Olmayacak Kaza + Kaliteli Korumaların Önemi

Arkadaş 300 km hızla trafikte ilerlerken, tahminimce sollama yapmaya da korktuğundan önündeki araca yaklaşık 140 km gibi bir hızla çarpıyor.

Gene bir hatalı solllama veya sağdan geçme ile kurtarabilirdi sanırım. Ama kazayı panik frenle önlemeye çalışıyor.

Eleman mahalle arasında bisikletten düşmüşçesine sapasağlam ayakta :) Motor paramparça.

Almancam olmadığı için kazazede ne anlatıyor bilemiyorum. Anlayanlar olayı burada yazarsa iyi olur :)

[YT]vgHeqIH51Xg[/YT]

Son düzenleme:
Nasıl bir tulumsa yırtılmamış bile... Yırtılan yerden de kevlar gördüm sanki... Allah kimseye ekipmanlarını denetmesin

müsait poziyonda önündeki aracı neden sollamamış anlamadım bodozlama önündeki araca çarpmış.

kh1

Pek anlayamadım ama ayna ile vurup motoru yan yatırmış gibi birşey gördüm.

müsait poziyonda önündeki aracı neden sollamamış anlamadım bodozlama önündeki araca çarpmış.

Karşıdan kamyon geliyor :) Sollama yasağı da var :p Zaten aşırı sürat gibi bir hata yapıyorken, bir hatalı sollama ile kazayı önleyebilirdi gibi ama paniğe kapılıyor.

şirket bilgisayarımda ses yok ne anlatıyo duyamıyorum ama gerçekten ucuz atlatmış,

yazdığı kadarı ile sağ omuzda hasar
sağ bacakta sinirler hasarlı
beyinde hafif sarsıntı.

140 la çarptığını sanmıyorum. Çarpma anında hızı oldukça düşmüş gibi gözüküyor.

Aşırı sürat,karar verme zayıflığı,frenleme hatası ve yolu iyi okuyamamak diyorum.allahtan ucuz kurtulmuş böylede bodozlama dalınmaz ki yahu:p:rendeer:

araba çok sağlı gittiği için sığmayacağını düşündü durabilceğini sandı.biraz daha yavaş olsa yada azcık daha erken frenleme yapsa dururduda zaten:)bide tank slapping başlayınca iyice panik oldu sola kaçamadı sanırım.

Makina Ducati 1098 zannedersem. Üzerindeki kıyafet de Dainese-Ducati tulumlarına benziyor.

Adam arabayı gayet sağlıycaktı araba tam yaklaştıgında sagı kapatıyo,motorcumuz frenleyip sola kırmaya çalışıyo ama mesafe az (tırı solladıgı anda bakarsanız arabanın yolun sag tarafıyla arasında geçiş mesafesi var ama motor yaklasırken araba saga kırıyo son karede öyle bi mesafe kalmadıgını görüyoruz) motorcu elinden geldigince kurtarmaya calışmış hatta kurtarıyodu nerdeyse
korumaların önemi ve Dainese kalitesi

videoyu dikkatli izlendiginde çarpma hızı 165 kmh. zaten videoda hız bölümünü özellikle bulandırmışlar. ama yinede gözüküyor.

motor Ducati 999

03_999_main.jpg

Trafik kuralina uyacam diye yirtiniyor bide hiz yapiyor. Frenleme esnasinda gidon bosa cikti, ayrica devir kaybettigi de goruluyor. motor resmen one dogru yigilinca kontrolunu kaybetmis. Kiyafet Ducati sponsorlu kanguru derisinden oldugunu dusundugum iyi bir kiyafet. Sirt ustu suruklendiginden dizleri pek zarar gormemis. Gorunen sey korugun altinda file kisim. Bu elbisede kevlar oldugunu zanetmiyorum.

Almancam olmadığı için kazazede ne anlatıyor bilemiyorum. Anlayanlar olayı burada yazarsa iyi olur :)

Levys bu burada TV de yayinlanmis bir röpörtajdir bu..
Alamanyanin delileri..
SEn sadece kisa bir bölüm ü görmüssün..
Tam olarak budur video..

Bölüm 1

[YT]QMd67WttCcg&NR=1[/YT]

Bölüm 2

[YT]NrC_Gv7yvwQ&NR=1[/YT]

Olayin geneli aslinda söyle diyebiliriz...
Bu iki arkadas aslinda hafta ici dogru dürüst kisiler..
Ama hafta sonu salterleri indirip böyle deliriyorlar..
Kendilerini Ghost Rider e benzetiyorlar..
Arada polis konusuyor..
Almanyada yaklanirlarsa 5 yil a kadar hapis cezasi olabilir diyor .. :p
Rainer biryerde diyorki..
Normal hayatimda sigara icki icmem sagligima dikkat ederim... :cherry:
Haftada 4 kere spora giderim korumali seks yaparim... :cherry:
Hersey ok..
Ama motosikletle biraz hizli giderim... :pr:
Normal hayatimda normal bir insanim ama motor da risiko yu falan tanimam..

