Kaçak geçiş 168tl. Hemen plaka ya hgs al ceza ödeme.
en uzak mesafenin 10 katı cezası var aşağı yukarı 90 lira falan olması lazım.
15 gün içinde ogs alırsan normal geçiş ücreti ödersin ceza ödemezsin.
gectigin yere göremi geçiriyolar, valla bilmiyom bende ögreniyim...Hgs değilki ogs den geçtim
Peki bu ogs/hgs sistemi direk plakaya bakarak mı bakiye düşürüyor yoksa bir yere kart felan takıyor muyuz ?
hgs'nin kartı, ogs'nin ufak bir cihazı var. Dediğim gibi 15 gün içinde alırsan ceza ödemez normal geçiş ücreti ödersin.
Hmm anladım.Ogs cihazımı almam gerekli ?
Ben de 1.5 ve 1 ay önce olmak üzere 2 kere hgsden geçtim hgs bakiym olmasına rağmen çekmedi. Hgs ceza sorguluyorum oda gözükmüyor Bi kaç yıl sonra kol gibi ceza gönderirlermi bu konuda ne yapabiliriz.
Peki bu ogs/hgs sistemi direk plakaya bakarak mı bakiye düşürüyor yoksa bir yere kart felan takıyor muyuz ?
Ben de 1.5 ve 1 ay önce olmak üzere 2 kere hgsden geçtim hgs bakiym olmasına rağmen çekmedi. Hgs ceza sorguluyorum oda gözükmüyor Bi kaç yıl sonra kol gibi ceza gönderirlermi bu konuda ne yapabiliriz.
Yaklaşık bundan üç sene öncesi ben de en az 5 - 6 kez köprü geçişi ve 2 kez de otoyol kullandım.
(Hgs var ve bakiyesi 30 lira üstü)
Hiç birinde bakiye düşmedi ne kaçak ne göçek sistemde görünmüyor.
Ara ara kontrol ederim hala, sanırım o geçişler bedavaya geldi.
bayramda kullanmış olmayasın![]()
Aynen benim de sıradan günlerdi. İnş dediğiniz gibidir umarım sonradan bak sen burdan geçmişsin buda cezan faiziyle beraber hadi canım demezler.Yok ya o kadar da değildir heralde.
Normal, sıradan günlerdi.