Oh be sonunda ADSL

ben yılların bilgisayar kullanıcısı yaklaşık 9-10 senedir internete dial-up bağlanıyorum ve sonunda ADSL furyasına katılıp şu öğrenciler için olan kampanyadan da faydalanarak 256 kb sınırlı ADSL abonesi oldum :) fakat ne zormuş kardeşim bu ADSL'le internete bağlanmak. önce modem sorunlarıyla başladı, arkadaşımın usb modemini kullanıyodum gittim kendime inca marka ethernet modem aldım, fakat gördüğüm en dandik ürün. kurması zor, ayarı zor bi türlü beceremedim. neyse gittim modemi değiştirdim pikatel usb modem aldım. kurulumu kolay hemen hallettik. bu seferde hatta sorun var yok aktif değil henüz ip düşüyo falan filan.. onu da hallettik dedik sonra da virüs sorunu 256 kb adsl sanki 10 kb hızında.. neyse bilgisayara 2 kere format attım en sonunda o da düzeldi şuan sorunsuz bir şekilde internete bağlanıyorum.

size bir sorum var arkadaşlar.. telekomun teknik hizmetiyle konuşurken speedtest.ttnet.net.tr diye bir adres söylediler internet bağlantı hızınızı ölçüyorsunuz. modemi alırken satıcı usb modemlerin ethernet modemlere göre daha yavaş olduğunu söyledi. ayrıca telekomum bir görevliside pppoa ve pppoe protokolleri arasında ufak hız farkları olabileceğinden bahsetti. benim modemim usb ve kullandığım protokol pppoa, telekomum sayfasında hız testi yaptığımdaysa 256 kb'lik bağlantım 219 kb civarında çıkıyor. acaba sizin modemleriniz ayarlarınız ve speedtest sonucunuz ne herkes mümkün olduğunca bi şeyler yazarsa telekomda mı sorun var yoksa benim usb modem mi dandik anlamış olacağım..

modem: USB
ayar: PPPoA
Hız: 219 kb (speedtest.ttnet.net.tr)

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Dostum ha ethernet ha ATM bence farketmez..
Bu hızları takma kafana bunlar arabaların yakıt tüketim verilerine benzerler. Hiç bir zaman tutmazlar çünkü değişkenler çok fazla. Bence hızın iyi...

Ben IT sektorunde olmama rağmen bazı modemlerin setupları gerçekten çok acayip userlar napar artık bilemem. :cherry:

valla gold bilgisayarda çalışan satıcının yalancısıyım.. ethernet modemleri merak ediyorum açıkçası..

Forumdan Uzaklaştırıldı
ethernet modem diye bişey yok dostum. ethernet ile ulaştığın modem var..neyse konular karıştı :cherry:

Benim orda bahsettiğim protokol ismiydi

yani
pppoe point to point protocol over ethernet

pppoa point to point protocol over atm

ben her çeşit modem kullandım inan bana hız açısından pek bi farkı yok.
farkı yok derken ben bunu 256K hız olarak söylüyorum. Hız Gigabitlere çıktığında farkeder neyse konumuz bu degil.

ethernetden bağlandığın modemlerin bazı artıları var ama bu hız yönünden değil, NAT yani internet sharing interneti birkaç bilgisayara dağıtabilmen, üzerlerinde firmware firewall olması, bide router özelliği falan vardır...
yani herneyse yukardakilerden bi anlam çıkarmıyorsan zaten ihtiyaacın yok demektir. yani sadece nete girmek için kullanmış olduğun modem iyidir.

hımm anladım conqueror, saolasın. testi tekrar yaptım hız 219,2 kbps çıktı :thumleft:

Forumdan Uzaklaştırıldı
ttnet hız testi

215.9 kbps = 26 KB/s

bende de ethernet üstünden modemle çıkıyorum sen benden iyisin yani dostum :cherry:

için rahat olsun senin yeterki :cherry:

conqueror, demek ki gold'daki herif bize pahalı modemi kakalamak için sallamış. aldığım modemin üzerine müşteri temsilcisi kodunu yazdığında kıllanmıştım zaten :)

Forumdan Uzaklaştırıldı
Dostum ethernet üzerinden bağlanılan modemler daha iyi daha kalitelidir elbette. Adam doğru söylemiş fakat daha hızlı değildir 256K bağlantılarda..

bende zoom x5 kullanıyorum.256K hattımı nasıl bağlarsam bağlıyayim 219kbps yi geçmiyo. teste de fazla güvenmemek lazım aslında. hep aynı sonucu alıyosun ama bazen dial-up bile solluyo hızda..benim fikrim ise bir çok ev kullanıcısı nisan -mayıs haziran da öss hemen ardından yaz tatili yazlıktı bodrumdu falan ortadan kayboldu. dolayısı ile yaz boyunca 28kb /s ile download yaptık. ama şimdi okullar açıldı falan fark edilir dercede yavaşlama var adsl de.. bide telekomun en büyük kazığı 128kb leride 256 yaptılar . zaten sorunluydu şimdi hepten yavaşladı. 512 yemi çıksak acaba.??

alpinaB10, adsl'in özelliği zaten bağlı olan kullanıcı sayısına göre bağlantı hızının değişmemesi değil mi? kablo ise öyle değil, bağlanan kullanıcı sayısı arttıkça bağlantı hızı yavaşlıyor yani değişken. bence öğrencilerin tekrar bağlanmaya başlamasıyla falan bi alakası yoktur..

Forumdan Uzaklaştırıldı
ADSL HAKKINDA;

ARKADAŞLAR BENDE DAHA ÖNCE KABLO NET KULANIYORDUM.ŞİMDİ ADSL KULANIYORUM,DAHA HIZLI BEN ÇOK MEMNUNUM HERKESDE GEÇSİN GÖRÜŞÜRÜZ.

- Bu Uyarı Mesajı Moderator tarafindan düzenlenmiştir.
- Mesaj yazarken büyük harf kullanmak bağırmak anlamına geleceği için yazılarınızı kesinlikle büyük harf kullanarak yazmayınız.
- Kullanıcılar forum sayfalarına yazmış oldukları mesajlarını düzenleme yetkisine sahiptir. Lütfen yazmış olduğunuz mesajın sağ üst köşesinde göreceğiniz değiştir ikonuna tıklayarak mesajınızı düzenleyin...
- Forum admin ve yöneticileri kurallara uymayan mesajlari degistirme ve silme hakkina sahiplerdir.
- Foruma üye olan herkes Forum Kurallarını kabul etmiş sayılır.
- Şikâyetler için... [email protected]
*******************I***********************

ilnapoli,haklısın öyle idi ama bu dönemlerde fark edilir dercede yavaşlama var. zaten hizmet kalitesi konusunda tartışmaya bile gerek yok sanırım..gece geç saatlerdeki performansın başka açıklaması varmı.??

adsl 256 olan standart hızlaı 512 ye çıkarılacagını duydum acaba doğrumu

alpinaB10 öncelikle bende 256 adsl kullanıyorum ilk çıktığında aldım o zaman ilk 128 ile bağlantı vardı bana adsl 300 milyona mal oldu ve bir ayda açıldı kaç tane bilgisayarcı gezdim modemi takamadım telekomun söylediğine göre modem bağlantısı hatalı bilgisayarcıya göre telekom neyse sonunda hallettim bende başlarda hızlarda kafayı taktım indirme hızına bakıyorum bir gün 30 ile indiriyor bir gün 20 ile oda şimdi oturdu artık ayda bir veya iki defa hızlarda oynama oluyor ama genelde standart 26 bizim akraba işyerlerine 2048 lik aldı gittim kullandım çok fazla fark yok normalde 5 katı hızlı diyor ama ben 26 ile dosya yüklerken o 39 ile yüklüyor yurtdışında yaşayan aile dostumuz var o bana bizdeki hatların ve modemlerin 512 nin üstünü kaldırmadığını söyledi bence sakın değiştirme

scout dediğin gibi 256 lık 512 olabilir ama bu sıralar olacağını sanmıyorum ben ilk aldığımda 128 di sonra 256 oldu bu aslında arz talep meselesi yani adsl ne kadar çok kişi tarafıdan kullanılırsa hızları o şekilde yükseltirler bana telekom görevlisi ne kadar doğru bilmiyorum ama 3 sene içinde normal telefon hatlarında internetin olacağını söyledi yani sabit ücretin içinde belirli bir hızda internet olacakmış bak çek cumhuriyetine internet orda bedava pragta her otelde internet bağlantısı için ayrı fişler var eğer diz üstü blgisayarın yanındaysa kullanabiliyorsun

674.6 kbps = 82 KB/s
heuehu buda benimkisi

öh abi o ne öyle :) hız çok iyi de anlamadığım bişey var. bağlantın 1024'se eğer niye 670'lerde takılıyosun.. 512'se eğer nasıl oluyor bu iş :silent: şaşırdım.. hız yükse ama umarım verdiğin paranın hakkını alıyosundur..

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar