OGS'den kaçak giriş yaptım cezası kaç tl

Merhaba,

Bugün Esenyurt gişesinden geçtim,ogs sistemini gördüm.Ogs veya hgs kartım yok direk geçtim.Düüt diye bi ses geldi ne yapmalıyım ?
Cezası kaç tl bunun ? Daha önce hiç böyle gişelerden geçmemiştim.

en uzak mesafenin 10 katı cezası var aşağı yukarı 90 lira falan olması lazım.

15 gün içinde ogs alırsan normal geçiş ücreti ödersin ceza ödemezsin.

Motosikleti
Ns200
2 hafta içinde alırsan hesaptan düşürüyorlar. almazsan da 60tl mi öyle bi ceza geliyor. bana da ceza geldi ödemek istedim. kağıt gelince yatırırsınız dediler. kağıt mağıt gelmedi

Kaçak geçiş 168tl. Hemen plaka ya hgs al ceza ödeme.

la hele memlekete bak, neye ne ceza ne vergi odeyecegimizi bilemez olduk yahu.

Sen bi elini at hele yağli kıspet e, eline ne gelirse artik kısmetine...😂

Son düzenleme:
en uzak mesafenin 10 katı cezası var aşağı yukarı 90 lira falan olması lazım.

15 gün içinde ogs alırsan normal geçiş ücreti ödersin ceza ödemezsin.

Peki bu ogs/hgs sistemi direk plakaya bakarak mı bakiye düşürüyor yoksa bir yere kart felan takıyor muyuz ?

Ben de 1.5 ve 1 ay önce olmak üzere 2 kere hgsden geçtim hgs bakiym olmasına rağmen çekmedi. Hgs ceza sorguluyorum oda gözükmüyor Bi kaç yıl sonra kol gibi ceza gönderirlermi bu konuda ne yapabiliriz.

Hmm anladım.Ogs cihazımı almam gerekli ?

Farketmez. Plakanın görüntüsü alınmıştır. Hangi geçiş sistemi ürününü alırsan al içindeki bakiyeden düşer. Ceza yiyip yemediğini turkiye.gov.tr'den kontrol edebilirsin. HGS'yi PTT'den (6.sınıf), OGS'yi bankalardan temin edebilirsin. OGS'de 6. sınıf yok. Motosikletler de 6. sınıf olarak mevzuata kayıtlı. Bütün burada sorduklarının cevaplarını google'da aratarak da bulabilirsin.

Ben de 1.5 ve 1 ay önce olmak üzere 2 kere hgsden geçtim hgs bakiym olmasına rağmen çekmedi. Hgs ceza sorguluyorum oda gözükmüyor Bi kaç yıl sonra kol gibi ceza gönderirlermi bu konuda ne yapabiliriz.

Plakana kayıtlı HGS olduğu için eğer plaka fotoğrafın çekildiyse bakiyenden düşer, ceza gelmez. Ben HGS kartını hep ruhsatın içinde taşıyorum. Geçerken cezalı gösteriyor. 2 gün sonra bakiyeden düşüyor. Plakana ceza yazılıp yazılmadığını turkiye.gov.tr 'den öğrenebilirsin.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Bende kartım yokken geçmiştim , ilk önce plakaya ceza yazıyor , fakar 2 hafta içerisinde kart alırsan karttan normal miktarı düşüyor. Zaten kart çıkartırken belirli bir miktar mecburen yüklüyorsun.

Peki bu ogs/hgs sistemi direk plakaya bakarak mı bakiye düşürüyor yoksa bir yere kart felan takıyor muyuz ?

Kart veriyorlar ama göstermeye gerek yok plakaya kayıtlı hgs olduğu için bakiyeden normal geçiş ücreti düşüyor. Benim hgs kartı bagajda duruyor bir problem olmadı şimdiye kadar.

Yaklaşık bundan üç sene öncesi ben de en az 5 - 6 kez köprü geçişi ve 2 kez de otoyol kullandım.
(Hgs var ve bakiyesi 30 lira üstü)
Hiç birinde bakiye düşmedi ne kaçak ne göçek sistemde görünmüyor.

Ara ara kontrol ederim hala, sanırım o geçişler bedavaya geldi.

Yaklaşık bundan üç sene öncesi ben de en az 5 - 6 kez köprü geçişi ve 2 kez de otoyol kullandım.
(Hgs var ve bakiyesi 30 lira üstü)
Hiç birinde bakiye düşmedi ne kaçak ne göçek sistemde görünmüyor.

Ara ara kontrol ederim hala, sanırım o geçişler bedavaya geldi.

bayramda kullanmış olmayasın :)

Ben de plakamı değiştirdikten sonra hgs mi taşımayı unutmuştum.1 hafta sonra hgs mi taşıdım 2.75 düştü sadece.
Sadece anadolu yakası otoban ücreti düşmüştü köprüler bedavaya geldi hayırlısı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar