Ölseydim Yazamayacaktım. Kurtuldum, Paylaşıyorum.

Çok geçmiş olsun.
Tel mi? yoksa alüminyum alaşım mı?sorunuz a cevabım kesinlikle Tel jant olacaktır.Resimlere baktım.Jantınızın kırılma ve bükülme noktaları,jant kollarının arasındaki boşta kalan yüzeyler,yani darbeye an az direnç gösteren noktalar.Alüminyum alaşım malzemeden olması da ayrı bir dezavantaj.Alüminyum alaşım jant görsel açıdan artıları olan bir jant türü sadece.Tel jantlarda ise jantın her noktası darbelere aynı eşitlikte dayanıklılık gösterir.Dakar yarışlarındaki motorların hepsi tel janttır.Tel jantların tek dezavantajı şambriyelli lastik kullanma durumudur.Ancak yeni teknoloji ürünü motorlarda (Aprilia Caponord, BMW r 1200 gs,v.s...) (Aprilia bu teknolojiyi ilk kullanan firmadır) teller jantın dış kenar cıdarına monte edilmiştir.Yani tel bağlantı noktalarının lastik iç hava haznesiyle bağlantısı yoktur.Bu jantlarda tubeless lastik kullanılır.
Kişisel fikrim ve düşüncem; tel jantın üstüne jant yoktur.sevgiler,saygılar...

bence de bunu bir köpek yapmış olamaz.gece gezimde bende yavru köpeğe çarptım hıızm yaklaşık 110 km civarındaydı.köpeğin gözlerinindeki yansımayı gördüm ve frenlere asılmadım çünkü o panikle dahada kötü bir kaza olabilirdi. yaklaşık 70 km hızla köpeğe çarptım üzerinden geçtim. en ufak jantlarda bir yamulma olmadı bunun böyle olması çok ilginç gerçekten. benimkiler telli jantlardı gerçi ama. bir köpek o jantları o hale getiremez kanatimce.

çok geçmiş olsun şu gördüğüm fotoyla o motoru düşürmeminiz gerçekten ustalık gerektirir allah sizi sevdiklerinize bağışlamış ama bu jantları bu duruma bir köpeğin sokacağına inanmıorum yani demire çarpsanız bu hasarı anca veriri köpek bu etten kemikten oluşuo vurdumu zaten motor onuda paramparça edecektir bence emniyet yetkilelerinin başka bişey oldğundan köpek diyip geçiştirmesi gibi geliyor bana

Çok geçmiş olsun, verilmiş sadakanız varmış. Büyük kaza atlatmışsınız. Motosikletinizin kalitesi ve tecrübeniz sayesinde ucuz atlatmışsınız.

Otomobille gece 120 km/h hızla köpek ölüsüne çarptığımda öğrendim; köpeğe çarpmakla kayaya çarpmanın arasında pek bir fark olmadığını. Otomobilin metal olan karter muhafazasını ne hale getirmişti. Tekrar geçmiş olsun hocam..

Hocam çok çok geçmiş olsun, eşimle tüylerimiz ürpererek okuduk yazınızı, eşim yaza yalnız dolaşacağımı söylüyor...:silent:

Mersin İl Temsilcisi
devirli bir makinada neler olabilirdi... düşünmek bile ürkünç :(

dorudur ama karterle jantın dayanıklılığı aynı olmaz nitekim bi çok motora karter koruyucu koyuluyor jant bu yani motorun kemiği bide saedece ön jant değil hadi çarptın yamulttun jantı e olduğu yerde durması lazımki o köpeğin arka jantada aynı hasarı versin ben pek inanamıyorum ne diyim başk bişey var gibime geliyor.