Böyle konusmalar geciyor videoda..

Bu kazayi 200km/h süratte yapiyor arkadas..
Ama iki saat böyle kullandiktan sonra..
Arkadasin dikkati dagilmis yani.. Konsantratsion bitmis artik..

Carptigi araci sagindan gecmek istiyor ve arac saga kayinca frenlere abaniyor ama nafile...

Arkadasin elbiseleri tam 2500 euro degerindeymis....

Ve sonrada diyorki..
Motor kullanmayi tabiki birakmayacagim

En sonlara dogru biri biz sistemin magdurlariyiz
Devlet 300 yapan makinalari serbest birakiyor
Ve bunu denemek isteyen kisiler daha sonra cezalandiriliyor
Ozaman basindan motorlari 200 yada 150 km/h ya sinirlasin..
Nasil olsa bu sürat yeterli...

Daha sonra Rainer.. (Hosuma gittti)
Sehir icinde hiz limitine uyucaz..
Yoksa sizinle gitmem diyor

Sonlara dogru spikerin dedigi harika..
Ölüm herzaman onlarla beraber gidiyor

Olayin geneli bu Levsy

1.bölüm 3:07 izleyin süper :mrgreen:

---------- Mesaj ekleme zamanı: 10:36 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 10:30 ----------

çok daha tehlikeli pozisyonlarda sollama yapıyorlar ama o pozisyonda neden sollamayı değilde sağlamayı tercih etti anlamadım. Önündeki aracı sağlamak isterken araç sürücüsü motoru fark etti sanırım ve sağa yanaşıyor sonuç malum. Bizim ülkemizde de sağdan araç sollamak çok tehlikeli. Arkasındaki araca yol verirken sağ aynayı kullanmayan bir sürü sürücü var. Hatta orta şeritte giderken bile "ulan sağda araba var mı yok mu" demeyen bir sürü canafar var tepenize çıkabilirler. Kısacası bizim ülkemizin yolları tehlikeli.

Yalnız duran arabaya değil belli bir süratteki arabaya çarptığı için arabanın da hızını çıkartmak lazım, çarpma hızı için.
Örneğin 150-90=60Km gibi....

Bu kazada sürücüyü kurtaran kaliteli kıyafet değil, şans. Gidip bariyer ayaklarına yada sabit başka bir cisme çarpmadığı, üzerinden kamyon geçmediği için şanslı.

Ss tipi motorlarda deri kıyafet giyilme sebebi sürüklenmeye dayanımı en fazla olan malzemenin halen o olması.Sabit bir cisme çarpıldığı zaman gelecek olan zarardan koruyacak bir malzeme henüz yapılmadı.Hiçbir zaman da yapılamayacak.Çünkü sabit cisim çarpışmalarında aniden durulduğu için, iç organlar çeperlerini yırtıp parçalanıyor.Aynı şekilde beyin de kafatasına çarpıp eziliyor.İç kanamadan ve beyin kanamasından ölüyorsun.İstersen 85 kat deri kıyafet giy.

Başlık da uygun değil gibi.Olmayacak kaza denmiş.Yani insaf.Böyle sürersen kaza olmaması bence olmayacak iş.İnanın düz yolda düşen birisini bekliyordum.Böyle bir video aklımdan geçmedi. :) Yinede paylaşım için teşekkür ederim.İzlememiştim bunu.

Levys bu burada TV de yayinlanmis bir röpörtajdir bu..
Alamanyanin delileri..
SEn sadece kisa bir bölüm ü görmüssün..

Açıklamalar ve videonun tamamı için teşekkür ederim. :cat:
Arkadaşlar "suçlu" oldukları için yüzleri gizlenmiş :)
Motosikletin hız yetenekleri ve yasalar hakkında söyledikleri de ilginç.

Bu kazada sürücüyü kurtaran kaliteli kıyafet değil, şans. Gidip bariyer ayaklarına yada sabit başka bir cisme çarpmadığı, üzerinden kamyon geçmediği için şanslı.

Başlık da uygun değil gibi.Olmayacak kaza denmiş.Yani insaf.

Olmayacak kaza derken, anlaşılan durumu kastetmemiştim aslında. Bazen başlık bulmakta zorlanıp tam ifade edemiyoruz sanırım :) Çoğu kişide oluyor bu, sadece bende değil :cherry:

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar