- Konu Yazar
ben yılların bilgisayar kullanıcısı yaklaşık 9-10 senedir internete dial-up bağlanıyorum ve sonunda ADSL furyasına katılıp şu öğrenciler için olan kampanyadan da faydalanarak 256 kb sınırlı ADSL abonesi oldum
fakat ne zormuş kardeşim bu ADSL'le internete bağlanmak. önce modem sorunlarıyla başladı, arkadaşımın usb modemini kullanıyodum gittim kendime inca marka ethernet modem aldım, fakat gördüğüm en dandik ürün. kurması zor, ayarı zor bi türlü beceremedim. neyse gittim modemi değiştirdim pikatel usb modem aldım. kurulumu kolay hemen hallettik. bu seferde hatta sorun var yok aktif değil henüz ip düşüyo falan filan.. onu da hallettik dedik sonra da virüs sorunu 256 kb adsl sanki 10 kb hızında.. neyse bilgisayara 2 kere format attım en sonunda o da düzeldi şuan sorunsuz bir şekilde internete bağlanıyorum.
size bir sorum var arkadaşlar.. telekomun teknik hizmetiyle konuşurken speedtest.ttnet.net.tr diye bir adres söylediler internet bağlantı hızınızı ölçüyorsunuz. modemi alırken satıcı usb modemlerin ethernet modemlere göre daha yavaş olduğunu söyledi. ayrıca telekomum bir görevliside pppoa ve pppoe protokolleri arasında ufak hız farkları olabileceğinden bahsetti. benim modemim usb ve kullandığım protokol pppoa, telekomum sayfasında hız testi yaptığımdaysa 256 kb'lik bağlantım 219 kb civarında çıkıyor. acaba sizin modemleriniz ayarlarınız ve speedtest sonucunuz ne herkes mümkün olduğunca bi şeyler yazarsa telekomda mı sorun var yoksa benim usb modem mi dandik anlamış olacağım..
modem: USB
ayar: PPPoA
Hız: 219 kb (speedtest.ttnet.net.tr)
size bir sorum var arkadaşlar.. telekomun teknik hizmetiyle konuşurken speedtest.ttnet.net.tr diye bir adres söylediler internet bağlantı hızınızı ölçüyorsunuz. modemi alırken satıcı usb modemlerin ethernet modemlere göre daha yavaş olduğunu söyledi. ayrıca telekomum bir görevliside pppoa ve pppoe protokolleri arasında ufak hız farkları olabileceğinden bahsetti. benim modemim usb ve kullandığım protokol pppoa, telekomum sayfasında hız testi yaptığımdaysa 256 kb'lik bağlantım 219 kb civarında çıkıyor. acaba sizin modemleriniz ayarlarınız ve speedtest sonucunuz ne herkes mümkün olduğunca bi şeyler yazarsa telekomda mı sorun var yoksa benim usb modem mi dandik anlamış olacağım..
modem: USB
ayar: PPPoA
Hız: 219 kb (speedtest.ttnet.net.tr)