OGS sele altından okuyor mu?

Selamlar. Motoruma OGS aldım, sürekli olarak sele altında duruyor. Köprüden geçerken sele altından okur mu acaba, deneyen var mı? Ya da mont cebime koysam ordan okuyor mu? Otomobil gibi yapıştırmak istemiyorum motorun grenajına ogs'yi de..

valla arabada bi kere torpido'da duruyordu okumadı. bir kere de pantolon cebimde duruyordu yine okumadı beni çok uğraştırdı. yani arabada cama yapışık durması ya da en azından dışarıyı görmesi gerekiyor sanırım. motorda da sele altı tehlikeli olabilir. denemek lazım. araç plakasına kayıtlı bir OGS sahibiysen ve kredin varsa, alet okumasa bile o kredi cihazından düşüyormş okumama ihtimaline karşı. okumazsa durup sağdaki binaya durumu anlatırsın bi problem olmaz. yani denemesi bedava =)

Ben ogs cihazını şirketin yaka kartının ipine yapıştırdım boynuma asıp montun içine sokuyorum geçerkende montun fermuarını açıyorum elimle cihazı tutup geçiyorum belki biraz zahmetli gelebilir ama şu anda en garanti yöntem bunu buldum.

OGS gişeleri 30 km ile geçmeyi oneriyor sanırım daha yüksek hızlarda ihtimal azalıyor selenin altında çok yavaşlayarak geçmen gerekebilir eğer kredin varsa dene bizede haber ver :)

Auditer'in yöntemi aklıma yattı bayağı. Sele altı veya mont cebinden okumayabilir. Kredim var tabi ama hoş bişey değil ogs yasal olmasına rağmen her seferinde okutmamak. Belki de motorun gidonunun orda bir yere sıkıştırabilirim geçerken, sonra alır cebe atarım. Bir bakayım ona da. Haber veririm sonucu ;)

OGS plakana kayıtlı ve plakan görünür şekilde ise (kuyruk altı değilse), taşımana bile gerek yok. Kaçak geçiş işlemi yapıyor gibi olabilir ama plakan sorgulanınca OGS kaydı olduğu için normal ücret tahsil edilir.

OGS plakana kayıtlı ve plakan görünür şekilde ise (kuyruk altı değilse), taşımana bile gerek yok. Kaçak geçiş işlemi yapıyor gibi olabilir ama plakan sorgulanınca OGS kaydı olduğu için normal ücret tahsil edilir.

Evet, bunu biliyorum. Otomobil kullanırken okumadığında sorun olmuyor. Ama bu şekilde geçmeyi alışkanlık haline getirmek hoş olmaz sanırım... :silent:

Merhaba Arkadaşlar,

Benim bildiğim kadarıyla motosikletler için OGS yok. Karayolları Genel Müdürlüğünün web sitesindende bunu öğrenebilirsiniz. Yoksa kurallar değişti mi?
KGS tamam da OGS yok galiba:

bende motosiklet için ogs yok biliyorum, bende kgs var, 6. sınıf araç diye geçiyor ve indirimli geçiyorum, bide her geçişte kaçak geçmişim gibi ötüyor ama normalmiş herkesin ötüyor (motosikletler için)...

valla arabada bi kere torpido'da duruyordu okumadı.

ben yıllardır b sekilde kullanıyorum problem olmuyor yeterki ogs cama yapıstırıldıgı sekilde torpidoya konsun

OGS gişeleri 30 km ile geçmeyi oneriyor sanırım daha yüksek hızlarda ihtimal azalıyor selenin altında çok yavaşlayarak geçmen gerekebilir eğer kredin varsa dene bizede haber ver :)

170 de bile alıyor tecrube ile sabittir :) cıkıs giselerindeki engellerde 125 e kadar siz gecene kadar acılıyor gecebiliyorsunuz 126 olunca ya frene basmanız yada carpmanız gerekiyor. buda tecrube ile sabittir

Merhaba Arkadaşlar,

Benim bildiğim kadarıyla motosikletler için OGS yok. Karayolları Genel Müdürlüğünün web sitesindende bunu öğrenebilirsiniz. Yoksa kurallar değişti mi?
KGS tamam da OGS yok galiba:

benim bildigimde yok ama herkes yapıyor internetten siparis verip plakaya yazdırıyorlar ogs geliyor

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar