekrar geçmiş olsun.

Çok geçmiş olsun yazıyı baştan sona kadar okudum gerçekten çok büyük tehlike atlatmışsınız inşallah ilk ve son olur :rendeer:

1.resimdeki açı resmen Dik açı 90 derece allah sizleri doktorları başımızdan eksik etmesin çok geçmiş olsun.....

Sevgili Hocam, çok büyük geçmiş olsun..

Burada, bana göre, üç adet tartışılmaz var;

1) Allah, sizi ve eşinizi, kızınıza bağışlamış.
2) Telli jantlar, Aluminyum jantlardan daha avantajlıdır.
3) İstanbul Şehrinde Motosiklet kullanmak hatadır, İstanbul şehrinde Gece Motosiklet kullanmak, hata dan daha da ötedir...

Tekrar Geçmiş olsun,
Sevgi ve Saygılarımla,
H.Mehmet Muratoğlu.

çok çok gemçmiş olsun, öyle yazmışsınız ki o an sizin artçınız bendim sanki:salut: allah kazadan korusun hepimizi....

herhalde dökme jant olsa daha jantın genel formuna göre daha büyük eksik olacağından daha kötü olurdu.. allah korumuş.....

allah yüzünüze bakmış arkadaşlar :) ya birde o köpeği görseydiniz, o anki panik neye varırdı :cyclopsan tekrar geçmiş olsun :rendeer:

Geçmiş olsun. Allah kimsenin başına vermesin.
Telli jantların darbelere karşı daha dayanıklı olduğunu Motor tamircisi ve bir çok kişiden duydum.

Scooterımla iki kişi bozuk bir yolda 70-80km/s ile ilerlerken sözde araçların hız kesme amaçlı, kaldırım taşı yüksekliğinde, yola yayılmamış ve ne bir uyarı levhası nede görünürlüğü olmayan, tamamen yol ile aynı renkte bir tümsekten geçtik. Daha doğrusu çarptık heralde... Motorun iki tekeride yerden kesildi. Jantlarımda,lastiklerimde,amörtisörlerimde ve biz'de hiç bir sorun olmadı.
Bu yüzden bazı üyeler gibi, çarptığınız cismin köpek olduğuna inanmıyorum.

Çok büyük geçmiş olsun. Kazayı soğukkanlılık + tecrübe+ motorun kalitesi ve biraz da şans sayesinde ucuz atlatmışsınız. Kaza sonrası ruhsal travma çok normal, ben de otobanda 110 ile giderken mazot sebebiyle motor altımda fırlayınca aynısını geçirmiş 1 ay olay gece gündüz gözümün önüne gelmiş ve motora binememiştim. Ama zamanla geçiyor .

Bu arada çarptığınız şeyin köpek leşi olduğunu pek sanmıyorum. Köpek ölüsü, 120 km hızla giden yolcusu ile birlikte 350-400 kg ağırlığındaki motorla çarpısınca bu sonucu vermez gibi geliyor. Kaldı ki hayvan leşleri kaygandır ve dedikleri kadar da büyükse motorunuz üzerinden atlayamaz. Köpek leşi olsa ön tekerleğiniz değdiği anda kayardınız gibi geliyor bana. Yoldan kaynaklanan bir kusur olabilir , karayolları da kendilerine dava açmayasınız diye köpek işini uydurmuş olabilirler.

Tekrar büyük geçmiş olsun.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Geçmiş olsun. Çok ama çok büyük bir olay atlatmışsınız.

Donald Duck’ın öğretilerinde yer alan “Görebildiğiniz kadar hızlı gidin” kuralına karşı gelmişsiniz. Ya da uygun hızda gittiniz ama “Kaç paralık dikkatiniz kaldı” konusu ihlal etmişsiniz.

3.sayfada yorum yazan Boğaçhan ile aynı fikirdeyim. Köpek olsaydı sadece ön tekerlek hasar görürdü ama arka tekerlek de hasar görmüş. 10cmx10cm boyutlarında, açık dorselerde demir taşıyan tırlarda takoz niyetine kullanılan tahta bir kalas gibi bir şeyin üzerinden geçmiş olmalısınız. cooper061’da buna benzer bir savı desteklemiş. Açık rögar da olabilir. Arka tekerleğin hasar görmesini sadece buna benzer çarpışmalar sebep olabilir. Bart1969’un dediği gibi köşeli kırılma var, çok sert bir şeye çarpılmış.

İnternette seyrettiğim 2-3 videoda motorcuların geyiklere ve köpeklere yaptıkları çarpışmalarda eğer paniklemeyip doğrudan çarptığında hayvanların ikiye bölündüğünü bizzat izledim. Yani bence çarptığınız şey bir hayvan değildi.

Başka bir noktaya daha dikkat çekeceğim. Zamanında bir taksici, motorlu bir arkadaşımızı ezmişti. Bu taksiciyle hiçbir bağım yok ama daha o zamandan beri etrafımda adamın linç edildiğini söylüyordum. Gece sürüşü yaparken yolda olan cisimler fark edilmez; aynen “aday” arkadaşımızın fark edemediği gibi. Siz de düşseydiniz, arkadan gelen araba sizi de geçtikten sonra bir ŞEYE çarptığını fark edecekti. Taksici kişi, arkadaşımızı ezdikten sonra:
1) hayvan üzerinden geçtiğini sanarak durmadı, çünkü sadece tekerleklere darbe geldiğini fark etti. Arabanın ön tarafa bir hasar gelmediğini anlamış olabilir. Bir hasar yoksa yoluma devam edeyim dedi.
2) insan olduğunu anladı ama panikledi kaçtı.
3) sarhoştu, fark etmedi bile, hatta bu tümseğin burada ne işi var bile demiş olabilir.

Şimdi herkes bu taksiciye insan ezdiği için mi kızıyordu yoksa olay yerinden kaçtığı için mi?
Takdir edilirse, yukarıdaki 1. madde ile, 2. ve 3. maddeler aynı durumda değildir. Bu topikteki jantları kırılan “aday” arkadaşımız belki de daha önceden kaza yapan ve yerde yatan bir motosiklet sürücüsüne de çarpabilirdi, ve akabinde jantları kırılmamış olsaydı neye çarptığını da bilmediğinden dolayı hiç durmadan yoluna devam da edebilirdi.

Bu konuyu da böylece bir daha hatırlayalım. Birilerini linç etmek çok kolaydır ama bir gün o linçin başkahramanları da biz olabiliriz.

Gece sürüşünden hep kaçınırım, hele gece ve yağışlı ise tamamen kaçınırım. Araba varsa, bu gibi durumlarda araba tercih edilmeli.

Tekrar geçmiş olsun.

öncewlikle geçmiş olsun
evet arkadaşlarıma katılıyorum bu bir köpege çarpma gibi degil sert bir cisime çarpma hemde 2 teker birden çok şiddetli yara almış

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar