Ben geçmis olsun yazip geçecektim ama yorumlari okuyunca biseyler yazma geregi hissettim.

Kopege çarpmanin burada gordugunuzden çok daha kotu sonuçlar dogurduguna defalarca sahit oldum.
Yani kopek deyip geçmeyin, çarpma siddetine bagli olarak ne gibi arazlar doguracagini yasamadan tahmin bile edemezsiniz.
Insallah da yasamazsiniz.
Fakat bu fani gozler kopege çarpip on tarafi dagitmis otomobiller gordu.
Bu nedenle kopek bunu yapamaz gibi bir yargi yanilgisina dusmeyin.
Tabii kazayi yapan doktor arkadasimiz da gozleri ile gordugu seyi degil, kendisine verilen bilgiyi bize aktarmis.
Bu nedenle diger arkadaslarimizin iddia ettikleri gibi, çukur vs gibi etkenlerinde olma ihtimali yuksek.
Ben polisin verdigi bilgiyi dogru kabul ederek olayi yorumladim.
Yani kopege çarpip havalanmis ve sert dusme ya da herhangi bir baska cisime vurma sonucu da baslarina bu gelmis olabilir.
Yani Turkiye'de basiniza bu tur olaylar gelmesi, yollarin durumundan dolayi son derece olagan hale gelmis bir sey.
Cant mevzusuna gelince.
(Tamamen kisisel yorumumu yaziyorum.
Bilimsel bir sonuç gibi almayin.)
Eger tel canta sahip olsaydi dostumuz ve esi muhtemelen olmus ya da kazayi çok daha buyuk hasarla atlatmis olacakti.
Bir çok arkadasimiz tel cantlarin esneme payindan bahsetmisler.
Hatali degiller.
Fakat;
BMW motosikletlerde one dalmayi onleyen ve çogu zaman hayat kurtaran(bu olayda oldugu gibi) bir sistem var.
Bu sistemin detaylarini farkli bir ortamda konusuruz.
Bunun disinda dostumuzu motosikletin uzerinde dengede tutan sey lastiklerin hala gorevini yapiyor olmasi.
Tel cantta bu mumkun degil.
Ustelik aliminyum canti kiracak kadar sert bir darbede tel canta sahip bir motorun cantinin yamulmasi kaçinilmaz olacak, lastikler parçalanacak ve muhtemelen on teker kitleyecekti.
Daha once de dedigim gibi tum bu çikarimlar kazanin olus sekli hakkinda soylenen seylere goredir.
Haksiz olma hakkim muhafaza edilmektedir.
Benim asil merak ettigim konu baska.
Hekim arkadasimiz ve kiymetli esinin saglik durumlarinin iyi oldugunu ogrendik ve sevindik.
Kendilerine tekrar geçmis olsun diyorum.
Motosikleti de eskisinden daha iyi bir duruma getirilmis.
Bu da olumlu bir gelisme.
Gerçi arkadasimiz diye hitap ediyorum ama kusura bakmasin.
ehliyetini benden 10 sene once almis.(78 okudum benimki 88)

Eger 18 yasinda aldiysa aramizda en az 10 sene var demektir.
Neyse soruma geleyim.
Sayin hocam;
Sadece cantlar mi degisti?
Amortisorlere herhangi bir mudahalede bulunuldumu?
Eski cantlarin gobegi ne durumdaydi?
Sorulardan maksadim, motosikletin darbeyi nereye ilettigini ogrenmek içindir.
Cantlar gorevini yapmis ve darbeyi kirilarak emmisler.
Onlarin kirilmalari sizin kirilmanizi onlemis.
Fakat ben suspansiyonlarin ve kirilan cantlarin gobeklerini siddetle merak etmekteyim.
Cevaplarsaniz, yazinizin bendeki anlami çok daha buyuk olacak.
tekrar geçmis olsun...