çok geçmiş olsun.o anı yaşamış gibi okudum.gerçekten tecrübeniz ,şansınız ve allah'ın yardımı sayesinde ciddi yaralar almadan bu gün hayattasınız.veriliş sadakanız varmış.tekrarının yaşanmamasıni dilerim.
ayrıca motorunuza küsmeyin belki bu gün onunda sayesinde hayattasınız:)

telli mi dökümmü konusunda
Ecel geldi cihana, baş ağrısı bahane

Son düzenleme:
Çok geçmiş olsun:cyclopsan Okuduğum her satırda daha önce geçirmiş olduğum kaza saniye saniye gözümün önüne geldi, sıkıntı geldi biran...!! Yazının sonunda avucumun içinin terlediği farkettim. Belki motosikletinizin kalitesi belki tecrübeniz sizi durumdan en az hasarlı olarak kutarmış olabilir ama kadere inanan biri olarak birşeylerin yüzü suyu hürmetine burada olduğunu söylemek istiyorum...Tel jant mı döküm mü bilemem ama bildiğim şey var; iyi ki kazayı atlatıp buradasınız...

çok geçmiş olsun...
bende yaklaşık 60 km hızla en sağ şeritten giderken siyah bi köpek aniden önüme atladı..fren yapacak zamanım bile olmadı direk göbeğinden çarptım...köpek ileriye ve yolun ortasına fırladı..bende çarptıktan 2 sn sonra sağ tarafa yavaşça motorla beraber yattım...motora bişey olmadı..bende de sürtünmede oluşan ısı hafif yara açtı..kaltım,motoru orta sehpaya aldım..o sırada arkadan gelen bi kamyon yolun ortasındaki köpei aldı götürdü...ben motoru kontrol ettiğimde köpegin pisliği motor kısmına sıçramış ve motorun sıcaklığıyla çok berbat bi koku oluşmuş...biraz oturduktan sonra. tekrar motora bindim ve devam ettim...motoru daha yeni almış..ve bir kurban kesiyim diyodum ama hep erteleniyordu...ilk kan benden aktı...sonra kestim ...dikkat önemli ama böle bi durumda yapacak çok da şey yok....benim kaza yapmam birazda tecrübesizliktendi...en sağdan gitmenin çok tehlikeli oldugunu anlamış oldum.....

mtk

çok geçmiş olsun, yazınızdan o anın etkisinden hala kurtulamadığınız çok belli oluyor.. büyük geçmiş olsun.. sevindiğim tek nokta hala motor binebiliyor olmanız oldu..

büyük geçmiş olsun. eski ustalar derdi köpeğe çarpmak demire çarpmaktan beterdir diye. doğruymuş demekki..

Cok Gecmıs Olsun
Gercekten Bende Okuyunca Yasamıs Gıbı Oldum

Benım Sahsı Dusuncem Onun Bır Kopek Olmadıgından Yana
Etten Kemıkten Bır Varlık Nasıl Bu Kadar Zarar Verebılırkı
Hele Bmw Gıbı Buyuk Bır Motora
Bence ıhmalsızlık Sonucu Dusurulmus Veya Bırakıp Unutulmus
Bır Sert Cısım Kı Sıze Kopektır O Deyıp Gecıstırsınler...

Tekrar Gecmıs Olsun

Çok büyük geçmiş olsun, allah sizi kızınıza bağışlamış..
eksiksiz olarak olarak okudum yazınızı paylaşımınız için teşekkürler..
dikkat dikkat dikkat...

Büyük geçmiş olsun ancak, bir köpeğin bunu yapması imkansız geliyor bana hele hele 2 jantı birden bu hale getirmiş olması çok uzak ihtimal bence bi çukur yapar bunu veya asfalta kamyonlardan düşmüş bi doğrama parçası bilemiyorum ama köpek bunu yapamaz...bende bi topik açmıştım köpek hakkında ....
sonuncu olarak kesinlikle tel jant daha dayanıklı belli bir esneme payı var ...kullandıgım araç 125 cc bi honda innova geçenlerde devasa bir çukurdan geçtim ama jantta en ufak bir yamulma dahi olmadı aliminyum vs olsaydı kesinlikle parçalanırdı...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar